Julen 2019

Da er julen godt i gang, og de fleste av oss har fri og kan slappe av i noen dager. Helt til det nye året ringes inn. Jeg gleder meg masse til det nye året. Av den enkle grunn at jeg ikke skal jobbe 100% i barnehagen i en liten periode. Jeg har nevnt det før, men jeg skal jobbe 40% for Utdanningsforbundet Lillestrøm. Det blir kontorjobbing, noe jeg sa jeg aldri skulle gjøre, men nå blir det sånn.

Så var det denne julen da. Lille julaften reiste jeg til foreldrene mine for å feire denne høytiden. Vi starter alltid julen, lille julaften, med julegrøt til middag. Her er det selvfølgelig en mandel i grøten, og en marsipangris som premie. Jeg vil ikke vinne, for jeg er ikke glad i marsipan.

På kvelden følger pynting av juletre, kaker og gløgg, og “kvelden før kvelden” på NRK.

Når vi våkner julaften har foreldrene mine fortsatt julestrømpa klar. Man blir jo aldri for gammel for dette. Det er like stas hvert år. Det trenger ikke være så mye i den, det er bare det å få strømpe som er stas. Videre er det frokost, og så kommer “tre nøtter til askepott” og “reisen til julestjernen”. Rett etter dette reiser alltid jeg og pappa på gravlund på Alna for å tenne lys og sette ut krans på graven til farfar.

Samtidig reiser vi innom tante med julegaver. Når vi kommer hjem er det nesten klart for julemiddagen. Her er det alltid ribbe. Også er det selvfølgelig litt medisterpølse og medisterkaker ved siden av, sammen med mandelpoteter og hjemmelaga surkål. Også må vi ikke glemme tyttebærsyltetøy og litt ribbefett.

Dessert er minst like viktig. Selv om man er stappmett må man ha litt riskrem. Bruttern er ikke noen kremgutt, så han får alltid iskake.

Når dette har sunket, er det klart for kaffe og kaker, og gaver. Jeg har puttet noen gaver fra barna i barnehagen under treet. Bare for å være sikker på at jeg får litt gaver jeg også. Man vet jo aldri når man har rundet tredve. Gave fra bestemor og tante kommer på vipps, så der er det allerede to gaver mindre.

Jeg fikk veldig mye fint i år. Den beste gaven av alle, trur jeg er hengekøya jeg fikk av ei venninne. Ikke en strand-hengekøye, men en hengekøye til turer i skogen. Men jeg fikk også noen kjempefine lys-lykter, maling + malehjelp til to nye vegger i leiligheten min, og masse digg kroppsskrubb, ansiktsmasker og fot-spa. Jeg digger det.

Av pengene jeg fikk fra tante og bestemor, har jeg bestilt meg litt greier fra Ideal, og Caia, samt NAKD.

 

Første juledag

Dette er en dag det ikke skjer så mye hos oss. Vi hadde en liten seanse med “ryktet går”, der jeg ble sittende å gjette ting pappa tegna. Noe som ikke er noen poengsanker. Middagen denne dagen er rester fra julaften i lefse. Desserten er også rester fra julaften.

 

Andre juledag

Her pleier vi egentlig å samle familien. Vi har tidligere dratt alle sammen til bestemor, men de siste årene har vi flyttet oss til tante. I år ble det ingen ting av, da tante var syk. Forståelig nok, orket hun ikke fult hus og matlaging da. Derfor ble det samme bordsetting som de to foregående dagene. Mamma laga kalkun med rosenkål, waldorf og fløtegratinerte poteter.

 

Tredje juledag

På dette tidspunktet jeg så lei jula, at i dag var det deilig med en tur på sentre. det kommer vel ett innlegg med det jeg handla etterhvert. Mamma og pappa var også en tur på sentre. De måtte ha ny vaskemaskin, siden den tok kvelden lille julaften. De var også drit lei julemat på dette tidspunktet, så det ble pizza til middag. Til dessert ble det en runde med “Bean boozled”. Jeg var heldig vinner av smakene snørr, råttent egg, lakris og marshmallow. Dette er et spill man ler så man griner av. Helt jævlig å få de vonde smakene, men folk lager så syke ansiktsuttrykk når noe smaker drit, at det er verdt det.

 

Fjerde juledag

Lørdag reiste jeg hjem til meg selv igjen. Jeg tok med meg pizzarester hjem, så det ble middag i dag. Ellers har jeg pakket ut julegavene mine, og sett flere julefilmer. Jeg ble også sittende å se på ny spisestue. Ikke at jeg har råd til det, men  det er mye fint der ute.

 

Femte juledag

I dag har jeg sovet relativt lenge. Rundt 12 tok jeg meg turen ut for en liten joggetur. Vell hjemme igjen ble det litt styrke i stua. Etter en dusj var klokka blitt 15, så jeg lagde frokost/lunsj/middag. Det ble proteinlapper av en gammel banan. Oppskriften ligger her.

Imorgen (sjette juledag) skal jeg bare slappe av, også må jeg se om jeg finner meg ny pulsklokke. Jeg vil innvie det nye året med dette, siden jeg har litt nyttårsforsetter om å trene mer.

Så må jeg komme meg til ei venninne til nyttårsaften (syvende juledag). Åttende og niende juledag blir nok litt trening, siden jeg har lovt meg selv å trene mer i 2020, også er det første dag i ny jobb tiende juledag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg