Første skoledag og angst

I går hadde jeg første skoledag på OsloMet.
Jeg skal nå studere for å bli veileder for studenter som skal bli barnehagelærer.

Dette er noe jeg tror kan bli veldig spennende. Det å veilede studenter er veldig givende. Jeg syns det er gøy å hjelpe folk i riktig retning, hjelpe de å skjønne sammenhenger og få ting til å fungere. Det er jo derfor jeg valgte å bli barnehagelærer selv. Det å se barna vokse, hjelpe vår fremtid med å vokse.

Jeg gruer meg jo litt også seff. Jeg har aldri likt sånne sosiale settinger. Spesielt ikke fremføringer og det å prate for hele klassen. I sånne settinger gruer jeg meg ekstremt mye, kaldsvetter, blir nesten dårlig, og har bare lyst å gå. Men man må jo bare gjennomføre på ett vis.

På veien til skolen skjedde jo alt det som ikke skulle skje. Bussen var et kvarter forsinket, så jeg rakk ikke det toget jeg hadde planlagt å ta. Jeg kom meg på neste tog og da det stoppet på OsloS skulle de stå der en stund å rigge av og på igjen, så jeg måtte bytte tog det siste stoppet inn til National. Da neste tog var på National, skulle jeg ha vært på skolen for to min siden. Etter å ha stresset bort til campus måtte jeg finne ut av hvilke bygg jeg skulle til. Dørene er seff låst, så jeg sto der da til noen kom ut. Så var det å finne rommet. 20 min for sent, kom jeg heseblesende inn.

Flaut

I første pause, som var tjue min etter jeg hadde dukket opp, var jeg å fikk laga meg studentbevis. For første gang har jeg ett bilde som jeg faktisk er fornøyd med.

Jeg fikk jo testet denne sosiale angsten ellerede etter bare en time sammen med disse folka jeg skal gå i klasse med. Vi fikk en oppgave der vi skulle velge et postkort. Dette postkortet skulle på en måte representere meg, og hvorfor jeg hadde valgt dette studie. Samtidig skulle jeg fortelle hvem jeg er og hvilke barnehage jeg jobber i.

Her er kortet jeg valgte

Etter å ha valgt meg det første kortet jeg så, som kunne være meg, satte jeg meg ned å begynte prosessen.

Hva sier jeg? hva betyr dette kortet? Hva kommer de andre til å si? Hvor begynner de? Må jeg være først? Jeg er ikke først? Osv, osv….

Jeg planlegger hver setning jeg har tenkt å si. Jeg begynner å svette. Jeg blir sjelven i stemmen og kroppen. Jeg skulle ønske noe skjedde, så jeg slipper si noe.
Når det så blir min tur er alt jeg hadde tenkt å si borte, så da sier jeg det jeg trur jeg skulle si veldig fort, og er ferdig på minuttet.

Så hvorfor valgte jeg det kortet. Jo, fordi jeg føler utdanningsløpet mitt har vært litt som en ørkenvandring. Jeg har vært igjennom mye rart før jeg kom meg til “vannhullet”. Men jeg er fortsatt ikke sikker på om det er dette vannhullet det er meningen at jeg skal stoppe ved. Hva om dette bare er en liten sølepytt på veien dit jeg skal.

Vi fikk sef en oppgave til neste samling også, å den kommer her

Uansett da, så var første skoledag helt ok. Jeg tror dette er en klasse jeg kan tørre å stå fremfor. Men det er jo noe jeg kan sitte å si nå. Når jeg står der, så er jeg ikke så sikker på min sak lenger.

Kjeks

I dag har jeg testet en ny oppskrift.
Dette er Berit Nordstrand sin oppskrift.
Jeg har ikke brukt helt de samme ingrediensene, men det gikk nok bra forde.
#melkefritt #glutenfritt

200g smør
100g sukker
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
200g mel
230g hvite bønner

Alt sammen puttes i en blender og kjøres sammen til en glatt masse.

Jeg bruker to skjeer til å lage små kaker som jeg legger på stekebrettet. Ikke lag de for store, for de siger litt utover.

Steketiden skal være 10-14 min

Mine ble for store, og stekte i ca 15 min.

Ett tips her er å tenke sandkaker eller serinakaker. Lag de små. En munnfull er ok i de kjeksene her.

Aubergin pure

I går lagde jeg meg sei til middag. Servert med grønsaker og stekte båtpoteter ved siden av.
Så kommer spørsmålet om saus. Jeg lager ikke saus. Jeg gidder ikke kjøpe, og lage  posesaus til en hel familie når jeg bare er meg. Hva skal jeg med en hel kjele med saus jeg ikke greier spise opp.

Derfor lager jeg auberginpure. Den serveres kald, men det er så mye bedre enn vanlig posesaus. Også er det jo mye sunnere

Jeg starter med å putte en hel aubergin i ovnen på 200 grader. Her står den til den er myk. Det tar lenger tid jo større den er. Bare sett deg ned å se en episode eller to av en tv-serie i mens

Når den kjennes litt pløse ut når du prikker den med fingeren, er den ferdig.
Så legger du den på ei fjøl og splitter den ned midter. Brett ut skinnet, og skrap ut.

Dette putter du i en blender eller lignende sammen med smør, salt, pepper og litt hvitløk.

Kjør massen til den blir glatt. Så har du saus til maten.

Dette er så godt at her spiser jeg opp alt. Hvis alt ikke går med til middagen, så kan du fint spise resten sammen med litt tortillachips.

Husk at en sunn middagstellerken er delt i tre. Den største og viktigste delen er 50% grønsaker

Onsdagens økt

I går trengte jeg litt tidsfordriv mellom jobb og brillejakt med mamma. Derfor hadde jeg pakket med meg treningstøy, slik at jeg kunne dra på fresh en times tid, mens jeg ventet på at mamma skulle bli ferdig med kontrollen hos øyelegen.

Da jeg ble ferdig på jobb kl 16, hadde jeg ikke veldig lyst til å reise på Fresh, for det er jo da det er mest folk der. Jeg ble sittende å veie litt for og imot, og til slutt fant jeg ut at jeg kunne bli med på Body pump timen som starta kl 17. Den holder jo på i nesten en time, så da rekker jeg akkurat en dusj etterpå. Da er all tiden brukt opp.

Jeg har jo vært med på body pump før, men det er lenge siden. Det var virkelig mye tyngre enn jeg husket. Men så kan det også ha noe med at jeg trente bein på mandag også. To økter sånn rett etter hverandre var kanskje ikke så lurt.

Men det var gøy da, som alltid.

Budsjett

I det siste har jeg tenkt litt på hvor pengene mine går. Hva bruker jeg dem på?

Jeg trur at jeg bruker alt for mye penger på mat, men det kan hende at jeg også kjøper litt klær og småting som jeg ikke har bruk for. Det sluker jo mye penger i lengden, om man kjøper mye små drit som man egentlig kunne klart seg uten.

For hver måned kommer jeg til å se hva alle pengene mine har gått med på, også må jeg regulere bruken.

Målet med dette er at jeg skal kunne spare mer, og kjøpe ny bil.

Jeg vet ikke helt hvordan bil deg vil ha. Men jeg tenker hybrid, automatgir, og ikke mer enn tre år gammel. Jeg synes det er greit med litt plass, sån at jeg f.eks. kan ha med bagasje til en hyttetur med venninner, eller ski. I tillegg kan det jo være greit med plass til barnesete og sånt, for en ny bil nå kommer jeg jo til å ha i noen år fremover.

Mandagens økt

Gårsdagens økt ble en rolig økt. Jeg hadde bestemt meg for å trene etter jobb, men jeg visste at jeg ikke kom til å være veldig begeistret etter å ha stått opp klokken 05.00. Men siden Barcode er rett rundt hjørnet trenger beina mine litt ny styrke og trening. Pluss at jeg har jo noen øvelser fra fysio som må flettes inn i treningsøktene.

– Jeg startet med litt oppvarming: 10 min på mølla, med 7% stigning, rask gange

– Hip Abduction-Adduction: 3 x 10 rep, hver vei

– Leg extension: 3 x 10 rep

– Leg curl 3 x 10 rep

– Leg raises 3 x 10 rep

– Hip thrust på ball 3 x 10 rep

– Rotasjon med medisinball 3 x 10 rep

– Back kick 3 x 10 rep, hver side

– Side hev 3 x 10 rep hver side

Til slutt går jeg på mølla igjen. samme som ved oppvarming, 7% stigning, rask gange

Blomkålsuppe

Forrige uke fikk jeg veldig lyst på blomkålsuppe, så jeg kjøpte blomkål, men så fikk jeg ikke tid til å lage det. I dag fikk jeg endelig tid. Jeg lager alltid suppe på feeling, men jeg skal prøve å fortelle dere hvordan jeg gjør det.

Jeg starter alltid med å steke en pakke bacon i den kjelen jeg skal lage suppa i. Når dette er ferdig, legger jeg det på en tallerken. Så starter vi på suppa.

1. smelt en stor klump smør i kjelen

2. mix inn en del maismel. Det skal bli en tykk masse

3. spe med melken. litt etter litt. jeg bruker 1 liten melk

4. ha oppi hakka rødløk og ett blomkålhode delt i biter

Nå skal dette stå og kose seg, slik at blomkålen blir litt myk. Mens vi venter koker jeg litt pasta.

Jeg kondolerer

I disse dager er det en ny tv-serie det prates mye om, og det kommer snart en til.

Jeg må ærlig si at jeg synes synd på disse foreldrene, som sitter hjemme å ser sine barn på tv. For de gjør jo det. Hadde dette vært mine barn vet jeg ikke hva jeg hadde tenkt. Men nå, tenker jeg “herre gud”!!

Jeg snakker seff om “Ex on the beach Norge”.

 

“Jeg var vel bare en smule inni hun, en liten tur inn” – “Vi hadde ikke sex, sex, men det var penetrering liksom”

 

Da jeg så første episode tenkte jeg at dette kunne bli gøy. Det var jo noen kommentarer der som fikk meg til å le, og jeg tenkte at dette kunne bli god underholdning for de som liker å le litt av andre. Henrik har jo en latter som får alle andre til å le. Den latteren der er bare rå. Videre ut i programmet ble jeg målløs. Jeg skjønner ikke at det går an å være så stygge mot andre mennesker. Når ble det greit å kalle andre stygg, eller gå til personangrep?! For ikke å si: “tørr du virkelig å oppføre deg sånn på tv”??

 

“Det er som å krenke meg, bitch, du har ikke råd til det en gang”

 

Jeg må på den andre siden si at jeg ble mektig imponert over Lloyd. Han tar seg faktisk tid til å støtte et annet menneske i denne kampen. Han sitter ikke bare der å ser på, han prøver faktisk å hjelpe til.

 

Jeg kjenner at jeg gruer meg litt til resten av sesongen, men samtidig er jeg spendt på hvordan det går. Hva tenker du?? Ser du på eller har du latt være? Jeg har sett litt Ex on the beach fra andre land, så jeg var litt forberedt på drama, men ikke på det nivået det ble her, allerede første episode.