Jernmangelanemi og Lifeline care

I dag har jeg rydde- og vaske dag. Jeg skulle egentlig tatt både leiligheten og boden, men jeg tror det er mer enn nok å rydde å kaste i leiligheten. Boden er egentlig bare full av ting jeg ikke trenger, som selges på finn. Også julepynt og bildekk f.eks.

Men. For en stund siden fikk jeg en eske med piller som man mente var bra for meg. Jeg har dårlig immunforsvar og kroppen min sliter med å ta til seg næringsstoffer, på grunn av cøliakien. Dette har f.eks. gjort at jeg har jernmangelanemi. Jern tas jo opp i tynntarmen, og når den er skadet på grunn av cøliaki, så blir opptaket redusert. Kroppen min mangler jern, og da føler man seg ofte trøtt, svimmel og tungpustet, fordi blodet mangler nok røde blodlegemer (blodceller). Dette kan f.eks. være grunnen til at fastlegen min tror jeg har astma. Det er jo ikke uten grunn, for jeg hadde barne-astma da jeg var liten.

Uansett, så har jeg nå fått disse kosttilskudd pillene, noe som jeg håper funker bedre enn å spise innmat, som man burde gjøre når man har jernmangelanemi. Håpet mitt ligger i at disse pillene skal hjelpe kroppen min med å ta opp vitaminer og mineraler som pillene sender inn, som igjen gjør at kroppen min tar til seg det jeg sender inn av jern.

Grunnen til at jeg får i meg for lite jern, er at gode kilder til jern er kjøtt, egg, bønner, linser, nøtter, tørket frukt, samt jern-beriket korn og brød. Korn er vanskelig når jeg har cøliaki. Egg har jeg intoleranse for. Tørka frukt smaker drit. Jeg spiser ikke så mye rødt kjøtt etter jeg flytta for meg selv. Jeg spiser litt kjøttdeig av storfe, men det går mest i kylling, fisk og svin. Nøtter er ikke noe jeg spiser annet enn i disse turmixene når jeg er på tur, eller på kurs. Linser og bønner er jeg ikke flink til å blande inn i maten min, så det kan jeg jo bli flinkere på.

Disse kosttilskudd pillene fra Lifeline care er laget for kvinner. Den inneholder tre ulike piller, som skal tas hver dag i 30 dager. Det er to omega 3 piller som inneholder tre ulike typer fiskeolje. Det er en vitamin- og mineral pille som inneholder A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, D3, E, K1 vitamin, folsyre, biotin, jod, selen, kobber, sink, krom, jern, nattlysolje. Den siste pilla er en mineralpille som inneholder kalsium og magnesium.

Disse pillene skal da bidra til normal hjertefunksjon, vedlikeholde normal hjernefunksjon og normalt syn. De skal redusere tretthet og fatigue, og normalisere immunforsvaret. Hud, hår og negler skal opprettholdes.

Jeg tok de første fire pillene i dag, så nå er det bare å vente å se hvordan formen er om 30 dager.

Jeg håper dette hjelper, for da kan jeg få lov til å gi blod igjen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg