Årets høydepunkt 2017

Det har jo skjedd en del dette året, men dette blir drit bra.

For en liten stund siden bestilte vi hotell, så bestilte vi fly, og i går søkte vi om visum. Dette er andre gang jeg søker visum til et annet land, men første gang jeg gjør det alene. Sist søkte jeg visum til Namibia, nå til the USA!!!

Men hvor skal vi? 

Her skal vi bo på Luxor hotel and casino

Jeg gleder meg masse, men prøver å ikke glede meg for mye, for da blir jeg bare dårlig rett før vi reiser.

Uansett. Det er Las Vegas, fra tirsdag til mandag. Vi skal til Grand Canyon, og på Magic Mike show!!!!

Har du vært i Vegas før?

Hva kan du anbefale?

 

Elgheia

I dag kom Anitha til meg for å søke visum til USA  og selvfølgelig for å gå en tur.

Planen var egentlig å gå Elgheia fra Bjørkelangen, men siden vi ikke fant ut av det, så ble det fra Aurskog.

Parkeringsplassen var lett å finne, og etter å ha gått et stykke innover fant vi skilt mot Elgheia. Etter et stykke fant vi nok et skilt etter et litt usikkert veiskille, men så var det ikke no mer skilt, og veien delte seg i to. Rett frem eller opp mot høyre???

Vi bestemte oss for opp mot høyre og det viste seg etter mye søle og drukna fjellsko, å være rett vei. Plutselig kom vi over et skilt, men dette sto det ikke noe på.

Et stykke etterpå fant vi ett nytt skilt, å der sto det at toppen var om 100 meter. “Jippi, håper det er riktig topp”. Å det var det.

Så var det bare å komme seg opp i detta tårnet da….

Så skal man ned igjen også da….Skal man gå baklengs, forlengs, hva er egentlig best??

Dette er skikkelig testing av høydeskrekk. 

Alt i alt en super tur, hvis du ser bort ifra gjørme og små innpåslitne fluer som så ut som de var resultatet av paring med en skorpion.

 

Vestlia Resort – Eventyrbadet

Som gjester på Vestlia Resort har man gratis tilgang til Eventyrbadet. Her er det vannsklie, bobblebad og basseng til både voksen og baby. Etter en slitsom tur med mye oppover og trapper, i dritt vær, var det veldig deilig å bade litt. Ikke minst var det veldig digg å ta bobblebad. Selvfølgelig måtte vi også teste vannsklia. Denne er 82 meter lang, og strekker seg fra fjerde etasje og helt ned til første.

video:GOPR0293_1506788724691_high_1_1

GOPR0293_1506788724691_high_1_1

 

#storebarnsmågleder

Prestholtskarvet

Lørdag 30. september var dag 2 i mini høstferien. I dag satte vi snuta mot Prestholtskarvet. Dette er en topp der man kan se utover Hallingskarvet. I dag også, var det selvfølgelig dårlig vær. På veien opp til parkeringen ved Prestholtseter møtte vi en vegg av tåke.

Det var faktisk en god del andre som også hadde tatt turen hit i dag.

Vi vandret vi, i håp om at tåka skulle lette innen klokken 13, slik yr sa. Men det skjedde jo ikke. I tillegg gikk det veldig tregt oppover, da det var både bratt og jeg hadde vondt i kneet.

På veien ned igjen gikk det litt fortere, mest fordi vi var veldig kalde. På toppen gjorde vi ikke stort mer enn å ta noen bilder å drikke en kopp med det varme vi hadde, før vi satte kursen nedover igjen.

Derfor ble også lunsjen konsumert et annet sted, nemlig tilbake i sentrum. Her fikk vi også lekt oss litt på den mega store sparken 🙂

Utover ettermiddagen og kvelden ble det bading, vannsklie, god middag og utløst brannalarm…

 

Hivjufossen – På vei til Vestlia resort

Helgen som innviet høstferien, reiste jeg på en liten 3 dagers høstferie. Fra fredag 29. september til søndag 1. oktober.

Fredagen gikk jeg ut av døra hjemme kl 08.00, og satte kursen mot Lillestrøm, for å hente Anitha. Etter en 3 til 4 timer i bil var vi fremme ved parkeringsplassen ved Hivjufossen. Turen hit var preget av lite radiokanaler, og det vi fant var trekkspillmusikk. Noe man blir gal av etter en kort stund. Men så må vi heller ikke glemme at jeg hadde en dårlig magedag fra starten av. Jeg var på do et par ganger før jeg gikk ut av døra hjemme, og hele veien opp mot Hivjufossen hadde jeg krampetrekninger  magen, og ventet bare på at det skulle eksplodere. Noe det gjorde på en utedo ved kiwi, ca 30 minutter unna hivjufossen. Jeg tok en Imodeum, og vi krysset fingrene.

Ved Hivjufossen er det gratis parkering, og man må gå litt tilbake igjen, langs veien, for å komme til stien oppover.

Selvfølgelig har vi alltid dårlig vær på turene våre, og denne gangen var ikke noe unntak. Tåke og duskrein, og ikke alt for mange varmegrader. På veien opp fant vi en fin åpen plass, der vi kunne ta litt bilder.

Så kommer skiltet hvor du tenker: “jeg har ikke planer om å dette utfor!”

Når du nå er få meter unna selve fossefallet, begynner det å bli veldig kaldt, veldig mye tåke/”røyk” fra vannet. Og veldig tungt duskregn, eller vann fra fossen om du vill. Derfor ble ikke bildene veldig fine. Man ser vel så vidt at det renner no vann i bakgrunnen der, men at det er en stor foss ser det ikke ut som.

På denne turen finn jeg vel også årets første likfinger, og etter det kommer den stadig frem igjen. Men alt i alt var dette en bra tur, selv om det ikke var fint vær.

Da vi kom ned til bilen igjen kjørte vi til hotellet, sjekket inn, dusjet, dro bort til sentrum, shoppa og spiste middag på Peppes.

 

Geilo Zipline

I helga har jeg hatt en mini høstferie i Geilo. Her har vi gått to fine turer og avsluttet i dag tidlig med Zip Line. Denne ligger rett ved Vestlia Resort, der vi bodde, og er en del av Geilo Sommerpark i Vestlia.

På vei opp i skiheisen ser du hvor høyt over bakken den vaieren er festa, å jeg hadde litt mindre lyst til å kjøre. Geilo zipline er 1100 meter lang, og du kan nå en toppfart på 100 km/t. Når vi nå skulle kjøre, så regna det, en del. Hun som skal sende oss utfor åpner med å si at det da går litt fortere. Det gjorde at jeg hadde enda litt mindre lyst til å kjøre. Men Anitha kjørte først, så da fikk jeg litt mer tid på å roe hue.

Videoen er ikke den beste. De hadde kun en hjelm med feste til GoPro, og den hadde festet på toppen av hjelmen. Midt oppå hue, og som dere ser er dette også akkurat der festet til lina sitter. Så et tips til andre; ta med selfiestick eller noe. Eller så får du jo med deg litt mer om du ikke holder deg fast, men det blåste skikkelig, og jeg ville ikke snurre rundt, så jeg holdt meg fast.

 
video:20171001_212142_2856868769536452

20171001_212142_2856868769536452

SHIT GØY