Tre dager med luksus

Denne uka har startet med litt “luksus”.

mandag morgen kjørte jeg meg til Hønefoss, og Klækken hotell. Denne dagen gikk med til styremøte i utdanningsforbundet Lillestrøm. Agendaen var lang, og vi hadde en del gode diskusjoner rundt strategisk plan for det neste året.

Det følger jo med en del goder da, når man bor på hotell i tre dager. Det deiligste er jo å ha eget rom. Man slipper å forholde seg til en fremmed når man skal opp på rommet mellom møte og middag, og når man skal legge seg, eller opp til frokost.

Lusjen er jo alltid god på hotell. Spesielt når det er masse å velge mellom. Mandagens lunsj, ble pinnekjøtt og ribbe, men karamellpudding til dessert. Det skal også sies at Klækken hotell er flinke til å tilrettelegge retter, og merke med allergener.

Til middagen fikk vi 3-retters. Laks til forrett, sau til hovedrett, og vaniljepudding til dessert.

På tirsdagen kom en god porsjon av alle de plasstillitsvalgte i Lillestrøm kommune for å delta på tillitsvalgt kurs. Her har jeg hatt en liten dobbeltrolle, siden jeg er både styremedlem og plasstillitsvalgt. Det er kanskje en liten ulempe når det er gruppejobbing, å ikke være med å sitte med en gruppe å diskutere. Men samtidig sitter jeg etterpå å får høre alt fra alle gruppene siden jeg er med som styremedlem.

Denne første dagen av kurset har jeg fått bli med syv forskjellige grupper med tillitsvalgte fra både videregående, barnehage og skole, å har fått høre hva de tenker om medlemsmøter.

Middagen i dag ble også 3-retters. Laks til forrett, sau til hovedrett, og brownie til dessert.

Etter to lange dager, og to seine kvelder, er det bare en dag igjen med kurs. Dag to på tillitsvalgtkurs ble onsdagen, og her også blir jeg litt utenfor diskusjonene, men jeg får samtidig høre hva man har kommet frem til etterpå.

Det er spennende å høre hvordan hver barnehage løser dette med plantid, og arbeidstid. Hvem har pc og ikke, og hvordan gjør man det med medbestemmelse?

En annen luksusting med tre dager på hotell, har vært at jeg har kunnet svømme to ettermiddager. Selv om jeg har sittet i møte og på kurs, så har jeg trent to av tre dager. Klækken hotell har to basseng som er knyttet sammen. Det ene ligger inne i et badehus, og her ifra kan du svømme ut i et utendørs basseng. Det ble 1000 meter her både mandag og tirsdag. Etterpå er det jo deilig å kunne sette seg i badstua å koke litt, før man går opp på rommet å tar seg en dusj.

Etter kursslutt blir det tilbake til hverdagen, og de to siste dagene denne uka på jobb. Torsdag venter to jobbintervju og personalmøte, så det blir også en lang dag, og på lørdag er det julebord.

 

Babyshower

Her kommer da grunnen til at det ikke ble to dager på alternativmessa.

Jeg var i babyshower

Min herlige kollega, og venninne skal snart bli mor til nok ei lita jente. Dette måtte vi seff ordne istand babyshower for.

Jeg har liksom fått min signaturgreie, som jeg har gjort til alle babyshowers som jeg har vært på. Jeg lager bleiekake:

Inni her er det mellom 80 og 100 bleier, og en rekke andre produkter man trenger når man får barn. Det er rett og slett en veldig praktisk gave. Det kan f.eks bli mye klær på slite tilstelninger, så da er det godt at noen har tatt det praktiske også.

Hvis jeg husker riktig, så hadde jeg i alle fall da rumpepudder, sinksalve, våtservietter, tørre engangskluter, noe type badesåpe, litt godis til mamma (dette er kanskje noe man vil ha med seg i fødebaggen) og flax lodd. Dette kan komme godt med når utgiftene blir flere/større.

Sånn praktisk sett, så skulle jeg gjerne ha vist dere hvordan jeg setter den sammen, men det tenkte jeg ikke på før jeg var ferdig. Men man ruller altså sammen en og en bleie, og sikrer de med enten en gummistrikk eller hyssing. Så setter man sammen en haug av bleier til ett “lag” i kaka. Dette knyter jeg sammen med hyssing, før jeg setter på det rosa båndet.

Når du har lage tre lag. Flere eller færre om du vil. Så seter du de bare oppå hverandre. I bunnen kan du bruke et papp kakefat som man f.eks. får på jernia, eller bare klippe ut av en pappeske.

Jeg har pyntet med ting jeg har funnet på søstrene grene. Litt sommerfugler som er limt på, og blomster som egentlig er kakepynt.

En kollega av oss hadde også lagt kake på bestilling. Hun er i utgangspunktet utdannet konditor, så hun er kjempe flink til å komponere kaker til en hver anledning.

 

Så det var helgen min den 9. – 10. november.

Helgen etter feiret vi at min lillebror ble 29 år gammel. Det er jo også helt utrolig. Det er liksom ikke lillebror lenger nå.

Body mind spirit messe 2019

Helgen 8.- 10. November var det alternativ messe på varemessa i Lillestrøm. Jeg tilbrakte store deler av søndagen min der. Planen var å ta turen både lørdag og søndag, men det ble bare en dag. Grunnen til det kan vi komme tilbake til seinere.

Det er masse spennende på denne typen messe. Her finner du det meste. Det er yoga sirkel midt i lokalet, trommer, steiner og masse masse folk.

Jeg synes det er spennende å høre disse som får kontakt med den andre siden. Derfor slang jeg meg med på en time der man kunne få kontakt med noen man hadde mistet. Jeg er ikke helt gira på at noen av mine nermeste, som har gått bort, skal ta kontakt, men jeg tok sjansen på å høre på likevel. Det er spennende å høre at de får kontakt med noens mor, som har datteren sin sittende i salen. At de kan fortelle at moren din ikke var der for deg da du var liten. At du har et bilde liggende i en skuff, som din døde mor vil at du setter frem.Jeg kan ikke si at jeg tror på alt dette, det må jo være en forklaring. Men spennende er det, når all fakta de drar frem fra løse lufta stemmer.

Også er det dette med healing. Jeg har selv ligget på en benk på en stand, og fått healing. Dette tok jeg meg ikke tid til denne gangen, men jeg gjorde det i fjor. Jeg har prøvd å være åpen, å ta dette til meg, og jeg kan si at det virker som det funker. Men det er jo ikke evigvarende. Selv om hoftene mine føltes mega bra ut en god periode etter denne healingen, så har jeg jo vondt i dag.

Men hvem vet….kanskje jeg bare ikke er åpen nok for det…

Blant standene fant jeg, iår også, Wild fire foods. De har drit god bbq saus, og hot saus i mange varianter. Jeg kjøper alltid noe derifra når jeg finner de på messer. Alle produktene deres er glutenfrie. Nå måtte jeg prøve en ny hot saus som kunne benyttes som hot shot i stede for denne ingefær shotten man kan kjøpe i butikken eller lage selv. Jeg har ikke fått testet den enda, men det kommer.

I fjor var det treningsøkt med Funkygine på alternativsmessa, i år var det Petter Northug sin tur. Her også var det et lite foredrag før vi satte igang med litt trening. En rekke mageøvelser. Noe som jeg virkelig ikke er glad i.

Rett før jeg avsluttet dagen gikk jeg innom en time der man kunne bli lest med tarotkort. Her også kan man jo være skeptisk, men det er jo litt gøy også. Vi var vell ni stykk på denne timen, og alle ble lest. På meg følte hun at jeg var glad i natur og var mye på turer. Hun så at jeg har en interesse for steiner som gir positiv energi, og drar nytte av disse. Dette stemmer jo. Jeg vet ikke helt om jeg drar nytte av de steinene jeg har, men jeg syns det er spennende med en stein som f.eks. skal kunne gi deg positive tanker rundt det å møte nye utfordringer. Kanskje det er derfor jeg liker å utfordre med selv med ting jeg aldri har prøvd før.

Videre trakk hun kortet “seks staver”:

Om kortet står det: “Dette er et optimistisk kort som står for seier og triumf. Suksess og anerkjennelse er nær, forutsatt at du gjør ditt beste. Bare din egen manglende tro vil begrense potensiale for suksess. Tro på deg selv og handle i rett tid på rett sted. Hardt arbeid, originalitet og oppfinnsomhet vil få sin velfortjente belønning. Kanskje blir du forfremmet i jobben. Kortet sier også at du vil motta gode nyheter.”

Jeg måtte benytte sjansen om jeg skulle begynne i ny jobb, og det skal jeg jo på en måte gjøre.

Jeg tror i alle fall ikke dette kortet er tiltenkt min nåværende jobb, for der er det lite positivt om dagen.

Jeg krysser fingrene for at det skjer no over nyttår kanskje. Med ny jobb (40%). Eller kanskje det blir en endring til sommern.