im sorry

Jeg som sa jeg skulle bli flinkere til å skrive. Nå har jeg ikke vært her inne siden 28. mars.

Til mitt forsvar, så har det vært litt å styre med i barnehagen.

April startet med påskeferie fra 4.-13. april. Mamma hadde bursdag, men gaven jeg hadde bestilt ble ikke levert på grunn av corona, så da måtte jeg finne på noe annet. Her knærta vi også en gamel flaske champagne jeg har hatt stående. Denne fikk jeg i julegave eller noe, av en franchisetaker når jeg jobba i McDonalds. Det vil si at det er i alle fall 9-10 år siden jeg fikk den. Men den var faktisk fortsatt god. Uansett hadde jeg ikke kunnet helle den ut, for den var av den dyre typen.

Etter påskeferien (20. april) åpnet jo barnehagen opp igjen. Noe som var litt deilig. Det ble jo ikke helt det samme når alle barna ikke kom tilbake med det samme. Noen valgte å fortsette å holde barna sine hjemme litt til. Noen hadde jo uansett hjemmekontor, eller store søsken som ikke fikk gå på skolen enda, og det er jo koselig å bruke litt tid med barna sine. Det er vel derfor man har fått dem?

Dette kohort opplegget var super deilig. Det er dette som er bemanningsnormen i praksis. Faste voksne på faste barn, gjennom hele dagen. Det var faktisk litt deilig å høre at politikerne fikk seg et lite sjokk når barnehagene endret åpningstiden til 8-15.30 for å få dette til å fungere. Skal dette fungere med åpningstider fra 7-17, så må man dobble bemanningen. Vi har ikke 10 timers arbeidsdag, og det er faktisk barn som blir levert 07.00, og hentet 16.45.

Så, siste uka i april sa jeg opp jobben min. Dette hadde jeg grua meg masse til. Jeg var faktisk litt redd for hvordan reaksjon det skulle få. Heldigvis gikk det fint å fortelle dette til sjefen. Det som kanskje var det jeg grua meg mest til, var å fortelle noen av kollegene mine det. Assistenten på min gruppe reagerte med “du tuller!!” Noen reagerte med “skal du forlater meg?” eller “hvem skal hjelp meg nå?”. Men mange hadde veldig forståelse for at jeg trengte å flytte på meg, og selv om de synes det er dritt at jeg forsvinner, så er de glade på mine vegne.

I mai har jeg faktisk fått gjennomført foreldresamtalene mine. Noen har jeg sittet ute sammen med, og noen har jeg tatt med inn i barnehagen. Her har vi vært veldig nøye på håndsprit, og vaska bord og stoler før og etter bruk.

17. mai helgen hjalp jeg ei venninne og hennes familie med å flytte. Det var ikke lange biten da de bokstavelig talt flyttet rett over veien.

I slutten av mai åpnet man opp for litt mer kontakt, og jeg dro til wahwah på Triaden får å farge vipper og bryn. Det er noe helt annet enn når man gjør det hjemme.

Så kom pinsehelgen, og da dro til Ålesund i dåp. Dette kommer det et eget innlegg om.

Den 10.juni var det siste styremøte for utdanningsforbundet Lillestrøm for dette året. Det vil si at det bare er en måned igjen til jeg er ferdig med jobben min her. Noe som er litt trist, men jeg har lært masse, og tar med meg en hel del gode opplevelser videre. Dette siste styremøtet ble også brukt som sommeravslutning, så vi fikk en god middag og vi som ikke skal være med videre fikk gaver. Jeg fikk blomster og en Tenderflame bordbrenner. Super fin gave, absolutt ikke forventet. Jeg har jo bare vært der ett år, to dager i uka.

Men nå har vi da kommet oss halvveis inn i juni, så da er det bare 4 uker igjen til jeg slutter i Løvehjerte barnehage. Så er det 4 uker ferie, før jeg starter opp i Løkenåsen barnehage den 10. august.

Jeg var forresten på besøk i Løkenåsen før styremøtet den 10. juni. Fikk pratet en del med assisterende styrer, fikk sett litt rundt i bygget (de har tidenes takterrasse, som de deler med omsorgsboligene, men her skal jeg spise lunsj når det er fint vær). Jeg fikk hilst på en del av de ansatte som jeg skal være tettest på, og fikk litt info om gruppa mi. Jeg skal da være i det “gamle” bygget, som nå restaureres. Dette står klart uka før jeg starter, så alt blir flyttet inn rett før oppstart. Her går jeg også fra å ha seks småbarn i nåværende jobb til å ha 19 storebarn. To av disse kommer nye utenfra, men det er allerede laget en plan for tilvenning, som jeg bare kan hoppe rett inn i. De to starter også en uke eller to etter at jeg har starta, så jeg får litt tid på å varme opp først.

Jeg gleder meg til en ny start, nye utfordringer, nytt miljø, nye folk og bare NYTT!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg