Dag 6 & 7 av 50

I dag har jeg fullført den 7. dagen på rad med trening.

Det har hjulpet en del at målet hver dag er minst 30 min, men nå på dag 6 & 7 har jeg egentlig ikke hatt noe motivasjon. Treningsøktene disse to dagene har gått på reint konkurranseinstinkt. Uansett så har det funka.

Onsdagens økt ble 30min styrketrening i stua, og dagens økt ble 30min Tabata. Det var en real svetteøkt i dag, men det var så deilig når jeg var ferdig. Det har gått hardt utover beina denne første uka, men jeg tror egentlig det er helt greit. Bein og mage er det som trenger mest trening, hvis du ser bort ifra kondisjonen og løpeteknikken.

I helga må jeg prøve å finne litt andre øvelser å gjøre. Ikke bare drepe beina, men også ta litt andre kroppsdeler.

Dag 4 & 5 av 50

I går var det dag 4 av 50 dagers utfordringen, så da jeg kom hjem fra jobb var det bare å kle på seg å komme seg ut. Da ble det en 30 minutters runde rundt Bjørkelangen videregående i den ene enden, og Bjørkelangen skole i den andre enden. Siden jeg var ferdig på jobb 15.30 ble det ikke så veldig sein middag, men jeg var likevel rimelig sulten.

I dag gjennomførte jeg dag 5 av 50 sammen med ei venninne. Vi møttes ved metro da jeg var ferdig på jobb 16.30, også gikk vi rundt Langvannet. En tur på ca. 40min. Så bar det hjem. Det har jo snødd mye i hele dag, så det gikk ikke akkurat fort. Nå har jeg akkurat svelget middagen og klokka er 19.30. Rester i kjøleskapet er en god ide. Da går det litt fortere, når man bare trenger varme opp.

Dag 2 & 3 av 50

I går var det dag to av 50 dagers challengen på jobb. Her var det hele 19 blå, men siden jeg tok styrketreningen i går, så måtte jeg ut i dag. Beina mine fiksa ikke en styrkeøkt til.

Jeg har jo heldigvis litt varmt tøy fra Craft, som jeg kjøpte for noen år siden til kaldere skiturer, så det tok jeg på meg. Jeg kjørte da boxer fra Endurance, ull-bh fra Cubus, Craft vinterbukse, Ull trøye, jakke fra Craft, tykke ullsokker fra Kari Traa, Salomon sko, tynn ull hals fra Vikafjell og ull pannebånd. På hendene hadde jeg hansker fra Bula.

Turen ble litt over 8km lang. Det var kaldt men det gikk veldig bra. Da jeg kom inn igjen hadde jeg istapper i håret, men jeg var kun kald på låra. Etter en varm dusj var jeg ildrød på låra, og satt i sofaen med pledd og varmeflaske for å få tilbake hudfargen.

 

I dag var det heldigvis litt varmere ute. Bare 8 blå. Klesvalget ble da litt lettere. Jeg kjørte samme sokker, sko, bh, boxer, ull longs, ull trøye, turbukse, fleece genser og jakke fra endurance, vanter, fleece hals og et litt tykkere bomulls pannebånd. Det virka som det var litt varmt på overkroppen, men etter hver kjente jeg at det var akkurat passe. Etter litt over 8km var låra mine litt småkalde, men etter en dusj hadde de nesten fått tilbake hudfargen igjen.

Nå har jeg satt en bolledeig. Den er melkefri, eggefri og glutenfri. Tanken er at dette blir “kveldsmat” på hverdager der jeg velger å gå en tur rett etter jobb. Jeg kommer til å ta med meg noe lett middag på jobb, som jeg kan spise sammen med ungene når det er ettermiddagsmat. Så går jeg meg en tur rett etter jobb, før jeg drar hjem. Når jeg da kommer hjem så er klokken kanskje blitt 17.30/18.30. Da er det litt seint å begynne med middag etter jeg har fått dusja og tørket håret, så da er det perfekt å bare ta en bolle eller kanskje noe yoghurt. Det er i alle fall tanken, så får vi se hvordan det blir i praksis.

Jeg kommer nok til å bli sliten, om jeg skal greie å holde en treningsøkt hver dag, sammen med jobb i 7,5 time uten pause, og reiseveien på 50-60min (en vei). Men, den tid den sorg.

50 dagers utfordring – dag 1

I dag startet vi en liten utfordring på jobb. De neste 50 dagene skal jeg trene minst 30 min. Altså hver dag.

Her gjelder det egentlig å prøve å ha en plan.

Jeg har tatt et lite utgangspunkt i boka til Jørgine Massa Vasstrand; “Sterk utenpå, sterk inni”. Her er det satt sammen en rekke ferdige økter som man kan gjøre de dagene det er for kaldt eller man ikke gidder kle på seg å ta turen ut. Kommer jeg meg ut, så har jeg laget meg en runde som tar ca. 30 min, også har jeg jo flere andre runder i nærmiljøet som jeg kan gå.

