30 dager for miljøet

Nå har det gått tre uker siden jeg starta på denne utfordringen. Jeg valgte meg ikke en spesifikk ting å jobbe med, men jeg tenkte at jeg skulle gjøre så mye jeg kunne.

 

Jeg har vært flink til å innføre vegetarmåltider, ikke bare til middag, men også til lunsj og frokost. Jeg har også vært flink til å spise rester. Dette gjør jeg jo med vilje. Jeg lager en stor porsjon med middag, også deler jeg det opp i porsjoner å setter i kjøleskapet. Det kan bli litt kjedelig å spise samme middagen fire dager etter hverandre, men det sparer meg mye tid. Jeg er ikke så mye hjemme i hverdagen at det frister å bruke mye tid på å lage middag. Det kan jeg heller kose meg med i helgene.

Jeg har jo kjørt en del bil da, så der er jeg ikke så miljøvennlig. Men der jeg har hatt muligheten til å kjøre sammen med noen, gå, eller ta bussen, har jeg gjort det. Jeg var f.eks. på møte i Oslo den 12. Da tok jeg bussen til Lillestrøm, og toget inn til Oslo. Samme på returen. Det er jo også billigere for meg. Det tar litt lenger tid, men jeg sparer penger på bomring og parkering.

Når det kommer til pengebruk, så ga jeg det opp. Jeg fyller bensin for mer enn 50,- dagen, så det ryker allerede der. Jeg kunne jo latt vær å telle bensinpengene, men så har jeg brukt litt penger på nye gensere, og bilder til stua, også har både søstern og pappa hatt bursdag denne måneden. Så da var det ikke noe å satse på. Men jeg har uansett prøvd å bruke så lite penger som mulig.

I dag var jeg på sentre å så etter nye tøfler. Jeg ble tipsa om Tova sine ull-tøfler. Jeg ble tipsa om nettsiden, men fant de på husfliden. De var kjempe gode å ha på, varme, og er 100% merinoull med skinnsåle. Men jeg vet ikke om jeg vill gi 900,- for tøfler.

En ting jeg er veldig flink til, er å ha med meg handlenett på butikken. Både i matbutikken, og på senteret. Ikke alle butikker/medarbeidere er like flinke til å spørre om man trenger pose, men jeg er flink til å si “jeg trenger ikke posen, jeg har”.

Lysene mine har jeg vært flink til å slukke. Nå er det ikke lys i de rommene jeg ikke oppholder meg i. Dessuten har jeg nå starta å tenne stearinlys på kveldene, så da slipper jeg skru på lyset etter det er bitt mørkt ute.

Nå er det bare fem dager igjen av denne månedens utfordring. Tre arbeidsdager og en helg.

Jeg vil jo si jeg har vært ganske flink, sånn i det store og det hele. I tillegg har jeg vært med på Tine sin “tur med retur”, der jeg har plukket med meg søppel når jeg har gått på tur. Det burde jo egentlig være unødvendig, men sånn er det nå. Dersom alle hadde kastet søpla si i søppelbøttene som står overalt, hadde man sluppet å arrangere denne typen ryddeaksjoner.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg