30 dager for miljøet er over

men trenger det å være over selv om kampanjen har tatt slut?

 

I dag er det siste dagen i 30 dager for miljøet kampanjen, og jeg kjenner at jeg har vært ganske flink. Jeg har ikke brukt en eneste plastikkpose, jeg har gått eller tatt buss når jeg ikke MÅ kjøre. Jeg har ikke kastet noe mat. De brune bananene jeg har hatt i kjøleskapet har blitt til smoothie. Jeg har redusert pengebruken, men jeg kan fortsatt bli enda flinkere. Her skal det spares til ny leilighet.

Hvis du vet om noen som selger en 2 roms på ca 45 kvadrat, i skedsmo, lørenskog området. Så si ifra. Og, hvis du vet om noen som trenger en 46 kvadrat 2 roms på Bjørkelangen, så har jeg det. ca 2 mill.

De siste dagene av denne kampanjen har jeg brukt på hytta. Her har vi brukt masse tid på å pusse opp de siste årene. For de som ikke vet, så er dette mammas barndomshjem, som vi har pusset opp både utvendig og innvendig. Detaljer som knagger i gangen er ikke på plass, men det tar vi etterhvert. Nå må vi først finne møbler til stua. Mamma har kanskje bestemt seg for en sofa fra Ikea. Den heter Landskrona. Da gjenstår det bare to rom, og det er de dyreste rommene å pusse opp. Nemlig Bad og kjøkken.

 

Men, selv om denne kampanjen for å gjøre verden litt bedre er over, så tenker jeg at det er viktig å fortsette. Ikke la det være en engangs grei, også begynner vi på igjen med å kaste masse mat og bruke plastposer når vi handler. Dette handler om så mye mer enn deg og meg. Det handler om jordkloden, verden, våre barn, barnebarn og oldebarn. Hvordan vil du at de skal få oppleve denne verden?

Jeg ønsker i alle fall at mine barn, barnebarn og oldebarn skal få lov å oppleve den samme verden som jeg har fått oppleve. At de skal få mulighet til å se skog, fjell, hav, dyreliv og alt som følger med.

 

Så gjør de små tingene i hverdagen som kanskje virker helt ubetydelige. Ta med handlenett på shopping eller på matbutikken. Pant tomflasker, spis opp maten din, bruk mindre strøm, bruk mindre bil når du kan.

Alle monner drar!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg