Digg eplemos

I dag var jeg på butikken og kjøpte meg en liten haug med røde epler. Jeg har hatt veldig lyst på eplesyltetøy i det siste, men det koster jo litt for, også er det mye sukker i de fleste sortene. Derfor lager jeg det selv.

Det er veldig enkelt å lage eplesyltetøy. Alt du trenger er epler, litt vann, kanel, en banan og litt honning om du vil.

Først kutter du eplene i terninger, og har i en kjele. Sammen med eplene har du kanel, litt vann og en teskje honning om du vil.

Videre lar du det hele småkoke på middels varme, til eplebitene er blitt myke. Når jeg lager dette uten skallet på eplene, bare moser jeg de nå med sånn moser du bruker når du lager potetstappe. Når jeg lager med skall på som i dag, bruker jeg en blender. Da får du også mixet inn skallet, så du ikke blir sittende med ekle skallbiter i syltetøyet etterpå.

Sammen med eplene har jeg må også en banan med i blenderen. Denne setter litt søtsmak på det hele, og da trenger de egentlig ikke honningen.

Ferdig mixet ser det da slik ut:

Da er det bare å ha det på f.eks. et norgesglass, sån som jeg har gjort her, å sette det i kjøleskapet.

Det er lurt å spise det opp innen en uke, så du ikke får gjæra syltetøy.

 

 

 

Vel bekomme 🙂

 

 

#syltetøy #hjemmelagasyltetøy #homemade #gjørdetselv #eplesyltetøy #eplemos

 

 

MayBeauty

I dag har jeg bestilt meg the Incredible Face mask fra MayBeauty.

Ved hjelp av rabattkode fra komikerfrue fikk jeg 12 pakker og kost til under 300,-

Incredible Face Mask er en ansiktsmaske som renser dypt i porene og fjerner død hud .

Fjerner sorte prikker

Motvirker acne

Fjerner olje

Fjerner død hud

 

Midt i blinken for meg nå. Jeg har egentlig aldri vært veldig plaga med uren hud, men nå og da kommer det ei kvise eller noen sorte prikker spesielt typ panne/nese regionen. Før brukte jeg Garnier Skin Naturals roll on mot kviser. Denne kunne du bare smøre på der du hadde utbrudd, også forsvant det etter en dag eller to, men nå finner jeg den ikke på vita lenger. Så nå gleder jeg meg til å prøve noe nytt. 

 

Hovedingrediensen er dyphavsleire. Tilsetninger: Triethanolamine, carbomer, glycerin, polyvingl alcohol, sodium alganite, ethyl alcohol, liquid germal plus (alkoholer som gjør at masken er flytene og stivner i kontakt med luft).

For best resultat anbefales det at du bruker masken 1-2 ganger i uken, så da er jeg spendt på hvordan huden min blir etter å ha brukt disse 12 pakkene 🙂

 

 

Clean face 🙂

 

 

Nei, Incredible Face Mask er ikke testet på dyr.

 

 

 

#cleanface #ansiktsmaske #komikerfrue #reklame #maybeauty #vellvære #spafeeling #tavarepådegselv

 

 

Fremskritt i klatringa

På torsdag (16.02.17) var jeg på andre klatretur etter klatrekurset. Veggen er fortsatt 9 meter høy, og ca halvveis har jeg tidligere gitt med med klatringa, og vill ned igjen.

Det krever litt øving med denne klatringa da. Det er ikke bare å klatre. Her skal man f.eks. sikre riktig. Det vil si at kabinkroken er festet riktig i selen du har på deg, taubremsen satt riktig vei i kabinkroken, og tauet skal riktig vei gjennom taubremsen.

For ikke å snakke om denne åttetallsknuta man skal knyte, for å sikre klatreren fast i andre enden av tauet. Vi kan ta skritt for skritt med knyting i et senere innlegg, men slik skal den i alle fall se ut.

Så er det bare å gå gjennom rutinesjekken på hverandre. Sitter selen på klatreren og sikreren riktig vei, er selene festet godt så den ikke detter av. Er åttetallsknuta til klatreren knytt fast i riktig del av selen, og er selve knuten knytt riktig. Har sikreren festet tau og brems og kabinkrok riktig, og sist men ikke minst: er dere festet til samme tau!

Når sikkerhetssjekken er tatt er det bare å stramme tauet å begynne å klatre. Det krever litt pusting på veien, og jeg må hele tiden gjøre meg selv trygg på at sikreren min har meg. På klatringa denne gangen fant vi ut at det var lettere for min sikrer å fire meg ned igjen dersom vi har tvinna tauet et par ganger. Dette hjelper henne litt med bremsinga, så hun ikke flyt til værs hvis jeg faller, siden jeg veier litt mer enn henne.

