Nordseter-Nevelfjell

Da er det lørdag på hytta, og vi skal ut på tur. Jeg var først oppe å nikka rundt 8.30, mens de andre begynte å komme frem en time senere. Da hadde jeg allerede funnet dagens turmål, fikset litt jobbgreier, og starta på frokosten.

 

 

I dag gikk da turen fra Nordseter til Nevelfjell. Nevelfjell ligger 1092 moh, i Lillehammer kommune. Fra toppen kan man se til f.eks. Norefjell. Det var ikke mulig å se i dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

På vei opp gikk vi for det meste på sti gjennom skog og noe over myr. Det var veldig bra både skiltet, og merket med rød “T” på steiner oppover. Skovalget i dag, falt på mine herlige fjellsko. Disse er jeg veldig fornøyd med. De har vært på beina opp f.eks. Besseggen, Prekestolen og Kjærag.

 

 

 

 

 

Turen opp ble ganske slitsom for min del. Jeg er jo forkjøla, og med tett nese og hoste er det ikke spesielt mye fart i turgåern i meg. Men vi nådde vell toppen etter ca 1,5 time. Det blåste veldig på toppen, men det var bare deilig, for jeg var gjennomsvett. Det var veldig bra at det var litt motivasjon på veien. Dette gjorde at jeg fikk et lite avbrekk i tankegangen om hvor slitsomt det var å gå tur med tett nese.

 

 

 

På veien ned igjen, fulgte vi stien som sykles i Ultrabirken. Den sykes jo i dag, men de hadde allerede passert da vi gikk der.

Her fikk vi litt utsikt over Reinsvatnet. Det negative med å gå denne veien ned igjen, er at du havner ut på asfaltert vei, og man går jo ikke tur i fjellet for å gå på asfalt.

 

 

 

 

Etter å ha gått ca 11 km på 2,5 time ute i grei vind, var vi tilbake ved startpunktet. Tilbake på hytta fikk jeg i meg litt real turmat (tikka masala), og en kopp kaffe.

 

I kveld er det duket for Skal vi danse. Her er både Funkygine og Aleksander Hetland med, så jeg skal gjøre alt jeg kan for å få sett dette. Men jeg har det på opptak, så jeg kan se når jeg kommer hjem på søndag.

Hvem heier du på?

Vill leting

Holla fra the cabin

 

Da har jeg kommet meg på hytta, og jeg har redd opp senga, og fått satt meg til rette i sofan med wahlgrens verden.

Det var ikke lett å finne frem. Opp til nordseter gikk greit, srlvom jeg kjørte gjennom gran og gjøvik i stede for hamarveien. Det greier jeg uten gps. Men så var det denne hytta da. 200meter etter en avkjøring til sjusjøen skal du ta til venstre. Etter 100meter kommer du til saltdalshytter. Disse skal du passere. Så kommer du til en militærkaserne, og veien svinger mot venstre. Da skal du over en bro der skiløypa går under. Etter 200meter er du på hytta.

For det første så ser ikke jeg skiløypa på sommern, for det andre så er det et giga byggefelt. For det tredje så vet ikke jeg hva en saltdalshytte er. Og sist men ikke minst, så ser man ikke at det bygget er et militærbygg.

Det skal ikke være lett å finne frem til en helt ny hytte, helt alene, når den ikke finnes på googlemap.

Turen skulle tatt ca 3 timer. Jeg brukte 3,5 time. Men så vare det kø gjennom lillehammer, og jeg stoppa på mcern, tissa og kjøpte pf.

Nå håper jeg bare på bra nok vær til i mprra og søndag. Jeg vil gå tur mens jeg er her, å det er ikke like gøy i regnvær. Uten regnjakke. Den ligger igjen på jobb.

DCIM100GOPRO

Stiller til valg

For andre gang på kort tid stiller jeg til valg

 

Nei, jeg er ikke politiker

 

Før sommerferien stilte jeg til valg som styrerepresentant i utdanningsforbundet Lillestrøm sitt nye styre. De private barnehagene i den nye storkommunen blir mange, og noen må kunne representere de, og få de private mer inn i lyset.

På årsmøtet ble det noen runder med skriftlig avstemning, men jeg fikk plass i styret i ett år. Jeg håper at dette kan utvikle seg til noe mer, og at jeg kan stille til gjenvalg neste år. Forhåpentligvis kan jeg benytte dette året på å gi et godt inntrykk, og yte mitt aller beste for utdanningsforbundet, og for de private medlemmene, slik at det er attraktivt å stemme på meg ved neste valg.

Denne uka har jeg også sittet å skrevet et lite innlegg om hvorfor jeg skal bli valgt som ansattrepresentant i styret til FUS barnehagene. Dette er jo noe jeg har tenkt på en stund, at noen fra personalet må inn i dette styret, og plutselig dukket det opp en mail om at de søkte representanter. Nå har det seg sånn at utdanningsforbundet sin kandidat er styremedlem det ene året og varamedlem det neste. Dette veksles med representanten fra Fagforbundet. Det er sikkert ikke mye innflytelse man har i et slikt stort styre, men da har man i alle fall fått en fot innenfor.

Jeg gleder meg til valg, og håper at folk stemmer på meg, for jeg har lyst til å gjøre en forskjell.

Kattemorder

I dag leste jeg på RB sine nettsider at flere katter i samme området er savnet.

De har vært i kontakt med en dame som fant igjen katten sin uten hode. Hode er borte.

Det første jeg tenker er jo at man har hørt om en del mordere opp gjennom tiden, og hva har vært fellesnevneren for de fleste. Jo, de drepte dyr som barn. Så da har vi vel kanskje en potensiell ny morder på frifot da.

Det andre jeg tenker, er at jeg jobber i dette området. Jeg vil ikke være på tur med barna, også finne en katt uten hode.

 

Hvordan reagerer man på det?

Hvordan reagerer en gjeng med 1-5åringer på det?

 

Hva tenker du om sånne saker som dette? Jeg ble litt satt ut da jeg leste at kattens hode var borte. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert. I alle fall ikke om det hadde vært min katt. Hvor er empatien og medfølelsen og all fornuft når man gjør noe som dette.

Hvor mange flere katter ligger der ute ett sted uten hode?

Dream vegan

Jeg har testa ny is

 

I sommer måtte jeg teste denne. Nå er det sikkert et halvt år siden den kom på markedet, å flere har kanskje smakt den. Jeg har vært veldig skeptisk.

Den inneholder f.eks. mandelpasta og erteprotein, noe som ikke høres veldig delikat ut i en is.

Det er null melk, null egg, null gluten. Det passer jo meg veldig bra! Også skal det nevnes at jeg spiser is med melk, kun fordi det ikke er noe melkefritt alternativ som er godt. Ris is smaker liksom ikke det sammen.

 

Men er denne god?

 

 

Har du smakt den? Hva syns du?

Ny pc

Mandagen denne uka måtte jeg ut å kjøpe meg ny pc.

Jeg var innom Power på strømmen, og fikk god hjelp, til tross for at jeg ikke visste hva jeg ville ha. Alt jeg visste var at jeg virkelig trengte ny pc, det måtte ikke være for dyr, og den måtte ikke være for stor og tung.

Historien bak, er at min gamle pc plutselig manglet mellomrom-tasten. Den ville ikke alltid virke. Så fikk jeg hjelp av en pappa i barnehagen, som er datakyndig. Så da funket mellomrom-tasten litt bedre. Ut mot sommeren begynte pc’en å la være å slå seg på. Det startet opp, men skjermbildet kom aldri på. Dette resulterte i at hver dag jeg bruker pc’en må jeg skru den på kanskje 4 ganger før skjermbildet også skrur seg på. Så, i helgen som var, lette jeg frem ekstern lagring og flyttet alt over dit. Flaks for meg, fordi dagen etter sluttet pc’en å fungere. Plutselig ble den bare helt møre, nektet at imot lading og ga fra seg null livstegn.

