Norgesferie del 2

Onsdag 22. juli satte jeg og ei venninne kursen mot Loen.

Jeg plukket henne opp ca klokken 08.00, også bar det utover gjennom Gjøvik og Lom. I Lom hadde vi tissepause, og måtte sjekke om Lom bakeri var åpent. Det var det, men det var heftig lang kø, så vi kjørte videre. Det ble en liten svipptur innom Flåklypa, før vi denne gangen tok gamle Strynefjellsveien ned til Stryn.

I Stryn ble det middag

Nå var det bare siste strekke inn til Loen igjen. En bitte liten biltur. Her sjekket vi inn på hotellet

Siden kvelden fortsatt var ung satte vi kursen ut mot Brikksdalsbreen. Man kan kjøre helt opp til fjellstua, så det er ikke lange stykket å gå opp til breen. En liten fjelltur. Grusvei hele veien, og Kleivafossen på veien opp.

 

 

Været var ikke helt på topp. Vi hadde en del regn både i løpet av bilturen, og opp til breen, men det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. Vi hadde en super tur likevel.

Briksdalsbreen ligger innenfor Oldevatnet, som er en opplevelse i seg selv. Her er det noen steder som er super fine for telting. Tenk å våkne til dette

Resten av kvelden gikk til en dusj, pakking til fjelltur i morgen, og en film.

 

Torsdag sto vi opp ca 8, og fikk i oss litt frokost. Etter en tannpuss tok vi på oss sekken og tuslet bort til Loen Skylift. Denne tar deg 1001 meter over havet på 5 minutter.

Noe som er litt skremmende høyt for en med høydeskrekk, men opp måtte vi. Fra Hoven, som det heter på toppen av skyliften, går det en del fjellturer. Vi hadde som mål å gå til Rakssetra.

Vi bomma litt på starten vår, så vi gikk først opp til Skredfjellet, på 1155 moh. Hele veien hit er det grusvei.

   

Her ifra gikk vi noen høydemeter ned gjennom myr og på stier, til Oppheimsetra. Den siste biten ned er det laget steintrapper.

Herifra er det en drøy kilometer ned til Rakssetra

Så var det bare å gå opp igjen til Hoven da. Først gjennom Oppheimsetra, så ut på grusvei. Her møtte jeg da tidenes utfordring. Nemlig en ca 3 km lang bakke. Jeg skulle ønske det sto hellingsprosenten på denne bakken, for den var bratt. I tillegg var det nå blitt ganske varmt, og godt utpå dagen, så jeg var sliten.

På toppen ble det en vell fortjent pause i en stol, før vi stilte oss i kø for å ta skyliften ned igjen.

Nede på bakkenivå gikk vi tilbake på hotellet og hentet badetøy. For i går fant vi det perfekte stedet å bade. Ei lita strand langs Innvikfjorden.

Etter en dukkert i fjorden og en dusj på hotellet, var det duket for middag. I dag tok vi middagen på hotellet, for der hadde de Pigwings med sitron- og timiansaus, og poteter. Noe som var himmelsk godt. Jeg unnet meg også et glass vin til maten.

Etter middag spilte vi en rundt yatzy før det ble natta.

 

Fredag gikk turen hjemover igjen. Vi sto opp ca 8, spiste frokost og pakka oss ut i bilen.

Etter ett lite bensinstopp i Stryn, gikk turen til Hjelle. Planen var egentlig et morgenbad i Oppstynsvatnet, men det var iskaldt.

Videre gikk turen opp Strynefjellet og inn til Geiranger. Obligatorisk stopp ved queen’s chair, og Flydalsjuvet + ett lite stykke opp i Ørnevegen. Her er det verdt å merke seg at selve Flydalsjuvet view point er ikke utenfor gjerdet på denne klippen som alle på Instagram tar bilder fra.

Viderer kjørte vi tilbake samme vei som vi kom fra, og hadde egentlig tenkt oss ut til Dalsnibba. Noe vi sto over da det var bomvei, som kostet 200,-

Da ble det heller en liten matpause ved Langvatnet, før vi satte snuta mot Lom. Her stoppet vi og tok en tur på Lom bakeri. Jeg visste på forhånd at de ikke hadde noe glutenfritt å tilby, men venninna mi handla både brød og diverse boller.

Her fra var det straka vegen til Gjøvik, hvor vi hadde do- og is pause, før vi tok siste strekkingen inn til Lillestrøm. Hjemme var jeg ca klokken 20.00

Tusen takk for turen. Da jeg sto opp lørdag var jeg så sliten at jeg trudde jeg var fyllesyk. Men det var absolutt verdt det.

Norgesferie del 1

Fredag 10. juli var min siste arbeidsdag før sommerferien. Da hadde jeg befaring fra Krogsveen på leiligheten min. Det tok typ ti min, mens jeg hadde brukt sikkert fire timer på å rydde vekk greier og vaske leiligheten. Men da er det i alle fall sommerreint her.

