Spadag

I dag er det 2. søndag i advent, og jeg og ei venninne har unnet oss en spadag. I dag har The Well feiret at de er ett år! De hadde i dag kuttet prisene og vi fikk derfor 2 for 1 på heldags inngang!Altså 495,- dele på to!


Hos The Well er det valgfritt å benytte badetøy i bassenger innendørs (unntaket er tirsdager hvor det er påbudt med badetøy). Av hensyn til vannsøl og hygiene er det kun tillatt å benytte The Wells eget badetøy. Badetøyet er utviklet for å unngå mest mulig vannsøl og tørke raskt. Badetøyet kjøpes ved første besøk og kan benyttes hver gang du kommer tilbake. Vi gikk for trekantbikini, denne kostet 125,-. Jeg kjøpte også en Peshtemal, som jeg kunne ha rundt meg inne i saunan. Denne kostet 49,-

Inni inngangsprisen følger det med badekåpe og to håndkler + slippers. Du får også et armbånd som er både nøkkel til skap i garderoben, og det brukes som betaling når du f.eks. spiser i restauranten. Selv om det er valgfritt å benytte badetøy i bassengene må man ha kåpa eller et håndkle rundt seg når man sprader rundt. Inne i saunan er det ikke lov å ha på badetøy, og du må sitte på håndkle ditt, derfor peshtemal. 

The Well har kjempe fine lokaler, og det er god plass. Da vi kom litt før 11.00 var det en god del biler på parkeringen, men dette la vi ikke stort merke til verken i resepsjonen, i garderoben eller inne i lokalene. Man så at det var mye mennesker, men det er så mye forskjellig man kan gjøre, fordelt på hele tre etasjer, så man blir godt spredt.

Vi hadde som mål å prøve det meste, men først og fremst kose oss.

I skog sauna var det ca 70 grader, da vi kom inn, og her ble vi ikke sittende veldig lenge. Det er anbefalt tid å sitte i alle slike rom, både varme bad og sauna, så man ikke skal ødelegge seg helt. Ta på klokke!!!

I loft sauna var det 80 grader nederst, og nermere 100 grader i andreetasjen. Jeg holdt meg nede i de 5 min uttene vi satt der, mens venninna mi gikk en tur opp i andre etasjen og ned igjen.

I tv soft sauna var det 50 grader, og selvfølgelig tv-skjerm. Her att vi første gang å så litt langrenn, og andre gang viste de fotballkamp.

I the wellness bassenget er det 32 grader. Her er det jetstrømmer, boblesenger, boblegulv, nakkedusjer og motstrøm.

I jaquzzien både ute i tredje etasje og inne ved wellness bassenget er det 36 grader. Her var det utrolig deilig å sitte. Ute ble det helt fryktelig å gå ut av vannet igjen. Her er det stativ å henge fra seg badekåpa på, men du er jo ute, så når det er noen minusgrader og badekåpa er våt så blir den ikke akkurat varm å ta på seg etterpå.

I det varme kildebadet er det 36 grader, og veldig deilig å bare ligge å slappe av.

I den kalde kulpen er det bare 16 grader. Her gikk vi ned og opp igjen, før vi kastet oss ned i det varme kildebadet.

I fossefall grotta var det mørkt. Men det var mye digge fall som masserte skuldrene for deg.

I den tropiske dusjen var det mye forskjellig typer “dusj” man kunne teste. Noen kalde noen varme.

Vi holdt på til mellom 13 og 14 tiden en gang før vi satte oss til lunsj i restauranten i tredjeetasjen. Vi fikk plass med en gang, og maten kom veldig fort. Litt rart var det å sitte på restaurant i badekåpe, men jeg fikk veldig feriefølelse. Da vi var ferdige å spise var det kommet en god del folk, å det sto sikkert 10 stk i kø for å få plass i restauranten.

Her etter tak vi litt varmt kildebad og tv sauna etterfulgt av noen bobbler, før vi gikk i dusjen. Her var det kø for å få dusja. Det gikk likevel fort.

Når du er ferdig tar med kåpa og håndkler å kaster til vask, og tar turen ut i resepsjonen der du scanner båndet ditt og betaler for det du evt. har kjøpt mens du har vært inne.

Etter da litt over 4 timer her var vi ganske kake. Jeg hadde lyst til å gå å legge meg klokka 18., men det er jo alt for tidlig.

 

Have a wellness day<3

 

 

#wellness #thewell #spa 

 

Mørkgonga

Forrige helg var jeg og ei venninne på tur til Hole ved Hønefoss for å gå en tur. Vi hadde funnet en topptur vi veldig gjerne ville teste selv. Ut.no sier at denne turen er middels krevende, og at det er sesong for å gå den fra mai til oktober. Altså er vi en måned for sent ute egentlig, men vi tenkte at det var mulig siden det ikke er noe snø eller dårlig vær. Det skulle fort vise seg at turen gikk fra middels krevende til krevende, da det bare var is opp skardet.

Du starter ved veien som går mellom Sundvollen og Åsa på Ringerike, på østsida av Steinsfjorden. Det er parkeringsplass ved en ferist ca. 6 km nord for Sundvollen.

Ved veien begynner en blåmerket sti. Stien er en gammel seter- og tømmervei som egentlig starter nede ved fjorden. Stien kalles også Skardveien fordi den går opp gjennom skaret mot Skardtjern eller Oretjern sørvest for Gyrihaugen.

Man følger blåmerking i en stigning oppover. Ca. 200 meter etter at du har krysset skogsbilvei, følger du skiltet til Mørkgonga som peker skarpt til venstre. Stien tar her av fra Skardveien og stiger svært bratt opp.

Før du kommer opp til skaret Mørkgonga stiger du bratt gjennom en steinur. Vær oppmerksom på løse stein fra folk som befinner seg lenger oppe i ura! Her stoppa vi, og bestemte oss for at det var lurt å bruke broddene jeg hadde i sekken. Tre menn hadde snudd halvveis i skardet fordi det var for glatt, men vi skulle opp. 

 

Gjennom selve Mørkgonga er det tau/wire å holde seg i.

 

Det var ikke bare bare å komme seg opp på toppen. Vi bestemte oss først for å starte på den siden som ikke hadde tau. Der var det jo heller ikke is. Litt lenger opp krysset vi over til siden med tau på. Etter dette ble det så bratt at vi måtte fortsette på siden med tau for å ikke risikere å rulle ned igjen. Det ble litt banning og en del pushing for å komme seg opp, men det gikk til slutt.

 

Vel oppe gjennom skardet bør du unne deg en lønnsom avstikker på en avsats som går sør for skaret. Utsikten herfra er mer imponerende enn fra den mer kjente Kongens utsikt. Men det er verken gjerde eller annen beskyttelse ut mot stupet, så vær forsiktig. Da vi var ute på tuppen blåte det veldig, så det ble nødvendig å sette seg ned ett par ganger. Her ute har du total oversikt over Ringeriksbygdene. Steinsfjorden og øyene i forgrunnen, kulturlandskapet som er omkranset av skog, åser og fjell. I det fjerne troner Blefjell, Norefjell og Vikerfjell.

 


 

Veien ned igjen er ikke fult så bratt, men noe lenger.

Men litt dårlig føre tok turen litt over 3 timer. Man bruker mye tid på å komme seg opp. Det er jo bare oppover hele veien. Ned igjen begynner du å kjenne det i knær og legger. Dagen etter var forsiden av leggene mine kjempe vonde, men det var så verdt det

 

Ut på tur aldri sur

 

#utpåturaldrisur #norgeerikkeskaptforåsittepåræva #mittnorge #sundvollen #hole #ringerike #fjellklatrer #topptur #aktivejenter #liveterbestute #mørkgonga