Han som hjalp meg på Power hadde flere valgmuligheter for meg. Selv hadde han noen favoritter. Det tok litt tid å hjelpe meg, men til slutt fant vi noe jeg kunne si at jeg hadde lyst på.

Så nå har jeg da gått fra Lonovo til en Asus, og typen til ei venninne har til og med sakt at dette var et godt kjøp. Noe han tydeligvis sjeldent sier.

Jeg er veldig fornøyd. Det er noen forskjeller som jeg må vende meg til. For eksempel at delete-knappen her er et hakk lenger til venstre, så jeg slår av pc’en hver gang jeg skal bruke delete-knappen.

Nå må jeg bare finne meg en mappe å ha pc’en i når jeg skal ta den med meg it av leiligheten, så er vi klare.

 

 

Jobbuka

Denne uka har gått kjempe raskt. Selv om jeg aldri føler fredagen kan komme raskt nok, så har det jo gått fort.

Mandag var jeg å kjøpte meg ny pc etter jobb. I helgen som var bestemte min gamle pc seg for å takke for seg. Så da ble jeg noen tusen kroner fattigere. Kjøpet resulterte i at jeg ble sittende på kvelden å sette opp pc, og overføre dokumenter osv.

Tirsdag var jeg å testet noe nytt. Jeg trener jo på Fresh, så da kan jeg bruke hvilke senter jeg vil. Jeg er for det meste på ett og samme senter. Jeg har også da vært flink å testet en del forskjellige timer: bodypump, cxworx, easy yoga, bodybalance, zumba, les mills tone og body attack. Så denne gangen måtte jeg teste Crosstraining på Fresh på skedsmokorset. Det var spennende. Jeg hadde grua meg litt, for jeg hadde en mistanke om hva det var, men det viste seg at det var en helt fantastisk time. Jeg ble drit sliten, men jeg levde dagen etterpå. Jeg ble støl og kjente det godt i kroppen, men jeg greide gå normalt etterpå.

Onsdag brukte jeg over en time på å kjøre hjem fra jobb. Det var helt sykt med kø. Kanskje ikke så rart siden jeg slutte 16. Men så var det lysregulering ved Mork, for der drev de med veiarbeid, å det tok en evighet å komme seg forbi.

Torsdag var det personalmøte på kveldstid. Det ble en lang dag. Jeg jobba først fra 7-13, så ble det en halvtime overtid. Jeg og en kollega har ansvar for matbestilling, og satt med tinehandel å prøvde rette opp i en del ting. Det resulterte i en telefon til kundestøtte, og litt mild banning da ting tok alt for lang tid. Etterpå dro jeg å shoppa sko og mat. Sko, fordi jeg trengte noe etter alt stresset med tine. Så fikk vi middag på jobb. Møtet var fra 17.30-20.30. Så da var jeg ikke hjemme før 21.30.

I dag er det fredag, og jeg har jobba til 17, og handla grønnsaker og biola på vei hjem. Nå skal jeg slappa av med en film, før jeg tar kvelden. Så satser jeg på fint treningsvær i helgen, for jeg må få til litt mer enn en dag trening i uka.

Hvis du har filmtips, så tar jeg gjerne imot de. Jeg sitter å venter på at US skal koste litt mindre, men ellers aner jeg ikke hva jeg skal se.

30 dager for miljøet

I dag kom jeg over en spennende utfording. Det er en 30 day challenge, og jeg vil utfordre alle til å slenge seg på. Bruk september til å kanskje endre en vane, og skape en bedre verden.

Det er cChange og OBOS som står bak initiativet. Forskning sammen med Norges største boligbyggelag og boligforvalter.

