Tilbake på storkjøkkenet

Kokken i meg verker litt hver gang jeg lager mat i barnehagen. Hver gang jeg er på restaurant. Ikke at det er så ofte, men det er i grunn litt leit å kjenne på. Kjenne på hva lurer du på? På tirsdag fikk jeg kjenne på hva jeg går glipp av.

Ja, det er et tungt yrke, det er dritale arbeidstider, og det er stress. Men det er jo så gøy.

På tirsdag var jeg å gjorde en jobb for referansegruppa for mat i den kjeden jeg jobber i. FUS barnehagene. Vi er en liten gruppe med styrere, fagansvarlige, pedagoger, ernæringsfysiologer og kjøkkenassistenter, som samarbeider med Tine om å få til det beste og mest optimale mat-systemet man kan få. Her snakker vi alt fra råvare, til levering, til forpakning og ferdig laga måltider. Hva kan vi få til?

Vi har hatt to møter tidligere, i lokalene til Tine, men på tirsdag var vi på Mathallen i Oslo, i kjøkkenlokalene i andre etasje. Der laget vi rett under tjue forskjellige retter som vi skal kunne servere i alle FUS barnehagene i hele Norge. Uavhengig av om man har kjøkkenhjelp, om man er 150 barn eller 60 barn, så skal disse rettene kunne lages for alle.

Vi starta dagen klokken 10.00, når mathallen åpner, og holdt på med matlaging til klokken var ca 13.30. Litt ut mot slutten begynte vi med å anrette de rettene vi hadde laget, og satte igang en fotograferingsmølle. Alle disse rettene skal da inn i en FUS-kokebok.

 

Jeg fikk være med på å lage tre forskjellige retter, sammen med en hyggelig dame som jobber som kjøkkenassistent i en annen FUS-barnehagen. Vi laget pasta med kyllingkjøttboller og tomatsaus, blomkålsuppe, og byggrynsgrøt.

Vi tok egne bilder av rettene våre, etter vi hadde anrettet, så lyssetting og slikt er jo da litt mer proff i de bildene som kommer i kokeboka.

     

 

 

 

 

 

Videre er det jo en jobb å gjøre med å sette sammen denne kokeboka. Det skal settes inn diverse hjelpemidler til personalet, og det skal settes inn allergivarianter. Tanken er også å gjøre denne kokeboka digital, slik at man enkelt kan justere porsjoner opp og ned.

For å gjøre hele denne dagen litt mer spennende for oss, så ble det en liten konkurranse. Det sto nemlig tre flasker vi på spill. Til venstre har vi ribbevinen, i midten lutefiskvinen, og til høyre har vi pinnekjøttvinen.

 

Jeg vant dessverre ingen vin. Men de som faktisk gikk av med seieren fortjente å vinne.

Også har vi andre fått årets tips fra Vinmonopolet til vin å servere til julematen.

Det skal også nevnes at det ble filmet en del under matlagingen, så det kommer nok en liten film på ett eller flere av FUS sine sosiale medier.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg