Friskere luft

I dag trengte jeg en liten oppfrisker

Jeg har hele tiden tenkt, og sagt, at jeg ikke kan ha blomster. Jeg greier ikke holde liv i de. Jeg er ikke en person med “grønne fingre”. Men nå er det på tide å skaffe seg litt voksenpoeng, og ta dette seriøst. Det er jo mye positivt med å ha blomster og grønne planter i leiligheten.

Grønne planter gir et bedre inneklima, og de kan bedre vår psykiske velvære. Når man bygger tett blir inneklima preget av tørr og dårlig luft. Plantene tilfører oksygen, og luftfuktigheten oppleves bedre. For ikke å snakke om at det blir mye koseligere med planter. Ikke at det ikke er kos med falske blomster, men de bare står der å støver ned.

Det finnes forskning som viser at grønne planter kan redusere hodepine med 45%, og trøtthet med 32%. Økt oksygeninnhold i luften reduserer også stress, og øker konsentrasjon og kreativitet.

Jeg er så heldig at jeg bor nesten rett ved en Plantasjen, så jeg brukte en time der i dag. På forhånd hadde jeg skrevet ned alle mål på de blomsterpottene jeg har hjemme med kunstige blomster. Da er det lettere å se hva man faktisk kan kjøpe, så slipper jeg bruke penger på nye potter også.

Det tok litt tid å finne akkurat det jeg var ute etter, men jeg fikk med meg en god del.

I gangen har jeg nå en fin Zamioculcas zamiifolia (garderobeplante).

Kommer du litt lenger inn, så står det tre små blomster bak vasken på kjøkkenbenken. Aner ikke hva disse heter, men det er Easy care planter.

Videre inn på kjøkkenet står det nå en Yucca palme. Disse stativene som plantene står på, på gulvet, er fra Lagerhouse.

På badet står det nå to Dracaena marginata på hylla over do

Nede på gulvet står det en Dypsis lutescens

Jeg måtte også kjøpe noe å fylle vasene mine med. Jeg har ikke noe bord som det passer på nå når jeg sitter med skole og jobb, men de passer like godt på gulvet.

Ulempen med roser, er at de kommer med torner.

Alle disse plantene skal ikke trenge veldig mye stell, så da håper jeg at jeg husker å vanne de innimellom. Det er dessverre ikke så billig med blomster, men det er det heller ikke for de falske. Eneste forskjellen er at de falske blomstene holder evig.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg