Norgesferie del 3

Mandag 27. juli var det klart for enda en liten utflukt.

Vi satte kursen mot Skien og Mikaelshulen.

 

Mikaelshulen er et fredet kulturminne iflg. Lov om kulturminner av 9. juni 1978. Hulen ble i katolsk tid (før 1536) brukt til kirkelige handlinger. Hulen har hatt alter og kirkeutstyr, og var viet erkeengelen Mikael. På fjellet over hulen skal det ha vært en gravplass med et stort kors og mange gravhauger.

Selve stien fra parkeringen og bort til hulen er veldig bra merket. Når du kommer så langt at du ser ut på Norsjø er du straks ved klatrepartiet opp til hulen. Her er det bratt, men greit fremkommelig.

 

 

 

 

Videre fra Mikaelshulen, reiste vi mot Sundebru. Der ligger den lille dyrehage.

 

 

Dette hadde jeg gleda meg til. Hele turen var litt utsatt, fordi det var spådd regn både mandag og tirsdag, men vi håpet i alle fall at mandagen ikke kom til å bli ødelagt av regnværet. Noe den heller ikke ble.

Inne i dyrehagen er det en liten “kafe” som skiller området med dyrene fra utgangen. Videre er det en lekeplass for barna. Rett ved siden av er det en inngjerding med masse små Timon.

 

 

Videre gikk vi til huset med regnskogen. Her løper apene fritt, og det er masse sommerfugler og noe fugler som også flyr som de vil. Slanger og krokodiller er stengt inne.

 

      

Denne skilpadden gravde seg hull hun kunne legge egg oppi, mens vi var der. Veldig gøy å se.

Inne i regnskogen er det en lite hjørne som er slangejungel. Her er slangene løse. Det er altså ingen glass som skiller deg fra slangen. Jeg har ikke slangeskrekk. Jeg har holdt slange før, under kontrollerte forhold, men dette er noe helt annet. På døra inn står det at du går inn på eget ansvar, og det er IKKE lov å røre slangene.

Det er en liten rundt man går her inne. Det ligger en slange på gelenderet ved siden av deg, en klynge slanger oppi ett tre osv. Når jeg gikk der inne var det ingen av de som rørte på seg, og de var forhåpentligvis mette.

Videre gikk vi opp til inngjerdingen med Emu og Kenguru.

 

Sist men ikke minst, var vi en tur inne i barnas seter. Her er det høner, gris, geiter, kaniner.

 

Middagen tok vi på dyrehagens uteservering (under tak). For sikkerhetsskyld, etter at vi var ferdig med å se på dyrene, i tilfelle regnet kom etterhvert. Noe det gjorde. Mens vi ventet på at maten skulle bli klar, åpnet himmelen seg. Vi gjorde det enkelt og delte en glutenfri pizza. Den var super god. De hadde også andre glutenfrie alternativer på menyen.

Etter middag svippet vi bort på kveldens overnattingssted. Heimat Brokelandsheia kafe & veikro, hotell & overnatting. Mens det føltes som himmelen kvittet seg med flere badekar med vann, prøvde vi å finne ut av hvor man sjekket inn. Dette viste seg å være inne i veikroens kantineområde. Her fikk du da et nøkkelkort som funket som nøkkel til “leilighetskomplekset” i bygget ved siden av, og til inngangen til “frokostsalen” som var i veikro-bygget. Også selvfølgelig som nøkkel til rommet vårt.

Rommet var helt ok. En liten gang, et greit bad med god dusj, vask og toalett, og seng. Rommet var i første etasje, så vi hadde verandadør ut til gressplen. Denne sto åpen hele kvelden, for å det var veldig dårlig luft på rommet. Natten ble varm og tung. Jeg sov noe, men dårlig siden det var så dårlig luft og varmt. Venninnen min sov kanskje et par timer.

Derfor var det greit at det var styrtende regnvær på tirsdagen. Planen var egentlig å gå en fjelltur før vi satte kursen hjem, men ikke i dette været, og ikke uten søvn. Da vi sjekket inn dagen før, fikk vi beskjed om at frokosten ble servert i ferdige posjonsbokser, og at vi fikk små kartonger med juice. Jeg ga da beskjed om at jeg trengte glutenfri mat, og dette skulle de fikse. Inne i frokostsalen var det øde. Ikke et menneske å se. Så da måtte vi selv finne ut av hvor maten vår kunne være. Den sto da i et kjøleskap bak en disk. En boks pr. person merket med rom-nummer. Min var også merket glutenfri. Flaks. Her skulle man da ikke gå sulten. Oppi boksen var det fire skiver. Eller skal jeg si snitter. Karbonade, reker, egg, skinke/ost. Dessverre var dette så tørt at det gikk ikke an å spise annet enn pålegget.

Så var det å sjekke ut da. Jeg gikk i bilen, mens venninnen min sjekket ut. Det tok jo sin tid da, siden det ikke var noen der. Hun ringte med klokka de hadde der, og endte opp med å måtte rope.

Vi gikk da innom matbutikken etter drikke, og bensinstasjonen etter frokost. Så satte vi kursen hjem. Det ble en våt kjøretur. Det var ekstremt mye regn og masse vann i veibanen. Flere biler hadde stoppet langs veien. Jeg var nesten der jeg også, men visste at det kom til å fortsette å regne like mye noen timer til, så jeg satte heller ned farten litt, og satset på å ikke få vannplaning. Bra gikk det i alle fall.

Jeg kjørte da hjem til foreldrene mine. For på onsdagen hadde jeg bestilt med time hos Wahwah på triaden, så jeg kunne fikse bryn og viper.

Torsdag var jeg tidlig oppe, og satte kursen mot Charlottenberg. Jeg var der klokken 09.00 når matbutikken åpnet. Så når jeg hadde fylt en handlekurv med glutenfrie produkter, betalt for meg og stappa alt inn i bilen, var det ti minutter til polet åpnet. Jeg flyttet meg over på den andre parkeringsplassen, og stilte meg da i pol-kø fem min før de åpnet, og tenkte at dette kom til å ta tid. Og dersom det kom til å ta tid, så var det ikke sikkert jeg gadd å stå der. Polet åpnet, og på overraskende vis var jeg inne på polet etter maks ti min. Det var heller ikke for mange folk inne på polet, så jeg plukket fort det jeg skulle ha og betalte. Det var heller ikke noe kø her. Etter en liten tur på matbutikken her, for å kjøpe Njie shake, og en tur i godisfabrikken, satte jeg kursen hjem igjen. På vei in i Norge igjen, er bommen nede, så jeg forventet å bli stoppet. Det har jo blitt sagt at alle stoppes, og at man må ha med pass. Så det var det jeg forventet. Men jeg ble bare vinket videre, så da var jeg hjemme igjen i 12 tiden.

Når det begynte å nærme seg middagstid reiste jeg hjem til foreldrene mine. Der spiste jeg bursdags-middag sammen med søstern, og så på film. Jeg fikk bursdagsgave også, billetter til Harm & Hegseth i september.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg