FN DAGEN 2016

Når FN-dagen kommer er det mange som starter innsamlinger til diverse organisasjoner. Noe som jeg synes er kjempe bra.

Jeg er Plan Fadder for to små jenter. Så jeg gir støtte til disse hver måned. Shylet på 5 år fra Zimbabwe og Mondor på 6 år fra Burkina Faso. Dette er noe jeg valgte å gjøre da Plan startet sin jente kampanje for noen år siden. Jeg ble stoppet på Strømmen Storsenter av noen fra Plan som tok bilder av hendene til folk i forhold til denne jentekampanjen. Det koster meg da ca 500,- i mnd å ha to fadderbarn. Noe som ikke er veldig mye. Det fine er jo at man får igjen på skatten, når man støtter slike organisasjoner. Så bli plan-fadder du også – det er ikke mer som skal til for at vi kan gi flere barn utdanning, bedre helse, beskyttelse og økonomisk sikkerhet. 

I dag er det ca 136 000 faddere, men vi trenger flere.

Bilderesultat for plan fadder

I barnehagen driver vi også med innsamling til FN-dagen. I 2014 gikk pengene til sykehusklovnen, i 2015 samlet vi inn penger til helse og utdanning til San-folket i Zimbabve. I år (2016) går pengene til Stine Sofies stiftelse, som jobber for en barndom uten vold. De forebygger vold og overgrep mot barn, de avdekker vold og overgrep mot barn, de ivaretar det voldsutsatte barnet og deres pårørende, og de påvirker myndighetene for å styrke rettssikkerheten.

Vi serverer kaffe, saft og lapskaus til foreldrene (sammen med barna) fra 15.00-16.30, dette koster en liten penge. Samtidig har vi en liten kunstutstilling, der foreldrene kan gi en valgfri sum for kunst barna deres har laget. Dette er både sosialt foreldrene i mellom, koselig samvær med barnet ditt, og det går til en god sak.

Stine Sofies stiftelse har blitt tildelt en rekke priser. I 2014 fikk de stiftelsen UNIs Erkjentlighetspris. I 2012 fikk de Erik Byes Minnepris. I 2010 John Ingolf Alvheims ærespris. I 2009 Norsk Juristforbund, Rettssikkerhetspris. I 2008 HM Kongens Fortjenestemedalje i Gull. I 2007 Confex – Årets mest fengslende foredrag. I 2006 Frelsesarmeens ærespris, Booth prisen. I 2002 Melvin Jones Fellow. Også i 2002 Lions Tulipanpris. Og i 2001 Fredrikkeprisen – Norske kvinners sanitetsforenings ærespris.

 

Gjør dere noe spesielt på FN-dagen?

 

#fndagen #stinesofiesstiftelse #barnehage #hjelpandreåhjelpe #verden #fn #tavarepåhverandre

 

Chiapudding – Back on track

I kveld har jeg testet chiapudding. Eller, det vil si, jeg har laget den og satt den i kjøleskapet. Der skal den stå til i morgen tidlig. Da skal den testes til frokost.

De siste ukene føler jeg at jeg har skikkelig ramla ut av alle rutiner og positiv tenkning. Jeg var så flink, fra 1. januar 2016 startet jeg et sunnere år med 100 dager uten unødvendig sukker. Jeg kuttet ut brusen og drikker bare farris, har jeg lyst på godis i helgene spiser jeg poppcorn. Jeg drikker mer vann, og bakte de glutenfrie bakevarene mine selv, så jeg skulle slippe alle tilsetningsstoffer og unødvendige stivelse. Men så har det skjedd noe nå etter sommeren. De siste ukene har jeg sittet i helgen å spist sjokolade!

Det er ikke bare mat og godis dette går på da, jeg har jo ikke trent på Fresh siden……mai? Så støttemedlem er jeg blitt igjen nå da. Det har jeg vært før også, bare på Condis.

Så nå er det full skjerping, der av chiapudding:

Fremgangsmåte:

Jeg bruker norgesglass i dag, så ser vi hvordan dette går når frøene sveller.

Jeg har 3 ss chiafrø i glasset

Tilsett 2 dl kokosmelk og 1 dl bær. Også har jeg oppi litt honning, bare for søtsmakens skyld.

 

Rør godt, og sett i kjøleskapet i 4-5 timer, eller over natta 🙂

 

Håper det smaker

 

#chiafrø #smartmat #frokost #glutenfritt #glutenfree #glutenisnotmyfriend

 

Sognsvann rundt og rundt – dagens turtips

I dag er det søndag, og på tide med en søndagstur. Forrige søndag ble det en tur opp til Haukåsen ved Mariholtet, i dag skal vi til Sognsvann.

Sammen med mine to gode turvenninner tok vi turen innover klokken 12 i dag. På parkeringsplassen er det alltid fullt, og det var det i dag også.

Bilderesultat for sognsvann høst

Bilderesultat for sognsvann

For dere som ikke har vært her før, så er dette et supert turområde, hele året. Om sommeren er det “badestrand”, og ellers rundt vannet er det flere steder der det går an å bade. På sommerstid er det toaletter åpent midt mellom badestranda og parkeringsplassen. Ellers rundt vannet er det plassert ca to bygg med to doer, med relativt gode avstander (kjekt å hvite for de som er avhengig av å ha en do i nærheten). Disse er åpne hele året. Kiosken er vel også åpen stort sett hele året. Her kan du f.eks. kjøpe is og vaffel. Jeg har ikke vært innom her selv, så jeg vet ikke om de har noe glutenfrie alternativer, men jeg tviler.

Bilderesultat for sognsvann

Når høsten kommer og det blir kaldere, finnes det en rekke godkjente bålplasser rundt vannet. Her er det også benker. En av disse godkjente bålplassene benyttet vi oss av i dag. Etter å ha gått en runde rundt vannet satte vi oss ned, tente bål og spiste pølser og skravla. Fordelen med båltenning rundt et vann slik som dette, er at det da finnes unntak fra den godkjennte båltenningsperioden siden man har vann i umiddelbar nærhet. Nå er det jo lov å tenne bål, så dette var ikke noe problem for oss, men når man er i nærheten av et vann slipper man jo f.eks. å bære med seg masse vann på turen for å få slukket bålet når man vill hjem.

DCIM100GOPRO

Etter å ha spist oss mette og fått slukket bålet, gikk vi nok en rundt rundt vannet. Turen er forresten på en 4km.

Om vinteren er det også mulig å ta turen på ski. Her ifra kan man også f.eks. gå opp til Ullevålseter, sommer som vinter, med etter uten ski.

Alt i alt en herlig søndagstur med jentene. Anbefales til alle, og er fin å gå også med vogn. Vi var hjemme igjen ca 16.00.

 

Takk for turen jenter

 

#utpåturaldrisur #norgeerikkeskaptforåsittepåræva #sognsvann #oslove #sognsvannrundt #ullvang #twentyfoursport #karitraa