Merk at dette ikke er reklame eller samarbeid. Dette er kun noe jeg synes er veldig bra, og vil oppfordre flere til å bli med på.

 

Så hva må du gjøre?

Det handler om å bruke mindre plast, redusere utslipp, og være bærekraftig.

På utfordringens hjemmeside ramser de opp en del ting du kan gjøre:

 • ikke kjøre bil i hverdagen
 • ikke kjøre bil til jobb
 • sykle til jobb 3 dager i uka
 • være 1 time i naturen hver dag
 • bare kjøre kollektivt i 30 dager
 • gå trappene i stede for å ta heisen
 • gå til og fra skolen
 • gå når du leverer i barnehagen
 • ikke spis kjøtt på 30 dager
 • ikke spise kjøtt i hverdagene
 • spise 5 kortreiste middager i uka
 • spise 5 økologiske middager i uka
 • ikke kaste mat
 • kildesortere absolut alt avfall
 • bruke bærenett når du handler
 • Unngå plastembalasjo når du handler
 • bare bruke 50,- dagen
 • bare bruke miljøvennlige produkter
 • shoppestopp i 30 dager
 • være strømfri 2 timer hver dag
 • reparere 1 ting hver dag
 • bare kjøpe brukte klær
 • unngå å spre mikroplast
 • unngå engangsplast i 30 dager
 • snakke med noen om miljøet hver dag
 • skru av lyset når du går ut av rommet
 • selge videre alt du ikke trenger

Her er det mye man kan velge å gjøre. Noe gjør man kanskje fra før, å det er kjempe bra. Jeg bruker f.eks. handlenett både når jeg er i matbutikken og på sentre å handler klær eller annet. Samtidig er det mye jeg kunne prøvd å kutte. Det å ta kollektivt, sykle eller gå til jobb kommer jeg nok ikke til å gjøre da det i følge googlemap tar 1,5 time med kollektivt, 2,5 time på sykkel, og 8 timer til fots. Mot 40 min i bilen.

Jeg er derimot ikke så god på å skru av lys, og kunne vel hatt godt av 2 timer strømfri hver dag.

Vi får se hva jeg bestemmer meg for.

 

ER DU MED?!

 

#30dagerformiljoet

Ukas kupp

Denne uka har jeg gjort et par kupp.

På cubus fant jeg to kule skjorter. Det er lenge siden jeg har kjøpt skjorter, og jeg pleier ikke bruke det. Men forandring fryder, gjør det ikke

På BikBok hadde jeg 30% på et helt kjøp, så derfor ble det to bukser

Kord bukse har jeg ikke hatt siden jeg var liten, så det var gøy å få tilbake i klesskapet. Gammel trend blir som ny.

Den hvite buksa likte jeg spesielt godt siden den er høy i livet og har strikk i beina. En skikkelig sommerbukse.

 

Nå er det bare å finne anledninger til å bruke detta

Selger feilkjøp

I sommer kjøpte jeg meg litt nytt til neste sommer. Noe å slenge over bikinien når man skal gå ned på stranda, eller til lunsj fra stranda + noen nye bikinier. Dessverre så passet ikke alt.

Hvis pakken skal returneres,må den sendes senest mandag morgen, noe jeg ikke rekker. Det fulgte ingen returseddel,så frakt må også betales selv,og det er jo ikke så billig. Derfor velger jeg å selge det videre.

Klærne er fra kolleksjonen til Dani Dyer, som f.eks. har vært med på Love Island UK.

Bildene er fra nettsiden, men jeg skal få tatt egne bilder at plaggene jeg har etterhvert.

 

Dani Dyer white crochet oversiced dress.

str: UK14

Bust=104cm

Waist=87cm

Hips=111cm

Nypris 300,-

 

Dani Dyer white crochet shorts

str UK14

Waist= 82cm

Hips= 106cm

Nypris 230,-

 

Dani Dyer pink tie dye underwire bikini top

str UK14

Bust= 99cm

Nypris 180,-