Jeg bør jo egentlig gjøre begge deler. Søstern har jo i år også utfordret meg med å gå årstallet i km. Så i år skal det gås 2021km. I 2020 greide jeg det i bare skritt jeg har gått hver dag, men jeg greide det ikke i forhold til km på turer.

Planen nå er å finne andre turmål jeg kan gå etter. Om jeg f.eks. går rett etter jobb, så er det jo en rekke steder jeg kan gå både i Lørenskog, Rælingen, Lillestrøm, Fetsund. Så her må jeg bare sette opp en liste, og ta med treningstøy på jobb.

Dagens treningsøkt ble inne. Det var 14 blå da jeg kom hjem fra jobb, så det frista virkelig ikke å ta turen ut. Da ble det litt trening med strikker og vekter inne i stede. Rompe og lår har fått kjørt seg, men også litt armer og mage.

Ny jobb

Jeg innser at det er veldig lenge siden jeg har vært her inne. Det må jeg virkelig prøve å bli bedre på. Til dere som faktisk er interessert i å følge med, og syns det er teit at jeg ikke poster oftere, så er insta et fint sted å følge meg: @esakinorev

 

Da oppsummerer vi:

Som jeg har vært inne på tidligere, så har jeg bytta jobb over sommerferien. Den 7. juli hadde jeg siste arbeidsdag i FUS, etterfulgt av fire uker ferie, også var jeg ikke ansatt i FUS lenger.

Mandag 10. august startet jeg da å jobbe i Lørenskog kommune. Så nå jobber jeg i Løkenåsen barnehage. Dette er en veldig stor barnehage. Det er ti avdelinger. Jeg har nå fått meg en avdeling med 19 barn mellom 3-6 år, og er overlykkelig for at jeg endelig kan utfordre meg selv litt mer. Det er selvfølgelig koselig med all kos på småbarna, og spennende å være med de små når de oppdager nye ting, eller å se den utrolig store utviklingen de har fra 1år til 3år. Men etter 6 år med småbarn var det på tide med noen nytt.

Det er jo noen goder med i dette jobb byttet også da:

1: Jeg har nå garasjeplass, og slipper skrape is om vinteren

2: Det er et stort kontor, med plass til at alle pedagogene jobber samtidig

3: Vi har mange rom som kan benyttes til f.eks. foreldresamtaler, eller språkgrupper med barna

4: Det er bedre lønn

5: Jeg har fått egen jobb-pc og egen jobb-tlf samt jobb-padd

6: Avdelingen min har egen inngang, garderobe og kjøkken

7: Det er et storkjøkken på huset som alle kan bruke når de ønsker å gjøre noe litt større ut av matlagingen

Nå er jeg snart ferdig med prøvetiden min i ny barnehage (ca. 1mnd igjen), og jeg er veldig fornøyd med byttet jeg har gjort. Det er kjempe hyggelige folk der, jeg har blitt veldig godt tatt imot, og blir tatt vare på hele veien. Informasjonen strømmer på fra alle kanter når man lurer på noe. Det er mye nye steder å finne info på, og plattformer for det ene og det andre, men alle er villige til å hjelpe med å finne frem.

Første dag på jobb, tenkte jeg at “denne labyrinten vill det ta tid å bli kjent med”. Bare veien fra garasjen og opp er fire dører og masse gang. Men det gikk overraskende fort å bli kjent med begge byggene. Jeg har ikke helt kontroll på hvem som jobber på hvilke avdeling, og om det er store eller små barn. Heller ikke hvor mange barn og ansatte det er på hver avdeling, men det har mye med corona å gjøre. Vi får jo ikke omgås på den måten man normalt sett ville gjort. Men jeg har fått en liten rask innføring. Alle boder og rom har jeg ikke 100% kontroll over, men i løpet av jula fikk jeg muligheten til å utforske litt. Nå vet jeg litt mer om hvor alt av materialer oppbevares, og jeg har litt bedre oversikt over f.eks. bøker og språkposer.

 

De første månedene har med andre ord gått fort. August, september, oktober, november og desember.

I løpet av denne perioden har jeg tatt en corona-test, og mistet to ansatte i noen dager på grunn av karantene. Vi har gått fra gult til rødt over nyttår, og de første to ukene (forrige uke og denne) av det nye året har nå vært med en ansatt mindre på grunn av karantene. Heldigvis har jeg hatt vikar, og hun har vært til veldig stor hjelp. Men det blir slitsomt. Rødt nivå vil jo si at alle må jobbe 7,5 time hver dag. Barnehagen har bare åpent i 7,5 time, men det er en haug med barn som trenger utvidet åpningstid, siden de har foreldre som jobber i yrker som er kritiske. Dette skaper jo igjen utfordringer for oss. Jeg har ikke hatt pause noen av dagene (fikk til ett teams-møte på tirsdag), og jeg har ikke hatt noe plantid. Rødt nivå er jo basert på bemanningsnormen, men de så fort at det ikke gikk fra 7-17, derfor er åpningstiden på rødt nivå nå 8-15.30.

Kort sagt så er det fint med bemanningsnorm, men den fungerer ikke i praksis. Den gjelder jo ikke hele dagen, eller pr avdeling. Så kan vi ta den diskusjonen i et annet innlegg.