Turistene

Da starter vi på fjerde dag i London. Det ha blitt en del shopping, men også litt tid til å være skikkelig turister.

Vi ha bodd i Paddington, på Novotel, og det har vært veldig bra. Hvis du ser bort ifra at de ikke hadde glutenfritt brød til frokos, og ikke no salat og grønnsaker. Men det kommer vi tilbake til.

Paddington Brun er selvfølgelig representert neddi gata her

På fredag fikk vi gått oss en tur for å se Buckingham palace, London eye, og Big Ben. Vi fikk til og med sett vaktskifte forran Buckingham, og det var en opplevelse i seg selv. Det var sef samlet en evighet med folk der da, og politi.

Lørdag ble det en tur for å se Tower bridge. Her fikk vi også med oss The Shard og Tower of London

Jeg er i London

Her går det unna.

På torsdag reiste jeg og to venninner til London på jentetur.
Vi starta opp kl 05.00, parkerte på gardermoen og kom oss gjennom sikkerhetskontroll og det som må til for å komme seg på flyet. Da vi endelig var klare til avgang fikk vi beskjed om at vi måtte vente 1,5 time før vi kunne lette, på grunn av tåke i london.
Så da ble det litt mindre tid på shopping, med det gikk helg fint.

Jeg kjenner jeg sliter litr med å finne riktig undergrunn og bane og alt detta for å finne frem dit vi skal. Men heldigvis reiser jec med noen som er drevne på dette.

Stay toond

Tredje skoledag

Tirsdag var det tredje dag på skolen.

Vi holdt på fra 8.30-15.15, og dagen gikk faktisk utrolig fort. Vi hadde det gøy, og var blitt litt varme i trøya.

Vi fortsatte der vi slapp dagen før, og kjørte to nye veiledningsøkter. Jeg var da veisøker i første økt.

Dette va vanskelig. Det problemet jeg står ovenfor er vanskelig å gjøre noe med uten å såre noen, eller tråkke på noens kultur, verdier og holdninger.
Det som er spennende er jo at hun som da veiledet meg greide å få frem grunnen til at jeg føler deg jeg føler. Alt bunna liksom ut i mine verdier. Hva jeg tenker er viktig og brenner for, og jeg kom frem til at jeg kanskje må formiddle dette på en god måte, for å nå frem med budskapetmitt.

Problemet med veiledningsøkter er at man ikke alltid kommer frem til løsninger, men det kan være digg åbare ha fått luftatankene sine. Dette skjedde da i dagens andre veiledningsøkt, der jeg igjen skulle være veileder.
Problemet som da ble tatt opp var veldig likt er problem jeg tidligere har stått oppi selv.
Det er vanskelig å stille de rette spørsmålene, det er vanskelig å komme seg ut av den onde sirkelen der man bare prater om problemet. Vi skal jo prate om veisøkeren.
Men selvom vi ikke fant noen løsning, så fikk veisøkerideer om hvordan man kan jobbe videre.

På slutten av dagen gikk vi igjennom de 5 arbeidskravene som skal leveres i løpet av skoleåret. Det er mye refleksjon, og det er jo greit, men jeg trur det skal bli en utfordring å knytte det opp mot teori og de læringsmålene jeg har satt for meg sev.
Ett av arbeidskravene er gruppeoppgave, og jeg har kommet på gruppe med 6 andre folk. Det virker som en bra gruppe, så vi får se hvordan det går.

Da er det bare å levere det første arbeidskravet innen 15. Oktober, og komme seg på skolen igjen 16. Oktober.

Andre skoledag

I går var jeg på skolen igjen. Til denne samlingen skulle vi ha med ett veiledningsgrunnlag. Det er alltids noe man trenger å prate litt om, og det er sykt digg å bare få tømme seg litt.

Vi startet tirsdagen 12.30, med en økt med teori, etterfulgt av middagspause i 14/15 tiden. Litt tidlig når man nettopp har spist lunsj.
Etter litt mer teori ble vi delt inn i grupper på tre. Jeg kom sammen med to koselige jenter på samme alder som meg.

Første veiledningsøkt var jeg observatør. Det er ikke bare bare å sitte å høre på at andre lufter et problem, også får du ikke blande deg inn eller komme med råd eller tips.
Men man får jo en god del tips selv når man hører på andre. Hvordan kan jeg gjøre dette når det blir min tur.

I andre veiledningsøkt var jeg veileder, og problemet som ble tatt opp kunne jeg jo kjenne meg veldig godt igjen i. Jeg jobber jo litt med det samme. Problemet nå ble at jeg skal være lyttende, og stille åpne spørsmål. Hva er det som gjør at du føler deg sån? Hva kan du gjøre med det?
Vanskelig, vanskelig, vanskelig….
Du har så veldig lyst til å bare øse ut med de tingene du har gjort. Det som har funka hos deg. Men så kan du ikke!!

Det var uansett en veldig fin dag.
Jeg lærte mye, både om mev selv og om deg å være veileder, og veksøker.

Gledet meg faktisk til dag to

GIF HAT

Er det bare meg?

Jeg syns det ser ut som det funker hos alle andre!?

Jeg begynner å bli dritt lei!!

Nå har det seg sån at min insta ikke er helt på topp. Jeg har gått fra å bruke snapp aktivt, til å nå nesten bare bruke insta. Nå brukes snapp stort sett kun til meldinger til mamma, for hu syns det er gøy når hu er ute på vift, eller bare i stede for å sende meldinger.

Men insta er ikke spesiellt gøy når story ikke funker som den skal. Det er grusomt irriterende når du har lyst til å legge ut en story med GIF, også står den på “loading….” i 24timer! Alt blir liksom satt på hold i ett døgn. Så da må jeg ha null aktivitet på instastory i ca 24 timer da, for om jeg legger ut noe etter en GIF så blir ikke det lasta opp før GIF storyn har brukt 24 timer på å prøve å laste seg opp. Da går alt som normalt igjen.

Apper og internett. For ikke å nevne dating

Hva er det med disse appene og internett generellt, som gjør at folk blir så løssloppne?

Som dere sikkert har regna dere frem til, så er jeg singel, og jeg har vært det en stund.

Kan man da kalle seg singelskada?

Jeg lever mitt liv sånn jeg vil leve det, og gjør det jeg har lyst til når jeg har lyst til det. Jeg legger meg når jeg vil, og spiser det jeg har lyst på til middag (i går var det kanelboller)…
Jeg kan stå lenge i dusjen, prater med meg selv, og trenger ikke tenke på noen andre.

Jeg har seff lastet ned noen av disse dating appene da. Det starta med Tinder, nå har jeg også Badoo.
Det jeg legger merke til er at tommelen min veldig lett kan sweipe til venstre. Plutselig har du sweipet forbi han kjekke som dukka opp. Noen ganger har jeg til og med tenkt at jeg skal sweipe han tilbake og dratt tommelen til høyre igjen, med da har du plutselig likt noen andre. Det gjelder altså å ha tunga rett i munnen, og ikke sweipe når man kjeder seg eller har det travelt. Da kan det skje feil.
På Badoo kan folk sende deg melding før dere matcher. Noe som er drit frustrerende innimellom. Samtidig skulle man jo ønske at en kjekkas du ikke har sett enda sender deg en melding. Det som er frustrerende er alle disse som sender deg melding med mål på penisen sin, eller finner deg på snapp å sender deg bilde av sine edlere deler. Nå har jeg litt skylt i dette selv da, siden jeg har lagt inn snappen min i profilen min. Dette har jeg gjort fordi jeg ikke gidder betale for appen. Så når jeg ikke kan lese meldinger lenger, kan folk ta kontakt på snap. Men….

JEG ER IKKE HER FOR Å SE OM PENISEN DIN ER STOR NOK!

Det er noe med disse appene og internett generellt som gjør at folk tror de kan si og gjøre som de vil uten at det får konsekvenser. Kan man ikke bare sende en normal melding. Litt sånn som da vi hadde msn. Hvor mange husker Asl? i dag.
Ja, folk var griser på den tiden også, men jeg syns det bare blir værre og værre jeg. Det er vanskelig å date i 2018….

Jeg driter i bilder du har av f.eks. dine abs. Jeg vil se deg, og dersom vi matcher så vil jeg bli kjent med deg som person, ikke målene på penisen din.

Jeg er ikke 18 år lenger. Jeg ser ikke etter en player, jeg ser etter noe som kan vare.

Digg lørdag

I dag har jeg stjelt oppskrift fra #funkygine
Hun har laget det som så ut som verdens diggeste kanelboller, så da måtte jeg jo prøve.

Forskjellen på mine og funky sine kanelboller, er at mine er glutenfrie

Jeg har fulgt oppskriften hennes, men i stede for hvetemel, har jeg brukt semper fin mix og torro lys kakemix. Også har jeg brukt melkefritt smør og laktosefri melk, siden jeg ikke er helt venn med laktosen.

Det du trenger er
– 1 liter melk
– 300g smør
– 250g melis
Dette skal kokes opp, også skal de avkjøles til det er fingervarmt
Videre skal du røre ut 100g ferskgjær i dette.
Så tilsetter du litt kardemomme og ca 1,5kg mel.
Deigen må du se an litt. Det er ikke sikkert du trenger alt, når du bytter ut med glutenfritt mel. Glutenfrie deiger skal være litt bløte, ellers blir det bare tørt.

Funky sin deig skal kjevles ut med en gang og etterheve i 1 time.
Jeg hevde deigen 1 time først.

Videre delte jeg da deigen i tre. Jeg bruker silikonmatte på benken, slik at den klissete deigen ikke sitter fast i benken etter den er kjevle ut i en rektangel. Så har jeg på smør, kanel og sukker, og ruller sammen.

Bollene etterhever ca 10 min, mens brettet før stekes.

220 grader i 10 min ca

Syrefest

Dagens heftige challenge var Barcode

Det sykeste løpet jeg noen gang har vært med på. Det å være med på et løp, og løpe 10km er liksom “normalt”. Mens det å løpe en trapp er ikke noe man gjør frivillig. I alle fall ikke når det er 303 trinn.

