Ny jobb

Jeg innser at det er veldig lenge siden jeg har vært her inne. Det må jeg virkelig prøve å bli bedre på. Til dere som faktisk er interessert i å følge med, og syns det er teit at jeg ikke poster oftere, så er insta et fint sted å følge meg: @esakinorev

 

Da oppsummerer vi:

Som jeg har vært inne på tidligere, så har jeg bytta jobb over sommerferien. Den 7. juli hadde jeg siste arbeidsdag i FUS, etterfulgt av fire uker ferie, også var jeg ikke ansatt i FUS lenger.

Mandag 10. august startet jeg da å jobbe i Lørenskog kommune. Så nå jobber jeg i Løkenåsen barnehage. Dette er en veldig stor barnehage. Det er ti avdelinger. Jeg har nå fått meg en avdeling med 19 barn mellom 3-6 år, og er overlykkelig for at jeg endelig kan utfordre meg selv litt mer. Det er selvfølgelig koselig med all kos på småbarna, og spennende å være med de små når de oppdager nye ting, eller å se den utrolig store utviklingen de har fra 1år til 3år. Men etter 6 år med småbarn var det på tide med noen nytt.

Det er jo noen goder med i dette jobb byttet også da:

1: Jeg har nå garasjeplass, og slipper skrape is om vinteren

2: Det er et stort kontor, med plass til at alle pedagogene jobber samtidig

3: Vi har mange rom som kan benyttes til f.eks. foreldresamtaler, eller språkgrupper med barna

4: Det er bedre lønn

5: Jeg har fått egen jobb-pc og egen jobb-tlf samt jobb-padd

6: Avdelingen min har egen inngang, garderobe og kjøkken

7: Det er et storkjøkken på huset som alle kan bruke når de ønsker å gjøre noe litt større ut av matlagingen

Nå er jeg snart ferdig med prøvetiden min i ny barnehage (ca. 1mnd igjen), og jeg er veldig fornøyd med byttet jeg har gjort. Det er kjempe hyggelige folk der, jeg har blitt veldig godt tatt imot, og blir tatt vare på hele veien. Informasjonen strømmer på fra alle kanter når man lurer på noe. Det er mye nye steder å finne info på, og plattformer for det ene og det andre, men alle er villige til å hjelpe med å finne frem.

Første dag på jobb, tenkte jeg at “denne labyrinten vill det ta tid å bli kjent med”. Bare veien fra garasjen og opp er fire dører og masse gang. Men det gikk overraskende fort å bli kjent med begge byggene. Jeg har ikke helt kontroll på hvem som jobber på hvilke avdeling, og om det er store eller små barn. Heller ikke hvor mange barn og ansatte det er på hver avdeling, men det har mye med corona å gjøre. Vi får jo ikke omgås på den måten man normalt sett ville gjort. Men jeg har fått en liten rask innføring. Alle boder og rom har jeg ikke 100% kontroll over, men i løpet av jula fikk jeg muligheten til å utforske litt. Nå vet jeg litt mer om hvor alt av materialer oppbevares, og jeg har litt bedre oversikt over f.eks. bøker og språkposer.

 

De første månedene har med andre ord gått fort. August, september, oktober, november og desember.

I løpet av denne perioden har jeg tatt en corona-test, og mistet to ansatte i noen dager på grunn av karantene. Vi har gått fra gult til rødt over nyttår, og de første to ukene (forrige uke og denne) av det nye året har nå vært med en ansatt mindre på grunn av karantene. Heldigvis har jeg hatt vikar, og hun har vært til veldig stor hjelp. Men det blir slitsomt. Rødt nivå vil jo si at alle må jobbe 7,5 time hver dag. Barnehagen har bare åpent i 7,5 time, men det er en haug med barn som trenger utvidet åpningstid, siden de har foreldre som jobber i yrker som er kritiske. Dette skaper jo igjen utfordringer for oss. Jeg har ikke hatt pause noen av dagene (fikk til ett teams-møte på tirsdag), og jeg har ikke hatt noe plantid. Rødt nivå er jo basert på bemanningsnormen, men de så fort at det ikke gikk fra 7-17, derfor er åpningstiden på rødt nivå nå 8-15.30.

Kort sagt så er det fint med bemanningsnorm, men den fungerer ikke i praksis. Den gjelder jo ikke hele dagen, eller pr avdeling. Så kan vi ta den diskusjonen i et annet innlegg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg