Hvor gammel føler du deg?

I dag ble jeg ett år eldre, og det er liksom ikke like stas som det var før.

Å bli 18 var kjempe stas, for da kunne du handle alkohol selv, og jeg tok lappen og kunne kjøre meg selv dit jeg ville. Den digge følelsen av å ikke være avhengig av noen andre enn seg selv.
Det å bli 20 var også poppulært, for da kom jo spriten også med på handlelista.

Etter hvert som årene går er det ikke like kult å si aldern sin høyt. Ja, jeg er 31. Ja, jeg er født på 80-tallet. Mer presist: det året Beastie boys sang: “you Gotta Fight for Your Right to Party”. Jeg begynte på barneskolen da Elton John sang “Can You Feel The Love Tonight”, og jeg var russ det året Nelly Furtado og Timbaland sang “Promiscuous”.

Ett sted på veien har man vel lært seg at det ikke er tallet som er det viktigste, men hvordan du føler deg. På en god dag er jeg ikke en dag over 25. Noen ganger kan jeg til om med føle meg 21. Men det som avslører deg, er hvordan du takler fylla. Det er ikke det samme dagen der på etter du har bikka 30.

Uansett, så har jeg hatt en super dag. Selv om det også var første dag tilbake på jobb etter fire uker ferie.

Når ferien plutselig er over….

Det er trist å si det, men nå er det bare en dag igjen av sommerferien.

Denne siste uka med ferie har jeg brukt hos foreldrene mine, der jeg har lekt snekker. Jeg har revet opp gammel platting, dratt ut dusinvis av gamle spiker, løftet hauger av plank, og skrudd en evighet med skruer. Evig takknemlig for han som fant opp drillen, og diverse utgaver av sag som bruker strøm, ikke muskelkraft.

Kort oppsummert. Tredje uka med sommerferie ble tilbrakt på Kypros, Fig tree bay. Fredag til fredag. Det var grisevarmt, og jeg har aldri svetta så mye før.

Fjerde uka med ferie begynte da på lørdagen hos mamma og pappa. En tur i butikken for å hente persiennene jeg hadde bestilt, og litt shopping. For dere som følger meg på insta, så fikk dere sikkert med dere at det ble gul bukse på meg. Så starta moroa med å legge ny platting.

Søndag skal det jo ikke jobbes, så da lå jeg bare rett ut å sola meg og leste bok.

Mandag ringte de fra Strømmenklinikken, så allerede tirsdag begynte pengene å flyte hos fysioterapeut. Der var jeg også onsdag og fredag. Skikkelig svettefest. Plattingen ble jobbet med både mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. På fredag var jeg også å gikk en tur rundt nebben, det var grisevarmt.

I dag er det lørdag, og jeg har vært å Adidas outletten i Lillestrøm, uten å kjøpe noe. Jeg har pakket sammen alle sakene jeg hadde hos foreldrene mine, og jeg reiste hjem. Leiligheten min var kokvarm, ca 30 grader og tett. Ettermiddagen har jeg da brukt på å rydde livet mitt ut av kofferten som jeg har bodd i de siste 17 dagene, også har jeg vært i matbutikken.

Etter syv timer med lufting og vifte på full guffe, er det nå blitt 27 grader i leiligheten, og jeg ønsker meg AC.

I morgen blir det iGlow etter tre ukers bruk.

Regler er til for å brytes…

…eller er det faktisk en mening bak reglene?

Det er utallige skrevne og uskrevne regler i dagens samfunn, og det er vanskelig å følge med på alle sammen. Spesielt de uskrevne reglene.

På flyturer er det lett å se hvem som driter i reglene. Da jeg i 2013 fløy til Namibia var det en dust som røyka på do. Han var så heldig at han fikk gå først av flyet da vi landa. Jeg vet ikke om han var like heldig etterpå, for det som ventet han på rullebanen var Namibisk politi. Nå er politiet der korrupt, men jeg vet ikke hva som skjedde med han.

På flyturen til Kypros nå i sommerferien var det en pappa som ikke greide følge reglene. I det flyet landa, og begynte å nerme seg gaten, reiste han seg opp og tok sin kanske fire år gamle datter i armen. Han skulle først av flyet, for hun hadde ikke lyst å sitte der lenger. Lampa for setebeltet var fortsatt tennt, og man skal ikke forlate plassen sin før flyet står helt stille, men han skulle ut.
Hva er det som får folk til å tro at de kan velge selv hvilke regler de skal følge?
Hva om det faktisk hadde skjedd noe nå. At vi hadde kollidert med et annet fly eller noe. Han hadde ikke bare satt seg selv og sin egen datter i fare, men alle oss andre også.

Hva er det som får folk til å tro at de er viktigere enn reglene? At de ikke gjelder for dem?

Hofter som en 90åring

Historien lyder som så:
Da jeg ble født hadde jeg hoftedysplasi. Det vil si at hofteskålene mine ikke passet til hoftekulene. Derfor tilbrakte jeg deler av mitt første leveår i spagaten i en frejkas pute (trur jeg det heter), som skulle forme hofteskålene mine.

En gang i 20åra begynte hoftene å gjøre vondt. Jeg kunne ta av meg sokkene på kvelden, og det kjentes ut som om hele beinet skulle løsne fra hofta. Etter en treningsøkt er hoftene vonde, og det å jogge en tur er også vondt.
Jeg maste en stund på fastlegen min om dette, og fikk etterhvert hendvisning til røntgen. Der fant de ikke no, men jeg hadde jo vondt.
Seinere fikk jeg mast meg til MR, og her fant de noe som kunne ligne slitasje.

Så da ble jeg anbefalt å finne meg en fysioterapaut.
Jeg dro til strømmenklinikken, siden den er  i nærheten av jobb, og der ble jeg stående på venteliste en stund.

I dag hadde jeg min første time på strømmenklinikken, en konsultasjon, og jeg ble tøyd og bøyd. Tårene trilla da han fant de rette vinklene der hoftene mine verket og smerten strålte.
Det begynte positivt med et lite håp om at det var muskullært, men etter hvert som jeg ble bøyd i ulike retninger ble det konkludert med at det mest sansynlig er slitasje på hofteleddet mitt.
Jeg har fått noen tøyeøvelser som jeg skal gjøre, også skal jeg tilbake i morra.

Oppussing på gang

Nå er bloggen min midlertidig uten min header og det som var.
Grunnen er at den pusses opp, og jeg har ikke tilgang til pc om dagen. Det er ikke like litt å fixe design etc på mobilen.

Oppussingen skjer ikke bare i bloggen. I dag ringte de meg også fra strømmenklinikken, så nå er det endelig min tur å komme meg til fysio. Det starter allerede i morgen, da de hadde en avbestilling. Kjekt å ikke være på venteliste lenger.
Det blir spennende å se hvordan dette går da, og om det har noen virkning. Er litt lei av å føle meg som en 90åring hver gang jeg har trent.

Handy woman

Før jeg reiste på ferie, begynte pappa på sommerens prosjekt. Han skal ha ny platting rundt huset. Det er en ganske stor platting, så dette kommer til å ta litt tid. I tillegg hadde han bestemt seg for å sprenge vekk en stein. Trygt.
Pappa startet med dette dagen etter jeg reiste til Kypros, så i dag er det da den åttende dagen i prosjektet.

Mens jeg var borte har pappa lånt to ulike maskiner for å få hakka vekk denne steinen. Den første var for svak, den andre hadde tatt en del. I tillegg har du sprengt vekk en del. Dette tok jo noen dager da. I tillegg så satte han mamma i sving med slegge og meisel, hvor hun på en eller annen måte greide å slå fingeren sin. Så da ble det en tur til legevakta og en stivkrampe sprøyte.

Så, når jeg kom hjem i går kveld, hadde de revet vekk en del av plattingen, sprengt vekk steinen, og lagt to rader med ny platting.

I dag har jeg og pappa holdt på, og vi har fått lagt syv rader med plank.

Det er ganske varmt å holde på med dette midt i solsteika, og siden det var lørdag måtte vi gi oss i 17tiden for å skåne naboene litt. Uansett så ble det ca to timer med effektiv jobbing.

iGlow etter en uke

Jeg lovte at jeg skulle prøve å legge ut bilde uke for uke mens jeg bruker iGlow, og der ble det svikt allerede første uka. Jeg fikk iGlow 5.juli, og 11.juli tok jeg nye bilder. Da hadde jeg altså brukt iGlow i syv dager.

Før start

Etter en uke

Det er ikke store forandringene, men vi får se når jeg har fått brukt det noen uker.