Det er blitt noen endringer i løpet av det siste året. F.eks. så var det tidligere garderobe å bruke på sats, mens i år bruker de nye barrys bootcamp. Det viktigste er jo ikke hvor man kan legge fra seg ting å ta en dusj etterpå, men at man faktisk har muligheten til det.

Jeg hadde da tidligvakt på jobb i dag, så jeg var ferdig 12.45. Herifra dro jeg innom foss sport på strømmen, der de satte inn nytt batteri i pulsklokka mi. Så reiste jeg til foreldrene mine for å sette fra meg bilen og slappe av litt, før jeg måtte sette meg på bussen. Nå er det 3. eller 4. gangen jeg er med på barcode challenge, og jeg gruer meg like mye hver gang.

Også gjør det jo ikke saken bedre når håndballspillere du ser opp til er med i samme løp.

Da stiger jo pulsen litt

Til tross for at jeg glemte å taipe knærne, og har vært tett i nesa i noen uker, så gikk det jo bra.
Tidligere har jeg hatt heftig vondt i låra, og nesten ikke greid å gå etterpå, men i år gikk det greit.
Jeg hadde jo ganske vondt i låra da jeg kom på toppen, men etter en liten pust i bakken gikk det fint å gå ned to etasjer for så å ta heisen resten av veien ned.
Det gikk helt greit å kjøre hjem også. Så da får vi se hvordan beina er i morra da, når jeg skal på body pump.

Når utgiftene bare blir flere, når du prøver spare

Den siste måneden har jeg sliti med bensinlekasjen i bilen. Det er lite hull i påfyllingsrøret, som gjør at deler av bensinen drypper ut i løpet. Jeg har seff funnet en midlertidig løsning på dette, og har en skål i bilen, som jeg har stående under bilen når jeg parkerer steder der jeg blir stående en stund. Det er heller ikke bare å ha en skål å samle det opp med, man må jo få detta inn på tanken igjen også, så da har jeg trakt i bilen også. Det er ikke mye som drypper ut i løpet av døgnet, men det er dyre dråper da, når bensinen koster 15 – 17 kr litern. Jeg har grua meg til å gjennomføre EU- kontroll i år, fordi det å bytte bensintank koster litt. I tillegg må jeg bytte clutch, og det er heller ikke så billig. Det virker nemmelig som at alt forfaller når det snart er på tide med EU-kontroll.

Dette er seff bare begynnelsen.
På vei hjem fra jobb på fredag begynte det å skrape når jeg bremser. Åja, slitte bremseklosser har vi vært borte i før. Men jeg husker jo ikke hva jeg betalte for det sist. Da jeg kjørte til mamma på søndag ble skrapelyden værre, men så var den borte da jeg dro på jobb på mandag.
Men så kommer det. På vei hjem fra jobb på mandag ble det helt ekstremt. Tankene mine sa meg at dette kom til å bli et sån cartoon øyeblikk der bilen bare kollapser under deg. Heldigvis er ikke dette tilfelle i virkeligheten. Ikke helt uten grunn i alle fall.
Så da jeg kom hjem ble det å bestille time på verksted da. Med min flaks så kunne jeg komme å levere fra meg bilen før jobb i dag. Men før dette var natta preget av søvnmangel, da jeg ble liggende å tenke på utgiftene på detta. Jeg gikk å la meg kl 22, men siste gangen jeg så på klokka var den 01.30.

Dagen i dag ble da slitsom. Jeg reiste hjemmefra 05.50, for å komme meg på jobb før rushen. Så da var jeg på jobb 06.40. På jobb brukte jeg litt tid på å pakke ut mat og klær jeg trenger på jobb, før jeg kjørte meg med på verkstedet. 07.04 car nøkkler levert, og det var bare å gå tilbake på jobb, og vente på dommen.

Det er virkelig ikke gøy å sitte å vente på at de skal ringe å fortelle deg hva det kommer til å koste deg å reparere detta. Men da klokka ble 13.30 ringte de. Det var en lettelse å høre en dette bare kom på 4500 kr. Plutt prisen på EU-kontrollen da. Det tok jeg i samme slengen, så har jeg jo frem til 30. November på å fikse det.

Da jeg var ferdig på jobb 14.15 var fortsatt ikke bilen min ferdig, så jeg ble sittende å jobbe litt mens jeg ventet på melding.
Da klokka ble 15.09 tikket den inn. Da var det bare å slenge sammen tinga sine og komme seg av gårde.
Rundt 15.40 var det betalt, og jeg kunne sette meg i bilen å reise hjem.

Så. Jeg ble da nesten 6000 kroner fattigere i dag. Også må jeg jo finne 5000 kroner til, for å fixe de feilene som kom frem i EU-kontrollen. I tillegg til at jeg har en clutch som jeg bare venter på at skal ryke. Det koster rundt 15000 kroker et sted.

26000 kroker da. Det var den lønna.