Preikestolen 2017

Da var det fjelltur nr 2 denne sommerferieturen til Stavanger. Dette var da lørdagen, dagen etter Kjerag.

Vi startet opp med tidlig frokost også i dag, før vi gikk for å ta båten. Etter en liten time på båten ventet en liten time på buss. Vell fremme var vi kjappe med å gå på do, å det var lurt, for da vi gikk ut igjen var køen lang.

Oppover mot preikestolen går man en del i kø, men det er veldig mye turister som reiser hiit, så det må man nesten bare regne med. Spesielt når man drar på en lørdag.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Det var veldig vanskelig å kle seg for denne turen. Da vi startet opp var det kjørlig, men når man begynte å klatre ble det varmt, og jeg tok av meg til shorts og t-skjorte. Da vi kom opp på toppen var jeg veldig glad jeg hadde både bukse, fleece, pannebånd og jakke, for der blåste det veldig og var kaldt.

På vei ned igjen ble de tykke klærne fort kastet igjen da varmen kom snikende. Vi gikk ikke helt ned, vi stoppet og tok zippline den siste biten. Kjempe gøy.

Kjeragbolten 2017

Som nevnt i innlegget om Stavanger-tur i sommer, så har eg gått to fjell-turer i løpet av dette oppholdet, og her er den første.

Vi valgte å gå denne turen først fordi den sto oppført som krevende, og ville ta lengst tid. Smart med tanke på at denne turen ble gått på fredagen, og tur nr to ble gått lørdagen.

Vi starta opp med frokost veldig tidlig. Hotellet vårt har veldig bra med tanke på dette. Vi fikk faktisk spist hotellfrokost før vi dro ut på dagstur. Etter ca 3 timer kjøring var vi fremme og kunne tisse og sette kursen opp mot Kjerag og Kjeragbolten.

Da vi startet fra parkeringen gikk vi forbi en vietnamesisk dame som hadde tenkt å gå i slippers og stråhatt. Hun ble stoppet av parkeringsvakten og ble fortalt at utstyret hennes ikke var trygt å gå med på denne turen. Hun svarte pent med “im not hiking”, men da vi hadde kommet oss et stykke opp så vi at henne kom ruslende etter.

Dette var virkelig en krevende tur, og den er ikke egnet for folk med dårlige knær. Jeg kjente det veldig godt i mine på vei ned, og jeg har ikke fått påvist at det er noe galt.

Vell oppe på Kjerag kjente jeg at det ble litt vell høyt i forhold til høydeskrekken min. Jeg hadde i utgangspunktet veldig lyst til å ta bilde på bolten, men da vi kom opp hadde jeg mest lyst til å sette meg ned å grine. Jeg nøyde meg med å spise lunsj litt unna kanten og ta bilde av Anitha på bolten. Selv hun, som ikke har høydeskrekk, var veldig skeptisk til å gå utpå.

Alt i alt en veldig fin tur. Vi hadde ikke perfekt vær, men det var bra likevel.

 

oralkirurg besøk nr 3

I går (torsdag) var jeg igjen hos Oralkirurg  på Kirurgiklinikken i Oslo. Nå er det 2 måneder siden han trakk ut fortanna mi, og i går skulle han sette inn en skrue og bygge opp kjevebeinet mitt.

Jeg har jo ikke tannlegeskrekk, så jeg har ikke gruet meg noe til dette egentlig, men da klokka ble 12 i går, og jeg visste at det bare var 2 timer igjen til jeg skulle sette meg i stolen. Da kom nervene. Jeg vet jo at man får nok bedøvelse, og smertestillende før et slikt inngrep, så det var ikke det jeg grua meg til. Jeg grua meg til det å faktisk ha skrue i kjevebeinet. Til hvordan dette ville bli i dagene etterpå. Til hvordan denne skrua ville sitte i forhold til den gommen jeg fortsatt skal gå med i ca 3 mnd til.

Frode greide å berolige meg han, men det hjalp ikke for de smertene som kom da han skulle sette bedøvelsen. Dette pleier jo ikke å gjøre vondt, men nå spruta tårene. Ganske logisk egentlig, for etter at han har fjerna tanna, så har det dannet seg arrvev inni der, som han nå stikker i. Å ja, det er vondt. Men som Frode sa; “det er det vondeste med hele inngrepet”. Å ja det var det.

Selve inngrepet kan jeg oppsummere ganske kort.

Jeg fikk en blå duk over hue, så jeg nesten ikke kunne se noen ting (dette på grunn av sterkt operasjonslys). Jeg gapa til jeg følte jeg ikke greide gape lenger. Jeg hørte skrapelyder og kjente trykket når han presset redskaper frem gjennom tannkjøttet mitt. Videre var det en ekkel og litt skummel følelse da han begynte å lage vei inn i kjevebeinet mitt. Plutselig fikk jeg beskjed om at skrua var satt inn. Så begynte han å stappe inn “falskt bein” for å bygge opp kjevebeinet mitt. Dette fordi mitt kjevebein er blitt “spist opp” av infeksjon. Så sydde han litt, så var vi ferdige.

Etter ca 1 time og 15 min, hadde jeg betalt og kommet meg ut til bilen igjen, og ca 1,5 time etter det var jeg hjemme hos mamma og pappa. Da hadde jeg stått i kø gjennom oslo og vært på både apoteket og i matbutikken.

Resten av kvelden gikk med til å vente på at jeg kunne spise igjen, se film, spise is, og kjenne på at dette var litt vondt.

Da jeg våknet i dag hadde jeg den verandaleppa. Det er ikke bare leppa som er hoven, men helt opp i nesa, og halve kinnet mitt. Så i dag bruker jeg tid på å ha på ispose. Ellers går det veldig bra. Det kjennes ut som jeg har fått meg en midt i tryne, men det er ikke veldig vondt. Jeg tror faktisk ikke jeg kommer til å spise noe smertestillende i dag.

 

Da er det bare å vente på oppfølging og fjerning av sting om 14 dager 🙂

Stavanger 2017

I sommer var jeg også 4 dager i Stavanger. Vi dro torsdag 20. juli og håpet på fint vær og bra turer i fjellet. Dessverre startet vi torsdagen med at bagasjen vår ikke kom frem. Da vi snakket med Norwegian om dette, hadde de ikke fått noen beskjeder fra Gardermoen om at det var bagasje som var uteblitt. Da vi fortalte at vi hadde reist hit bare for å gå fjellturer, og alt utstyret lå i kofferten, fikk vi beskjed om at de skulle gjøre alt de kunne for at vi skulle ha den i løpet av dagen/kvelden. Så da hentet vi leiebilen og reiste til hotellet. Jeg er OBOS-medlem, så da fikk vi litt rabatter på å leie bil gjennom Avis.

 

På hotellet fortalte vi at vi ikke hadde noe bagasje enda, fordi den var uteblitt ved flyvningen, men at de hadde lovt oss den i løpet av dagen. De kunne fint ta imot bagasjen vår når den kom, og de regnet med at den kom enten 18 eller 23, for det var da det var “vanlig” at det kom. I mens gjorde vi oss klare til å ringe forsikringsselskapet, for de erstatter dersom bagasjen er mer enn 4 timer forsinket.

Så dro vi ut på smak 2017 som var her denne helga. Masse mat, og faktisk en god håndfull med glutenfrie alternativer.

Etter å ha traska rundt en stund, bestemte vi oss for å handle mat til turene våre og gå opp på hotellet igjen å gjøre oss klare for middag. Rett før klokken 15 fikk vi telefon om at de hadde funnet bagasjen vår, men det ville ta litt tid før vi fikk den, for det var veldig mange som manglet kofferten sin. 

Mens vi fikset oss før middag ringte de opp fra resepsjonen, og koffertene var kommet. Så da var vi klare for tur fredag og lørdag.

Middagene våres disse 3 dagene ble på Døgnvill og Al Forno. Burger, lamm med fløtepoteter og kylling med verdens beste tomatsaus:

Årets beste bursdagsgave 2017

I år ble jeg 30 år!

Jeg har faktisk grua meg til denne dagen.

Ca 2 uker før det stoore dagen, mens jeg var på Ibiza, fikk jeg bursdagsgaven min fra Anitha. Jeg fikk en eske som kjentes tom ut, og Anitha hadde sagt at jeg måtte glede meg til å oppleve gaven min, så jeg var veldig nervøs for hva dette kunne være. Jeg så for meg at jeg skulle henge etter en båt 20 meter oppi lufta eller noe. Bare fordi jeg har høydeskrekk og Anitha liker å utfordre meg.

Da jeg åpnet esken lå det en lapp oppi, og på lappen var det booking til to timers snorkeltur.

Dette ble en kjempe artig tur. Den startet ikke helt bra, siden bussen vi skulle ta ikke kom, men da vi endelig kom oss til location var dagen redda. På samme båt som oss var det folk som skulle dykke for først gang. Dette syns jo jeg er kjempe gøy, siden jeg har dykkelappen selv, og har vært med som hjelper på en del prøvedykk da jeg var i Magaluf å hjelp til på Norway Dive.

Det som gjorde det extremt gøy var at denne gjengen var indere som ikke engang kunne svømme, så det var litt hysteri. På den positive siden, gjorde dette at vår to timers tur ble dobbelt så lang.

I tillegg fikk jeg ønsket mitt oppfylt, og vi så blekksprut!!!

Det syns ikke, men på dette siste bildet er blekkspruten. Jeg har filmet den, så jeg skal se om det ikke går an å klippe ut et bilde der det synes litt bedre. Den har dessverre samme farge som omgivelsene sine, og gjemmer seg, så det kan hende det er lettere sagt enn gjort….

 

Formentera 2017

Mens jeg var på Ibiza i sommer tok vi oss en dagstur til Formentera. Dette er er øy som ligger under en time unna Ibiza, med båt. Sånn jeg skjønte det, så er det en del av Ibiza selv om det er en separat øy. Hvite strender og kjempe langgrunt. Men evig mye folk, så man må være tidlig ute.

Vi bestilte oss tur med Aqua bus. De kjører tur/retur Platja d’en Bossa-Formentera, flere ganger om dagen.

Når man kommer til Formentera kan man velge fremkomstmiddel. Jeg hadde ikke med meg lappen på ferie, fordi jeg ikke trodde jeg kom til å få bruk for den, så i stede for å låne sykkel, scooter eller bil, ble det buss på oss. Buss L3 tok oss ut til Platja de Illetes, der vi tilbrakte hele dagen.

DCIM100GOPRO

Til lunsj kunne man her borte velge mellom to restauranter. Begge var veldig fulle, men vi valgte den som lå lengst borte, bare fordi det var dit vi gikk sist. Stedet het restaurant Es Ministre. Jeg bestilte meg noe veldig enkelt, som viste seg å være utrolig godt:

 

Den mangosausen var bare helt himmelsk. Sammen med syrlig eple, søt ananas, jordbær og kiwi var dette helt fantastisk.

Dagen ble avsluttet med båttur tilbake til d’en Bossa i solnedgangen, en rask dusj og middag.

Ibiza 2017

Den 11. juli satte jeg nesa mot sydligere strøk og varmt vær. Det vi ikke visste før dagen før vi reiste, var at det var hetebølge i Spania. Dermed gikk vi fra 14 grader i kalde Norge, til 30 grader, i løpet av få timer.

Vi reiste med SAS fra Gardermoen til Frankfurt, og Lufthansa videre til Ibiza.

Hotellet vi bodde på het Santos Ibiza suites, og ligger helt nede ved vannkanten på Platja den’ Bossa. På nettsiden deres skriver de til og med at de har glutenfrie alternativer, så da var det ikke noen tvil om at vi skulle bo her.

Til frokost kunne jeg velge mellom brødskive eller baguette, og jeg kunne spise muffins til dessert om jeg ville. I tillegg var det masse rent kjøttpålegg, oster og syltetøy å velge mellom. Hadde jeg tålt egg og soya hadde jeg også kunne spist egg, bacon, og annet varmt tilbehør.

 

Like i nærheten ligger også party sentralen Ushuaia. Et hotell som har konserter hver eneste dag. I løpet av den uka vi var her spilte f.eks. Tinie Tempah, Dj Snake, Martin Garrix og Kygo. Så da sier det seg vel selv at det er ganske dyrt å bo der, når man har tillgang til alle konsertene.

Siden jeg har Cøliaki, så er det litt viktig å finne restauranter som serverer glutenfrie alternativer, så jeg får meg både lunsj og middag. Ikke bare frokosten på hotellet vårt. Vi fant faktisk noen veldig gode steder. Noe jeg ikke hadde forventet, siden vi bor midt i bargata.

Der vi spiste mest var: Passion, Roni’s & Sir Rocco.

Passion hadde masse smoothies og salater etc som var bra til lunsj.

På Roni’s hadde de extremt god burger

og på Sir Rocco kunne de gjøre omtrent alt på menyen glutenfritt. Jeg bestilte f.eks. kyllingfiler med stekte grønsaker og pommes frites. Da jeg fikk det servert så det ikke helt likt ut, men servitøren forklarte med en gang hva de hadde gjort av endringer for at det skulle være glutenfritt og trygt for meg å spise

En av dagene var vi inne i Ibiza by, eller Eivissa, som de lokale sier. Buss fra Platja den’ Bossa til sentrum kosta ca 19 kroner. Her var vi en tur oppe i en borg, Dalt Vila. Der er det kjempe fin utsikt, og vi kunne se helt tilbake til hotellet vårt. 

Her også fant vi en restaurant som serverte glutenfrie alternativer. De hadde til og med egen meny. La Brasa. Dette var tydeligvis en veldig populær restaurant, for det var så vidt vi fikk bord da vi kom dit.

En ting vi etter hvert lærte oss, som man glemmer mellom hver ferie, er å si at man ikke vill ha dette brødet o.l som blir satt frem mens man venter på maten sin. Dette må man jo betale for, og for meg som ikke en gang tåler det er det veldig kjipt å måtte betale 30 kroner for å se på brødet. Men man lærer seg etter hvert å si ifra at man ikke vill ha.

En av dagene var vi også på dagstur til Formentera, men det kommer i ett eget innlegg.

Hjemreisen den 18. juli var litt stress. Vi måtte som vanlig sjekke ut av hotellet kl 12, mens flyet vårt ikke gikk før 18. Derfor lå vi på solsengene til hotellet frem til fire tiden, før vi gjorde oss klare og tok taxi til flyplassen. På flyplassen prøvde vi bruke opp de siste pengene vi hadde tatt ut, og handla litt tax free. Flyet fra Ibiza til Frankfurt ble forsinket, og da ble selvfølgelig reisefølget mitt stressa, men siden vi hadde bestilt begge flyene i en pakke, så kan de jo ikke bare reise fra oss. Flyet videre fra Frankfurt til Gardermoen var uansett forsinket det også, så det gikk veldig fint. Her skulle vi ha med oss ei dame på båre. Så det tok ca 12 av de bakerste setene. Vel fremme på Gardermoen gikk vi selvfølgelig gjennom tax free før pappa kom å henta oss.

Tur-lørdag

I dag har jeg bare kost meg. Hvis du ser bort ifra den lille stunden på morgenen i dag, hvor jeg syntes synd på meg selv, fordi jeg ikke er med resten av familien til Danmark.
For at det ikke skulle bli for mye depping tok jeg derfor en tur ut i skogen. Jeg prøvde gå til Langvannet, men ga opp et godt stykke på veien. Godt var det, for på veien hjem begynnte det å regne, å innen jeg kom inn døra hjemme styrt regna det.
Utpå kvelden har jeg kost meg med caramellis fra wanted og en kopp kaffe, mens jeg har sett på filmen til treningsfruen fra hennes tur til svalbard. Dit vil jeg også.

I morgen tenkte jeg at jeg skulle prøve å få skrevet litt om sommerferien min. Da kommer ibiza med dagstur til formentera, og kanskje også stavangerturen med kjerag og preikestolen 🙂