Mørkgonga i påsken

I påsken prøvde vi oss på Mørkgonga igjen. Dette ligger innenfor Sundvollen hotell i Hole.

Vi startet dagen med ganske godt vær, trodde vi, men da vi hadde kjørt et stykke begynte vi å se snø i luften. Men opp skulle vi. Shelby var gira, og vi ville prøve denne turen uten is på bakken.

Veien opp er ganske tung og bratt, og du kjenner det godt i låra. Når du nærmer deg selve kløfta, er det nr før det er like lett å krabbe som å gå.

Opp selve kløfta er det festet tau i høyre vegg, for sikkerhetens skyld. Denne er god å ha, og vi tviholdt i denne.

Det var et lite parti på veien opp jeg ble litt redd for Shelby. Midt i sprekken begynte hun å gå frem og tilbake, og var på nippet til å gå ned igjen. Da måtte Anitha opp på neste hylle og lokke til seg Shelby, mens jeg sto under hylla med Shelby og dytta hu i rumpa. Ellers gikk dette veldig fint, og vi var ikke de eneste som gikk opp her med hund. Det kom sikkert 5 hunder mens vi sto å tok bilder.


 

Det var litt forskjell på været fra parkeringen til toppen. Nede ved bilen var det bart, mens oppe på toppen var det ganske mye snø.

 

 

UT PÅ TUR ALDRI SUR

 

 

 

#utpåturaldrisur #norgeerikkeskaptforåsittepåræva #sittikkeinnenåralthåperute #liveterbestute #ringerike #mørkgonga #hole 

 

 

 

Samsjøen rundt, og rundt

Påskens andre tur gikk rundt Samsjøen. På veien inn må man gjennom en bom. Eller, du må ikke, men det blir veldig langt å gå hvis du skal parkere ved bommen. 40,- så kan du kjøre helt inn til Samsjøen. Da er det ca 11km å gå rundt sjøen. Dette er en veldig fin tur. Ikke for mye oppover eller nedover, men ganske flatt.

Vi sleit litt med å finne parkeringsplass, for mye av det vi fant tilhørte en eller annen hytte , men etter å ha kjørt halve runden fant vi oss en plass å parkere på. Så var det bare å gå. Vi hadde jo med oss hund, så vi hadde drakraft, men det var rimelig slitsomt, spesielt fordi det regna. Men uansett vær, så skal hunden luftes, og vi verket etter å få gått en tur. Man kan jo ikke sitte inne på hytta å gro hele påsken bare fordi været ikke var helt på vår side..

 

 

 

 

 

GOD TUR

 

 

 

 

#norgeerikkeskaptforåsittepåræva #sittikkeinnenåralthåperute #utpåturaldrisur #ringerike #samsjøen #liveterbestute 

 

 

Påsketur til Kongens utsikt

Onsdag 12. april tok vi turen opp til Kongens utsikt.

Denne turen er et av Ringerikes mest populære utfartssteder og ligger 484 meter over Tyrifjorden og Steinsfjorden, vest for Kleivstua. Her har du utsikt over store deler av Ringerike og Hole. Kong Karl Johan besøkte stedet i 1832, derav navnet kongens Utsikt.

Vi startet ved Sundvolden hotell og vandre opp til Kleivstua med stigning hele veien. Det er også mulig å parkere lenger opp i veien, der stien starter, men det visste ikke vi før vi gikk forbi. Det er også mulig å ta bilen helt opp til Kleivstua, da må du bare huske at det er bom med avgift på kr 25,-

Fra Kleivstua er veien skiltet hele veien frem.

Vi startet turen med strålende sol, og måtte kaste jakka på vei opp til Kleivstua. Da vi endelig kom oss helt opp til utsiktspunktet var sola plutselig borte.

Vi hadde med oss hund på turen, og det så vi også andre som hadde. Det går helt fint, bare vær litt forsiktig på toppen.

 

På vei ned igjen ble vi veldig opptatt av all blåveisen. Til å være en fredet og utrydningstruet art, var det utrolig mye av den her.

Her var det også lurt å ha håndkle i bagasjen, da vi hadde våt og gjørmete hund med oss hjem igjen.


UT PÅ TUR ALDRI SUR

 

 

 

#utpåturaldrisur #liveterbestute #kongensutsikt #hole #ringerike #sittikkeinnenåralthåperute #norgeerikkeskaptforåsittepåræva 

 

 

Litt påskeferie må til

Tirsdag 11. april, klokken 17.00 startet påskeferien.

Tirsdag morgen, før jobb, pakket jeg meg inn i bilen og gjorde meg klar for jobb etterfulgt noen dager på hytta. Jeg jobbet fra 10.45-17.00, så var det bare å sette igang.

Først bar det ned til Lillestrøm før å hente Anitha. Etter å ha stappa tingene hennes inn i bilen satte vi kursen mot Standal hundehotell i Nittedal, for å hente Shelby. Hun måtte hentes før kl 18.00, og det rakk vi med god margin. Shelby hadde hatt noen fine dager på hotell og fått leke med andre hunder og fått en liten neglklipp.

Når Shelby kom ut til oss var hun spinnvill av glede, og kunne nesten ikke vente med å komme seg inn i bilen. Etter mye kos fikk vi festet Shelby i bil-selen, og kom oss av gårde. Kurs Hallingby.

Da vi nærmet oss Hadeland begynte Shelby å klynke, hun kjente seg igjen og trodde hun skulle på hytta. Vel, hun skulle på hytta, men ikke den hytta hun trodde. Et lite stykke etter Hadeland kom Shelby seg ut av bil-selen og vi måtte stoppe. Etter å ha snakket litt pent til henne, fortsatte vi på bilturen. 1 drøy times kjøring ble virkende litt lenger med urolig hund i bagasjen.

Vel fremme på gytta fikk Shelby løpe rundt på gårdsplassen mens jeg og Anitha bar inn all bagasjen. Shelby hadde med seg senga si, så hun skulle føle seg litt mer hjemme.

Etter middag og en film var det bare å gi Shelby medisin, så kunne vi legge oss. Å smøre øyeeplet til en hun er vanskeligere enn du tror, spesielt når du ikke er eieren dens. Piller var enklere, de hadde vi bare litt leverpostei på, så glei de ned.

De neste dagene ventet Kongens utsikt, Mørkgonga og en tur rundt Samsjøen. Er vi heldige blir det også er tur til Rjukan og Krossobanen.

 

GOD PÅSKE

 

 

#påskeferie #hundpåtur #utpåturaldrisur

 

Jeg var sikker på at påsken var ødelagt

Jeg spiste vanlig leverpostei, ikke glutenfri!!!!!

 

På lørdag var jeg innom ei venninne og hentet utstyr til hunden hennes, da jeg skal passe henne tirsdag til lørdag. Da fikk jeg med to bokser leverpostei, siden hun er så glad i dette. Disse boksene puttet jeg inn i kjøleskapet da jeg kom hjem, og tenkte ikke mer over dette.

Da jeg skulle dra på jobb 06.40 i dag dro jeg med meg en boks leverpostei og en pakke knekkebrød, og tenkte at da har jeg frokost og lunsj. Da jeg kom på jobb fikset jeg avdelingen og gjorde klart til frokost. Sammen med to av barna satte jeg meg ned med ett knekkebrød med leverpostei, og vi skravla og tulla. Jeg begynte å føle meg litt kvalm, men tenkte det bare var fordi jeg var sulten. Da jeg skulle rydde bort etter maten, og pakke inn leverposteien i litt plast, så jeg at jeg hadde tatt feil!!!! Selvfølgelig må jeg finne på å gjøre en sånn feil rett før en hyttetur. Jeg skal være bort i 5 dager, å gå tre toppturer, også driter jeg meg ut med å spise gluten!!

Det gikk uansett ganske bra. Jeg var drit kvalm i noen timer, også var det borte. Så kom magevondten da, men den ga seg også etter noen timer. Så kryss i taket!!!

 

 

GLUTENHELVETE

 

 

#glutenfritt #cøliaki #bæsjpåleggen #flause #nårduminstventerdet #overraskelse #flaxsaseverinsuveren 

 

 

Kan det aldri blir min tur

Denne uka har vært en liten demper.

Den begynte veldig bra, med mail om nytt salgstrinn på leiligheter som jeg ikke fikk før jul. Så da var det bare å svinge seg rundt. Jeg fylte ut kjøpstilbud, snakka med rådgiveren min i banken. Det var litt viktig at hun syntes dette var innafor, siden leilighetene hadde gått opp i pris med 600 000,-

Så sendte jeg inn skjema, og onsdag ettermiddag satt jeg bokstavelig talt med telefonen i hånda og mailen på pc, og oppdaterte jevnlig. Da klokka ble 6 fikk jeg mail om at det var kommet inn 50 kjøpstilbud på de 28 leilighetene som var i dette salgstrinnet, og at jeg dessverre ikke var en av de heldige denne gangen heller. På den positive siden skulle de prøve å få ut siste salgstrinn før sommerferien.

Torsdagen brukte jeg da på å være irritert over at jeg aldri har flaks når det kommer til kjøp av leilighet. Nå har jeg vært med på tre loddtrekninger og lagt inn bud i 3 budrunder (sikkert 6 budrunder jeg ikke har lagt inn bud på, fordi budene fort har blitt alt for høye for meg), og jeg har ikke fått noen ting.

Fredagen brukte jeg på å planlegge helga, også var jeg på villmarksmessa i Lillestrøm sammen med ei venninne. Der fikk jeg meg ett par militær ullsokker, to nye pannebånd, en lue og en sammenleggbar spade. Spaden er vell å merke til å ha med på tur om vinteren, så jeg kan grave bålplass, sitteplass etc., og til å ha i bilen når jeg står parkert ute og det er fare for å bli sperra inne av måkebilen.

Så i dag har jeg brukt dagen til å rydde i tingene mine. Alt jeg skal kvitte meg med (som jeg ikke bruker), er nå lagt ut for salg på Shpock og LetGo.

I morgen går dagen med til å rydde enda mer. At jeg ikke kommer til å bruke, har to av eller har kjøpt men aldri brukt skal bort!! Mer penger inn i kassa, så kan jo jeg også by litt høyere

 

 

Gjør et kupp, ting selges til 50,-

 

 

#boligjakten #shpock #letgo