Monday funday

I dag har jeg faktisk vært å trent igjen. Etter en god sommer/høst som støttemedlem av Fresh, har jeg nå vært å trent 2 ganger i november. Jeg har ikke ikke trent hele denne perioden som støttemedlem, men jeg har vært ute å gått turer. Vært aktiv i det fine været som har vært. Det er bare dumt å løpe på mølla inne når sola skinner ute. I dag øsregna det da jeg dro for å trene, så da var det greit å gjøre unna økta inne. I morgen får vi se om det ikke blir en tur rundt nebben.


Her er en liten smakebit av hva jeg gjør for å trene kroppen fra magen og ned.

video:20161114211025
 

Har du trent i dag?

 

#trening #fitgirl 

 

Nå har snøen kommet

Det er både på godt og vondt at snøen kommer.

For de små i barnehagen som kanskje ikke husker snøen som falt i fjor, er det et lite mirakel, noe magisk som skjer. Hvite greier som detter fra himmelen er magisk å se på når man sitter inne i varmen, eller står ute med ansiktet vendt opp mot himmelen. Uansett om man er 1 år eller 50 år.

Selv synes jeg snøen er veldig fin når jeg er på jobb. I barnehagen kan jeg skape minner med barna, minner de kan se tilbake på resten av livet. Men disse gode minnene krever litt forarbeid. Når et lite barn på 1 år kanskje for første gang setter på seg bobledressen med to lag klær under og helt nye vintersko, er det ikke bare bare å stable seg rundt i snøen. Man har jo nettopp lært seg å gå stødig på bar bakke. Hvorfor skal dette hvite komme å gjøre det vanskeligere. Det er kaldt og det er vått, og når man ramler er det vanskelig å komme seg opp igjen. Derfor er det veldig viktig med motorisk trening i terreng, før snøen kommer. Med syv barn i 1-2 årsalderen på to voksne, er det vanskelig å holde alle fornøyde, men som regel løses sutring og lignende med en tur i akebakken eller en varm klem.

Når det kommer til voksenproblemene med snøen, så er det noen ting som jeg spesielt irriterer meg over. Jeg kjører bil og hadde mye kjøreopplæring på snø før jeg fikk lappen. Grunnen til at jeg har fokusert mye på vinterkjøring er at jeg føler dette er problemområdet til mange sjåfører og jeg ville ikke være en av de idiotene. Snøen detter omtrent til samme tid hvert år, likevel kommer det som julekvelden på kjerringa. Vi som bor i land der det kommer snø hvert år, må lære oss å bli bedre sjåfører på dette føret!

Vinteren med snøen skal være en hyggelig årstid. Fylt med kakao, boller, familiehygge og julestemning.

 

Ta vare på hverandre <3

 

#nestekjærlighet #barnehage #vinter #snø