Lørdagen ble brukt på å reise til Tante for å feire hennes 60-årsdag. Hun hadde egentlig bursdag i påsken, men på grunn av korona ble den først nå feiret skikkelig.

Søndag dro jeg og ei venninne på tur i Lørenskog. Ute ved Losby har de nå åpnet to nye badevann (Halssjøen og Drettvannet), så vi pakket med oss hengekøye og lunsj, og tok turen ut dit. De to vannene ligger omtrent rett ved siden av hverandre. Her er det nok veldig fint å både telte og bade. Vi nøyde oss med utsikten siden det blåste litt kaldt og var overskyet.

 

 

Mandag ble det en liten “familietur” inn i Tæruddalen sammen med to venninner og to barn. Lunsjen ble tatt på en benk ved Tærudtjerna, også plukket vi litt blåbær. Det meste gikk i munnen, men noe ble med hjem. Bading ble det heller ikke i dag.

 

 

Tirsdag reiste jeg hjem til Bjørkelangen igjen siden det da skulle regne hele dagen. Det skulle det også hele onsdagen, så her benyttet jeg tiden til å planlegge sommerturer.

På onsdagen la jeg gamle bilen min ut for salg på FINN. Det tok ikke lange tiden før jeg hadde masse meldinger og en haug ubesvarte anrop. Etter en del meldinger og noen telefonsamtaler ble bilen solgt. Derfor ble kvelden brukt til å pakke kofferten i stede for å ta en badetur.

Torsdag reiste jeg til foreldrene mine. Han som skulle kjøpe bilen sa han kunne hente den på fredag, så da tenkte jeg å bruke torsdag ettermiddag på å rydde ut av bilen. Jeg hadde fortsatt isskrape og litt diverse liggende i bilen.

Fredagen kom og han som skulle ha henta bilen kom ikke. Beskjeden ble at jeg skulle få pengene på kvelden også skulle de komme å hente bilen på mandag i stede.

Lørdag dro jeg på Strømmen med ei venninne og familien hennes for å bowle. Det var kjempe gøy. Det er så lenge siden sist, at jeg hadde glemt det litt.

Mandag ettermiddag kom fyren og hentet bilen. Jeg fikk penger på konto, og han kjørte hjem med bilen.

Tirsdag gjorde jeg siste innspurt med pakking og en liten handletur, for nå står Loen for tur.

 

Det sprø er at jeg nå har brukt opp en uke ferie, og jeg har egentlig ikke gjort så mye. Kort oppsummert to dagsturer, en bursdag og en dag med bowling.

Blåbæra mi

Som jeg tidligere har skrevet, så var jeg i slutten av juni å så på ny, bruktbil.

Jeg hadde med meg pappa, slik at jeg ikke går alene å blir “hun som det er lett å lure”. Bilen så veldig bra ut. Ikke noen riper i lakken, ingen stygge merker her eller der. Annet enn en liten “kjerringskrap” på felgen. Men noe smånips må man jo regne med når man kjøper bruktbil. Den hadde gått rett under 100 000 km og sies å være drøy på bensinen. under 0,5L på mila. I tillegg hadde den nettopp hatt både service og var EU-godkjent til 2022. Noe som var en ting jeg så etter. Da er det kanskje to år med kjøring, før man må fikse noe på den.

Etter å ha kjørt en tur var jeg egentlig veldig skeptisk. Jeg syntes clutchen var rar, og 69HK drar jo ikke på sammen måten som 110HK gjør. Men alt dette er jo noe man må bli vandt til. Etter å ha pratet litt med selger fikk jeg et litt lavere pristilbud, og litt andre frynsegoder. Men da måtte jeg bestemme meg nå. Han hadde en annen kunde som hadde lyst å se bilen om ikke jeg kjøpte den (sa han i alle fall). Jeg tok da en telefon. Mannen til en kollega av meg som også er bilselger, var første tanke. Han svarte ikke (fordi han var på guttetur uten dekning fikk jeg vite etterpå), men ringte opp igjen mens jeg satt i telefonen med typen til ei venninne. Han hjalp meg med å se ting litt klarere. Clutchen kjennes jo rar ut fordi jeg er vandt til å kjøre sliten clutch som snart ryker. Men alt annet med denne bilen så da egentlig helt supert ut. Eneste vi stusset på var bremseskivene, men  siden bilen nettopp hadde vært på service, så er de jo i orden.

Så jeg endte opp med å kjøpe bil da. Det ble 44000,- mindre på konto, og jeg ble en Citroen C1, 2014 modell rikere.

Så nå har jeg kjørt rundt i denne blåbæra i straks to uker.

 

Gamlebilen min legges ut for salg som delbil, og vinterdekkene selges separat.