På denne klatreturen fant vi også veien helt opp til toppen av veggen, og kunne sette oss nytt mål for neste klatretur.

Neste gang blir det da øving på fall. Når vi skal ta topptauprøven er det en del ting man skal igjennom for å bevise at man er en god sikrer. Man skal kunne knyte og feste tauet i begge ender på riktig måte selvfølgelig, men du må også kunne ta imot en klatrer som helt ut av det blå faller i veggen. Derfor skal vi prøve å øve oss på å falle neste gang.

 

 

Er det flere der ute som leker klatremus

 

 

#klatreverket #klatremus #høydeskrekk #norgeerikkeskapttilåsittepårva #værmeraktiv #tautfordringen #strekkgrensene #tropådegselv

 

Smart mat del 2 – med Berit Nordstrand

På mandag (13.februar) var jeg på nok et kurs med Berit Nordstrand. Del to i Smart Mat i FUS sin regi. Dette blir ett innlegg med mest bilder, men det finnes ikke ord som dekker det Berit Nordstrand har å komme med. 

Denne gangen hadde vi noen gruppeoppgaver, der vi skulle sette opp topp 3 av hva som er bra med Smart Mat så langt, og hva som har vært utfordrende. Videre skulle vi komme med ideer om hva vi ville gjøre videre i barnehagen for å implementere dette bedre hos personalet. Alt ble tatt i plenum etter vi hadde vært litt i grupper å diskutert. På denne måten fikk vi alle sammen høre litt fra alle barnehagen, hva de strever med eller har fått til, og syns er bra.

Som hoveddel snakket Berit om hjernen i forhold til mat, og hvordan tarmfloraen påvirker hjernen og hvordan den styrer kroppen vår.

Berit har også en liten liste over litt melsorter man kan benytte seg av dersom man ikke tåler gluten. Lista er sef lenger, men disse er de vanligste. Man kan også kjøpe ferdige mel mikser, men disse inneholder mye stivelse og sukker, som ikke er bra for kroppen din.

For de som tåler gluten er det andre ting man trenger å tenke på. Hvetemel er jo ikke en veldig sunn mel sort, så her er det også litt andre melsorter man kan bytte ut dette med.

Her satt jeg da fra 09.00-17.00 og ble mer og mer inspirert. Nok en gang. Berit Nordstrand er fantastisk på å engasjere, og det at hun virkelig brenner for det hun driver med, gjør at det er lettere å følge med og skjønne hva hun prater om. Det hjelper ikke bitte litt heller da, at jeg også brenner for maten 🙂

 

SmartMat <3

 

 

#smartmat #fus #beritnordstrand #matogernering #fusbarnehagene #dublirhvaduspiser #matglede #drivkraft

 

Klatrekurs

I 2017 har jeg satt meg som nyttårsforsett at jeg skal utfordre høydeskrekken min litt, derfor ble jeg nervøst med da ei venninne foreslo at vi skulle melde oss på klatrekurs.

Klatreverket har lokaler i Drammen, og på Bryn aka “buldreverket” og Torshov i Oslo. Klatreverket er ett av verdens 10 største klatresenter.

På buldreverket på Bryn er det bare buldring som gjelder. Buldring er den enkleste og reneste formen for klatring. Inne klatrer man uten tau i sikker høyde over madrasser. Det er desto mer fokus på hver bevegelse, som gjør at man forbedrer teknikken raskt. Buldring har elementer av sprint og akrobatikk og er en av de mest populære og den desidert mest sosiale grenen av klatring! For å buldre trenger du bare leie et par klatresko, og du er i gang. På Nybegynnerkurs buldring lærer du det grunnleggende om buldring, og teknikk, tips og tricks. Ellers kan du gå rett på Teknikkurs.

Vi prøvde ikke buldring!!

 

Ved klatring på led går tauet samme vei som du klatrer. Klatreren har tauet med fra bakken og klipper det inn på mellomforankringer, altså slynger med karabinere, som henger med jevne mellomrom på vei opp veggen. Hvis klatreren er over siste mellomforankring når han faller, vil han falle ned til siste mellomforankring og litt til før tauet tar. Litt større fare for skrubbsår altså, men likevel helt trygt etter god opplæring. Alle har lov til å klatre på led, men det anbefales opplæring. For å sikre på led stilles det krav. For å lære å klatre og sikre på led er det Ledkurs som gjelder. Du lærer alt du trenger for å ta ledprøven og få Ledkort (tidl. Brattkort).Vi prøvde heller ikke led!!

 

Vi klatret på topptau, der går tauet fra klatreren opp til et toppfeste og ned til den som sikrer. Klatreren klatrer altså på nesten stramt tau, og vil derfor ikke falle langt men bare bli hengende i tauet. Alle kan klatre på topptau. Men det stilles krav for å sikre på topptau. På Nybegynnerkurs klatring lærer du alt du trenger for å klatre og sikre på egenhånd på topptau. Deretter kan du ta topptauprøven og få Topptaukort. For å prøve å klatre på topptau kan man melde seg på Prøv klatring eller Leie instruktør.

 

Vi meldte oss da på klatrekurs for nybegynnere på Torshov. Kurset varer 3 timer. Du kan være helt nybegynner, ung eller gammel, lett eller tung, alene eller sammen med andre ? klatring er for alle!

Nå driver vi å trener til topptaukort.
På kurset lærer du det du trenger for å få Topptaukort. Etter kurset må man vente minst 14 dager før man kan ta prøven. Topptauprøven tas på eget initiativ. Ingen bestilling, mean sier bare ifra i resepsjonen når man kommer om at du ønsker å ta prøven. Prøven kan tas når det er klatrevakt, som er stort sett kvelder og helger.

Det kan settes opp nybegynnerkurs for bedrifter og andre grupper. Da er det greit med samlet betaling for kurset. Priser finner man på hjemmesiden til Klatreverket.

 

 

Har du høydeskrekk?

 

 

#klatreverket #oslove #høydeskrekk #topptau #buldring #led

 

BABYSHOWER <3

Nå er det en liten stund siden vi arrangerte babyshower for Thale, og hun har rokket å få ei søt lita søt prinsesse som nå er 4 uker gammel! Men her er altså et tilbakeblikk på morroa 🙂

Vi hadde i lang tid planlagt dette, og håpet i det lengste at hun ikke hadde noen anelse om hva som kom til å skje. Onsdag spurte hennes samboer, hvor ekstranøkkelen til huset var, og da begynte hun å ane ugler i mosen.

Torsdag kveld dro hun, samboer og ett venne-par på hyttetur. Der skulle de bli til ca klokken 12 lørdag. På den måten kunne vi ordne til hjemme hos de fredag kveld og lørdag morgen.

Fredag kveld, etter jobb, dro jeg og Anitha for å pynte. På veien bort plukket vi opp Ingrid, på Lillestrøm stasjon. Sammen holdt vi på å henge opp bannere, blåse ballonger, og sette opp bord, stoler og la på duk på bordene. Vi holdt på fra 18-20.

  

Lørdag morgen var jeg oppe rundt klokken 8 for å pynte kake, dusje og pakke sammen siste rest jeg måtte ha med meg bort. Kaka var ferdig pyntet til 10, ferdig dusjet til 11, så måtte jeg få i meg frokost og finne ut av hva jeg skulle ha på meg og pakke sammen. Rundt 11.50 var jeg ute av døra. Anitha plukket jeg opp på jobb, da vi manglet et babybilde av gjestene. Så bar det til Lillestrøm for å plukke opp Ingrid igjen.

Vell fremme hos Thale, rett før 12.30, fikk vi stuet oss inn i huset og satt igang med siste rest. Vi hadde med oss søppelsekk som vi teipet foran kjøkkenvinduet, så de ikke skulle kunne se inn å avsløre overraskelsen. På søppelsekken hang vi en lapp om at ruta var knust, og la litt glasskår på bakken.

Anitha laget melon-vogn med fruktsalat oppi. Det tok litt tid, men hun var raskere enn hun på YouTube-videoen som brukte en time.

Da alle 9 gjestene var på plass og vi hadde fått satt opp alle gavene på gavebordet, begynte vi med gjettelek. Her blir det spennende å se hvem som treffer.De siste 30 minuttene før hedersgjesten ankom var nervepirrende, og spenningen bygde seg opp da ytterdøra ble låst opp. Noe avslørt ble vi av at det luktet nystekte rundstykker i huset, men overrasket ble hun. Det var jo samlet en del mennesker som hun ikke hadde regnet med at kom, på grunn av lang reisevei. Her snakker vi venner fra Ålesund og Trondheim, og søster fra Bergen.

Før vi kunne sette oss til bords å spise, måtte Thale gjette hvem alle babyene på “bordkortene” er. Under maten fikk vi også den første leken. En isbit med en smokk inni. Her er det om å få smeltet frem smokken først. Når isen er borte og smokken er fri skal du rope “vannet mitt gikk”.

Etter litt mat og litt kake gikk vi over til gavene. Mens Thale åpnet en og en gave, satt vi andre med bingo.

Etter gavene ble det quiz

Neste lek var å finne jentenavn på alle bokstavene i alfabetet.

Nest siste lek var en stafett. Førstemann skulle drikke julebrus fra en tåteflake, neste skulle kle av babyen, skifte blei, kle på igjen. Neste to skulle smake på babymat og fortelle hvilke smak det er. Siste leken er “Sett smokken på babyen”.


Nøklevann rundt og rundt

I dag har jeg vært å gått rundt Nøklevann.

Neste gang må dette testes på ski, for her var det mange andre som hadde spent på seg skia og var ute på tur.

Hvorfor har ikke jeg tenkt på det før?

 Uansett så var det helt supert turvær i dag. bare 2 kuldegrader og strålende sol.

 

Ut på tur aldri sur 🙂

 

#nøklevann #nøklevannrundt #oslove #norgeerikkeskaptforåsittepåræva #utpåturaldrisur #liveterbestute #østensjø 

 

Glutenfri messe

I dag var det Glutenfri messe på Norges varemesse i Lillestrøm, noe jeg har gledet meg til ett helt år. Jeg var på dette i 2016 også, å da var det lite, trangt, kaotisk og ting ble fort utsolgt. Men de lovte at det i 2017 skulle bli mye bedre. Grunnen til at det ikke var så stort i 2016 var fordi de ikke hadde forventet at det skulle komme så mange. De hadde tross alt reklamert for det gjennom cøliakiforeningen og på facebook og sånt, men likevel trodde de ikke det kom til å komme så mange som det gjorde. Det beviser vell bare at glutenfri mat er viktig og folk vil ha mer av det til litt lavere priser.

Til messa i dag hadde jeg bestilt billetter i september 2016, så jeg hadde alt klart lang tid før. Jeg var også bedre rustet i dag, med handlenett og stor veske. De papp-posene de fleste har på standen gnager seg inn i hånda de, så da er det fint å ha ett nett man kan putte to sånne papp-poser nedi.

Siden vi hadde forhåndsbetalte billetter kunne vi stille oss i “fast track” køen. Noe som over hode ikke gikk fort i det hele tatt. Kortbetalinga gikk fortere. Men det sier jo seg selv når de måtte inn i et datasystem, taste inn koden under strekkoden på billetten din, for å se om den var gyldig, i stede for å bare scanne strekkoden slik de pleier gjøre på messa.

Uansett, i år hadde de åpnet opp litt mer, så det var mye bedre plass mellom alle standene. Nå rakk du tenke deg om før du dulta inn i køen til neste stand.

Jeg fikk med meg en hel haug med varer. Kakemikser, ferske bakevarer, knekkebrød, lasagne, rundstykker, leverpostei, snax, lefser, lomper osv….alt for 1145,-

 Håper du også har hatt en fin glutenfri dag 🙂

 

 

#glutenfri #glutenfrimesse #detglutenfriverksted #kjevlabakeri #bakerhansen #allergikost #cøliaki #funksjonellmat #fri17 

 

Kroppskunst mot barnekreft

I dag og i morgen er det “kroppskunst mot barnekreft”.

Flere tattoo studio er med på dette, og der i blant er Sabelink i Lillestrøm. Her var jeg å donerte mine 500,-, i bytte mot litt nytt blekk på kroppen.

Jeg var selvfølgelig ikke alene. Jeg dro fra jobb litt over 11.00, samtidig som studio åpnet, å da hadde det stått masse folk utenfor å ventet på åpning. Så det var jo kø på litt over 20 folk der før jeg kom.

Det gikk likevel fremover i greit tempo, og da klokken var 14.30 ble det min tur. Etter ca 20 min var jeg klar til å reise hjem.

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet mitt, og det var ikke like vondt som jeg hadde forberedt meg på 🙂

Har du en favoritt tattoo 🙂

#tattoo #kroppskunstmotbarnekreft #sabelink #loveatattoodgirl #mybodymychoice #ink

 

 

Winter run 2017

I går var jeg med på Winter run i Oslo.

Et artig arrangement med ca 2000 deltagere. Noen løp 5km, jeg løp 10km.

Neonlys, og led-lys all over, og hele løypa var opplyst med fakler.

Løypa var relativt glatt, men heldigvis ikke hele veien. Sjakktrekket var at jeg ikke hadde løpebrodder, men da blir det en investering jeg kommer til å gjøre i løpet av den kommende uka. Det går jo an å jogge ute selv om det er snø og is.

Hva gjorde du lørdag kveld?

 

#winterrun2017 #oslove #liveterbestute #norgeerikkeskaptforåsittepåræva #fitgirl #utpåturaldrisur #craft #icebug #ilovewinterrun # lightupyourcity