Bananpannekaker

I helga er det viktig å kose seg. Ta vare på kropp og sinn, og bare nyte at man har fri.

 

Frokost i dag, ble derfor bananpannekaker. Det er kjempe godt, og lett å lage.

 

Jeg bruker denne oppskriften:

 

2 bananer

2 dl havregryn

1 dl melk

2 egg

1 ts bakepulver

1 ts kardemomme

 

Trikset for å få ekstra luftige og gode lapper, er å skille eggene. Jeg rører plomma sammen med alle de andre ingrediensene (bruker blender ellersmoothiemaskin). Så stivpisker jeg eggehviten og blander den så forsiktig inn i røra. Da får du en fløffy røre.

Det blir en del lapper av denne røra, men det går fint an å justere dersom man er fler eller færre som skal spise.

 

Har du noen frokostfavoritter?

 

Sminkespeil

I går kom det pakke i posten. Jeg har nok sakt det før, men å få pakke i posten er ukas høydepunkt.

Denne ganger har jeg vært hos #beautybrands å kjøpt meg nytt sminkespeil. Dette er et LED technology makeup mirror.

Dette speilet veier ikke alt for mye. Ca 400gram med fire AA batterier.

Lysstyrken må testes, men denne kan jeg helt sikkert ha med i kofferten på ferie. Det pleier jo å være skikkelig dårlig lys på badet på hotellene i syden, så da er det fint å ha med eget speil med lys.

Glutenfri messe

Nå er det en liten stund siden sist jeg skrev noe. Det har skjedd en del, men jeg har ikke så mye tid til å sette meg ned å skrive om det.

I dag var det glutenfri messe på varemessa i Lillestrøm. Nå er det 3. året jeg drar på denne messa. I år må jeg få si at jeg ble litt skuffa over at baker hansen ikke var der. Men jeg fikk uansett med meg masse mat.

Kjevla bakeri har kjempe gode lomper og tykklefser. Dette må jeg bare ha med meg. Puttes i frysen, og holder seg godt der, selv etter utløpsdato. Bor du i Oslo området, så selges disse også på Meny på Bryn senteret. Det koster litt, men det er verdt det når man ikke spiser det hver dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt rundstykker må man jo få med seg. Her var det 3 for 50,- og da tok jeg også med litt til bruttern, siden han ikke fikk vært med.

Det Glutenfrie verkstedet har ekstremt god sjokoladekake. Focaccian deres er også helt fantastisk. Derfor ble det seks poser av den. Det eltefrie brødet har jeg aldri prøvd, så det blir spennende. Samme med de brødskivene. De skal visst være bra å ha med seg på tur. Vi får se…

Wild fire foods har heltnaturlige og supergode produkter. I dag ble det bbq saus i to varianter, samt teriyakisaus, hoisinsaus og en mango habanero hot saus. Sist nevnte er veldig god å blande ut i rømme og bruke som dipp til chips.

Hos Brisk måtte jeg teste en del brød. Det blå kjøper jeg innimellom på Rema1000, og det er veldig godt. De andre brødene har jeg ikke prøvd før.

Allergikost har alltid masse spennende. Orgran har melkefrie produkter i tillegg til at de er glutenfrie, så det passer veldig bra. Egge erstattningen har jeg brukt en del, men pannekakene og brownien har jeg ikke prøvd før.

I tillegg fikk jeg med meget par supper. Jeg har ikke hørt om de før, men smaksprøven var god, så da må man jo prøve.

Etter hvert som jeg graver meg inn i haugen av varer så skal jeg prøve å oppdatere dere på om det var godt, det jeg ikke har prøvd før.

Friskere luft

I dag trengte jeg en liten oppfrisker

Jeg har hele tiden tenkt, og sagt, at jeg ikke kan ha blomster. Jeg greier ikke holde liv i de. Jeg er ikke en person med “grønne fingre”. Men nå er det på tide å skaffe seg litt voksenpoeng, og ta dette seriøst. Det er jo mye positivt med å ha blomster og grønne planter i leiligheten.

Grønne planter gir et bedre inneklima, og de kan bedre vår psykiske velvære. Når man bygger tett blir inneklima preget av tørr og dårlig luft. Plantene tilfører oksygen, og luftfuktigheten oppleves bedre. For ikke å snakke om at det blir mye koseligere med planter. Ikke at det ikke er kos med falske blomster, men de bare står der å støver ned.

Det finnes forskning som viser at grønne planter kan redusere hodepine med 45%, og trøtthet med 32%. Økt oksygeninnhold i luften reduserer også stress, og øker konsentrasjon og kreativitet.

Jeg er så heldig at jeg bor nesten rett ved en Plantasjen, så jeg brukte en time der i dag. På forhånd hadde jeg skrevet ned alle mål på de blomsterpottene jeg har hjemme med kunstige blomster. Da er det lettere å se hva man faktisk kan kjøpe, så slipper jeg bruke penger på nye potter også.

Det tok litt tid å finne akkurat det jeg var ute etter, men jeg fikk med meg en god del.

I gangen har jeg nå en fin Zamioculcas zamiifolia (garderobeplante).

Kommer du litt lenger inn, så står det tre små blomster bak vasken på kjøkkenbenken. Aner ikke hva disse heter, men det er Easy care planter.

Videre inn på kjøkkenet står det nå en Yucca palme. Disse stativene som plantene står på, på gulvet, er fra Lagerhouse.

På badet står det nå to Dracaena marginata på hylla over do

Nede på gulvet står det en Dypsis lutescens

Jeg måtte også kjøpe noe å fylle vasene mine med. Jeg har ikke noe bord som det passer på nå når jeg sitter med skole og jobb, men de passer like godt på gulvet.

Ulempen med roser, er at de kommer med torner.

Alle disse plantene skal ikke trenge veldig mye stell, så da håper jeg at jeg husker å vanne de innimellom. Det er dessverre ikke så billig med blomster, men det er det heller ikke for de falske. Eneste forskjellen er at de falske blomstene holder evig.

Brynsfarge

Tidligere i uka var jeg å handle på Loco på Metro, og der har de utrolig mye som shoppern i meg har lyat på. Her er det bare å holde tøylene stramme, og tenke på hva man faktisk har bruk for. Jeg var egentlig der for å se etter noe å putte i morsdagsgaven til mamma, men jeg endte seff opp med en del ting til meg selv også.

Blandt annet fikk jeg raska med meg en brynsfarge

Det er noe med ordet tattoo som gjør at jeg blir litt usikker. Tattooveringer er jo permanente.

Oki…. slik ser da brynet mitt ut uten farge

Ikke velig pent. Nappa til døde, og vill ikke vokse ut igjen. Jeg har også hatt en liten sak i brynet tidligere, noe som ble en tabbe, da han som gjorde det stakk feil. Eier av studio prøvde rette det opp, men ett hull er ett hull. Derfor gror ikke dette. Heads up til de som tenker på å skaffe hull i kroppen.

Så var det fargen da. Det er en typ pensel som man påfører denne seige svarte fargen med. Veldig upraktisk, og det gjorde det litt vanskelig å få til ordentlig.

Så skal dette sitte på i 20 min om du bare vil ha fargen i 1 dag, eller 2 timer om du vil ha den i 3 dager. Veldig praktisk om man f.eks. skal på hyttetur eller ferie. Da slipper man kanskje sitte å tegne bryn hver dag.

Når den seige guffa har tørka, skal det peeles av. Spennende

Fargen sitter, som dere ser ikke bare i håra, men også på huden. Det gjelder altså å være veldig nøye når man påfører fargen. Øegg den der du ellers ville tegna bryna dine.

Jeg sier meg fornøyd, og kan fint fortsette å bruke denne. Men det er jo også veldig kos å sitte i en salong å få gjort dette. Det er seff litt dyrere.

Hva bruker du av brynsfarge?

Middagstips

#reklame

I dag er det den beryktede fredags-tacoens dag. Jeg er glad i taco jeg, men jeg er ikke tillhenger av at fredag alltid er taco dag. Jeg spiser taco når jeg vill.

I dag har jeg laga meg Thaisuppe. Jeg har brukt Toro sin Thaisuppe base, for den synes jeg har god smak.

I dag har jeg nesten fulgt oppskriften.

1 pk toro thaisuppe base

2 bokser kokosmelk

4 dl vann

1 ts red curry paste

2 kyllingfilleter

Sopp

Løk

Paprika

Sukkererter

Brokkoli

Gulrøtter

 

 

 

 

 

 

  • Jeg koker også 4 porsjoner ris, og blander oppi. Da blir suppa litt tykkere, og minner mer om en gryte.

Hadde du tacofredag i dag, eller sto de imot presset?