Når ukas høydepunkt er en pakke i posten

Jeg elsker å få pakker i posten, og noen ganger bestiller jeg varer på nett bare fordi jeg ikke gidder å gå i butikken å handle det. Eller rett og slett fordi det er billigere å bestille det på nett.

Jeg benytter meg for det meste, hele tiden, av linser. Jeg har briller, og jeg burde bruke de mer enn jeg gjør, men de er så upraktiske.

Når det kommer til linser, så er det to spesielle merker jeg har biti meg merke i. En dagslinse og en månedslinse. De månedslinsene jeg bruker er det masse fuktighet i, og jeg kan ha de på hele måneden uten å ta de av meg en gang. Dagslinser har jeg liggende til ferier eller turer. Det er lurt å ha en linse pr. dag når man f.eks. er på stranda hver dag. Da er det ikke like krise om du mister en når du bader. Samtidig er du kanskje på tur til steder der det er annen renslighet enn vi er vandt med, å da er det lurt å ikke ha sånt liggende å ulme på øyet. Det finnes en del øyesykdommer som du ikke vil ha med deg hjem fra ferien.

Den største grunnen til at jeg bestiller linser på nett, er fordi optikeren min har slutta å selge det merke jeg bruker i månedslinser. De har fått inn en ny utgave av den, og da slutter de selvfølgelig å føre den gamle utgaven. Det varierer litt hvilke nettside jeg benytter meg av, og det er fordi prisene forandrer seg. Det lønner seg å søke litt rundt før man bestemmer seg.

Søt eplepai

Denne uka har det vært vinterferie, og det har vært en del barn hjemme fra barnehagen. Derfor har jeg hatt to dager fri. Tirsdag og i dag (torsdag). På tirsdag bestemte jeg meg for å lage meg pai til lunsj, men på magisk vis ble det ikke en lunsj-pai men en dessert-pai.

Jeg brukte Det glutenfrie verksted sin paibunn, og fulgte fremgangsmåten for søt pai. Her skal man bare tilsette smør, egg, melis og vann. Så skal den ligge 30 min i kjøleskapet før den rulles ut.

I mellomtiden laga jeg fyllet. Epler i kanel og sukker med karamellsaus.

For å lage karamellsausen smeltet jeg 110 g sukker i en kjele. I en annen kjele varmet jeg 180 g fløte sammen med vaniljesukker. Når fløten er blitt varm og sukkeret har smeltet blander jeg sukkeret i fløten. Dette skal nå avkjøles litt og tilsettes 45 g smør og litt maldonsalt.

Eplefyllet er ganske enkelt, men litt grisete. Jeg skrelte og delte 6 epler i biter. Så vendte jeg de i saften fra en sitron. I en bolle banda jeg sukker, kanel og litt mel. Så vendte jeg eplene i blandingen.

Nå har det gått ca 30 min, og pai deigen kan kjevles ut. Jeg brukte en bolle til å stikke ut små sirkler. En sirkel som bunn legges først på stekebrettet, så litt epler, så litt karamell, og til slutt lokket. Før det settes i ovnen pensles de meg egg.

Jeg stekte på 210 grader i ca 15 min.

Så da ble det kveldskos i stede for lunsj. Serveres med is og mer karamellsaus 🙂

 

 

Ny tattis

Mens vi var i Vegas har jeg sett etter et sted å ta ny tattovering. Det er jo et drøss av tattoo studioer i Vegas, men er alle like seriøse?

Jeg brukte mye tid på å lese om de ulike studioene. Jeg var innom ett på mandalay bay men de skulle ha 300$ (ca 2300,-) for bare en av de to jeg ville ha. Det er jo 800,- dyrere enn siste jeg tok hjemme. Så jeg fant ut at jeg måtte finne noe på the strip eller utenfor sentrum, om jeg skulle ha det billigere. Ellers er det ikke vits.

Så mens vi var ute å gikk på søndag, samme dag som vi skulle reise hjem igjen, fant vi Vegas Ink. Der skulle de bare ha 200$  (ca 1500,-) for begge motivene jeg ville ha, og de kunne gjøre det med en gang. De hadde fått god omtale, og det satt ett svenskt par der når vi kom.

Da ble det Lotus blomst på venstre tommel

Om skrift på høyre legg

Det går over

Forskerfrø 2018 del to

I dag var det andre og siste dag på forskerfrø naturfagkonferansen på lærernes hus i Oslo.

Selv om denne dagen har vært relativt lang, så har den gått veldig raskt. Likevel var det veldig deilig når vi endelig var ferdige å kunne dra hjem.

Det som traff meg mest denne gangen var, som sist, foredraget om plastikk i havet. Hvor mye plastikk vi bruker, og hva som skjer med den. Hvor mange dyr som dør av at de spiser den plasten vi kaster fra oss, og at det faktisk kan hende at de spiser giftstoffene fra denne plastikken når du spiser f.eks. en fisk som har spist plastikk vi har kasta. Det er det jo ingen som vet, men bare tenk litt på det. Om det faktisk var tilfelle….

video:magi

2018-2-6-17-36-11

Forskerfrø 2018

I dag har jeg vært på national realfagskonferanse for ansatte i barnehagen. Dette er en konferanse som holdes hvert år, på lærernes hus i Oslo. Det er alltid en del spennende foredragsholdere, også får man høre litt fra fjorårets vinnere av Forskerfrøprisen. Dette er en to dagers konferanse, og dag en startet med spilling på sugerør. Så da er det bare å håpe at dag to blir enda bedre.

video:fysikkmoro

2018-2-5-19-14-45

Tårevåt glede

Snart er det over. Jeg virkelig lengter etter å kunne prate reint igjen. Slippe å skjule munnen min når jeg prater med folk på pauserommet, slippe å tenke at “jeg gidder ikke spise noe, jeg kan vente til jeg kommer hjem”. Jeg lengter rett å slett etter å bare kunne være meg selv igjen. Smile og le og være med, uten å være redd for å vise det jeg skjuler.

Nå har jeg vært fangen til denne gommen i straks 8 mnd. Jeg er mildt sagt dritt lei, og denne ukas nyheter gjorde at jeg nesten grein av glede.

På tirsdag var jeg hos Eva på Kirurgiklinikken. Vi tok avstøpning av de pene tennene mine, de som sitter fast, og avtalte ny time 16. februar. Det som gjorde at jeg ble så glad, var beskjeden om at “da er vi ferdige”. Jeg føler meg 90 kg lettere, og tanken på at dette endelig straks er over er ubeskrivelig. Lettelse, glede, lykke, ja jeg har ikke ord for hvor deilig dette skal bli.

For de som ikke har fått med seg hele forløpet, så var jeg så uheldig å slo i stykker den ene fortanna mi i 2. klasse (1994). Den ble bygd opp igjen, men etter noen år døde nerve. Da ble det rotfylling. Siden har jeg gått med en litt brun fortann. I begynnelsen av 2017 overtalte tannlegen min meg til å sette på krone på denne fortanna, selv om det ikke var plagsomt å gå sånn jeg gjorde, så er det jo mer estetisk pent med hvit fortann. En liten stund etter krona var satt på, fikk jeg en blemme i tannkjøttet, over denne tanna. Det var vondt, men den ble fort bra igjen, så jeg tenkte en stund at det ikke var noe farlig. Likevel bestemte jeg meg for å dra til tannlegen å sjekke. Han syntes det så ut som rota på tanna mi hadde sprokket, og henviste meg til kirurgiklinikken i oslo. Jeg tenke at det kunne vente litt, men etter en stund så jeg at tanna mi begynte å “skli ut”, så da ringte jeg å bestilte meg time. Den 6. juni 2017 trakk de ut fortanna mi. Etter noen måneder med grotid dro jeg tilbake, og de satte inn en skrue i kjevebeinet mitt. Etter noen nye måneder med grotid satte de på en distanse på denne skrua.

Nå 14 dager etterpå var jeg til ny avstøpning, og hos tannteknikker i helsebygget i Lillestrøm. Her har de tatt utallige bilder av tennene mine sammen med fargeprøver, som de skal bruke for å lage ny fortann til meg. Så nå er det 14 dager igjen til jeg har aller siste time hos kirurgiklinikken og skal få denne tanna på plass. Denne gangen for godt håper jeg. Det er jo en sjanse for at den nye tanna ikke er helt perfekt i fargene eller at jeg ikke er fornøyd med formen på den. Men jeg føler jeg har fått beskrevet og vist hva jeg har vært missfornøyd med i den tanna jeg har på spoon nå, og tannteknikkeren hadde noen gode tanker om hvordan hun syntes det ville se best mulig ut.