Plommepai

I dag ar jeg kost meg hjemme hele dagen. Det er ubeskrivelig deilig å ha en arbeidsdag mindre denne uka. Det er høstferie, og det er mange barn borte, så da er det digg å kunne ta en dag selv også.

Jeg har for så vidt jobba i dag selv om jeg har avspasert, men jeg har gjort kontordelen av jobben min. Jeg har jo 4 timer ubunden tid hver uke, og den er det vanskelig for meg å få plassert andre steder enn på en lørdag eller søndag. Mandag til fredag brukes på å kjøre til og fra jobb, kanskje trene, og lage middag når jeg kommer hjem. Det blir som regel middag i 19 tiden, å da er det jo ikke tid til så mye annet etterpå. Jeg har som regel med meg pc til foreldrene mine, på hytta, der jeg måtte befinne meg i helgene, å sitter der å jobber. Det er ikke alltid like lett uten nett, men jeg har jo mobilen.

Da jeg var ferdig med alt jeg skulle gjøre i dag kunne jeg gjøre litt meg ting. Jeg farget øyenbryn og vipper. Har sett litt serier, og bakt.

På mandag fant jeg ut at jeg hadde plommer i kjøleskapet. Disse begynte å bli litt myke, så jeg bestemte meg allerede da for å lage pai i dag.

Denne paien er både melkefri og glutenfri, men inneholder dessverre både egg og mandler.

 

 • 200 g havremel
 • 100 g mandelmel
 • 100 g melis
 • 1 ts fiberhusk
 • 125 g mykt smør
 • 1 egg
 • 1 kurv plommer eller 10 epler (eller noe annet om du vill)
 • 100 g marsipan

Melet, melisen og fiberhusken blandes i en bolle. Kna inn smøret. Jeg pleier skjære smøret i terninger, for da er det litt lettere å jobbe med.

Når smøret er knadd inn tilsetter du egget, og knar dette godt inn. Nå blir det en klissete deig. Denne dekker du med plast, og setter i kjøleskapet i 1 time.

Mens deigen hviler, skjærer du plommene i biter. Jeg deler de i terninger. Så legger du de i en skål, strør over litt sukker og kanel, og blander.

Når det har gått en time, tar du deigen ut av kjøleskapet og deler den i to. Den ene delen er ca 2/3 av deigen. Denne skal du kjevle ut mellom to bakepapir. Den skal passe bunnen, og litt kant, i en springform eller paiform.

Når du har kjevlet ut deigen (eller trykket den ut med en våt hånd), og fått den i formen, skal du rive marsipanen. Denne skal ligge i bunnen av paien.

Videre legger du plommene over, og nå skal resten av deigen kjevles ut til et lokk. Dersom dette er vanskelig kan du rulle den i tynne pølser og lage rutemønster som som på en fyrstekake. Til slutt kan du strø litt sukker og kanel over.

 • Steketid: 40 min
 • Grader: 160

 

I dag har jeg laget min uten lokk. Jeg ville ha litt større form, og litt tykkere bunn, også hadde jeg ikke nok mandelmel til å lage større deig.

Denne skal med på jobb i morgen. Mine herlige kolleger fikk ikke noe digg forrige fredag, da det var siste fredag i måneden. Så da stepper jeg inn med litt digg til første fredag i måneden.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg