Trysilrypa 2016

I år har jeg for første gang deltatt i Trysilrypa. Dette er et arrangement for damer, der man velger om man vil gå eller løpe på tid; 6, 10 eller 13 km. Jeg sammen med 2 kolleger og lillesøster, meldte oss på 10 km turmarsj.

Dette r et ganske stort arrangement som starter opp torsdag og avsluttes søndag. Det er masse utsalg av treningstøy, after run og rypenes aften med middag og underholdning. Vi var ikke med på rypenes aften, da det var utsolgt da vi bestilte. Starten ligger på mellom 300-500,- alt ettersom når du bestiller. Vi bestilte relativt tidlig å betalte da rundt 395,-.

Vi hadde booket oss inn på Radisson Blu resort trysil fra fredag til søndag. Dette kostet ca 1300,- pr. pers. Dette inkluderer adgang til bassengområde med boblebad og badstue, og frokost.

Søstern måtte ta et sent fly fra Volda til Gardermoen, så vi var ikke i Trysil før ca 20.00 fredag kveld. Da var det bare tid til en salat fra Peppes (med nød og neppe, da de egentlig bare serverte buffet), en rundtur for å utforske hotellet og så i seng.

Lørdag var det opp til frokost 09.15, så inn i bilen for å kjøre opp til startområdet. Her går det også transfer busser, men vi valgte å kjøre selv. Arrangørene anbefaler å ta bussene som er satt opp, da det kan bli veldig fullt på parkeringen med over 5300 deltagere.

 DCIM100GOPRO

Før start arrangeres det også oppvarming, med typ “friskis og svettis” bevegelser.

Vi hadde da start klokken 10.00, og ble gående i et ku-slepp av folk utkledd som smurfer, pokemon og troll, eller bare damer med kubjeller eller da hele ku-kostymet. Snittalderen på deltagerne i dette arrangementet er ca 45 år. Likevel er det “hæla i taket og tenna” i tapeten. Her er man tilnærma dritings før start, og har planlagt å innta en enhet pr. km. Da kan man jo selv tenke seg hvordan disse damene i 40-50 åra høres og ser ut.

DCIM100GOPRO  DCIM100GOPRO

Løypa starter opp med grusvei, går over til sti, litt planke vei og litt steinrøys. Joggesko var helt greit å gå med, men det var også greit med salomon tursko og fjellsko. Det var noen gjørmete partier, å der skulle jeg ønske jeg hadde tursko i stede for joggesko.

   

Vi tok oss da en pause å spiste lunsj da vi var på toppen (trodde vi), etter ca 5 km

 

Da ble også jeg ganske kald, å måtte kle på meg. Det blåste ganske greit, men det blåste ikke kaldt., så når man var i bevegelse var det grei temperatur, det bare ble for kaldt til å sitte stille.

Så fortsatte vi rundt en sving, og der gikk det enda mer opp. Mer spesifikt, opp slalombakken. Så kunne vi endelig bevege oss nedover mot mål.

  

Da man kom frem til mål ble man stående i kø for å få scannet startnummeret sitt, også fikk man en pinn. Vi brukte da 3 timer, da inkludert lunsjpausen. Man trenger egentlig ikke sette seg å spise lunsj på veien. Jeg greide meg på en banan og en gulrot og litt vann. Bare husk å ha klær etter været. Det var veldig greit å ha en sekk så jeg kunne ta av og på jakke, og bytte superundertøy halvveis.

Alt i alt en veldig fin tur, selv om det blåste en del og var mye tåke. Kan absolutt anbefale å bli med neste år. Det lønner seg å være tidlig ute, og det kan sikkert være like greit (eller billigere) å leie hytte enn å bo på hotell. 

Tilbake på hotellet tok vi oss en svømmetur i bassenget, og satt en stund i boblebadet, før vi dusjet og slappet av litt på rommet. I garderobene til bassengområdet er det skap som lukkes og åpnes ved hjelp av rom nøkkelen din, så du slipper å f.eks. ha med hengelås. Man får også håndkle i pool-resepsjonen.

Etter å ha slappet av gikk vi å spiste middag i restauranten på hotellet. Her ble det burger, lasagne og lammefilet på oss. A la cart menyen var godt merket med allergener, så det var lett for meg som har cøliaki å se hva jeg kunne spise.

Etter middag gikk vi opp på rommet igjen og hadde vår egen after walk med mye latter, musikk og alkohyler.

Søndag var det opp klokken 10.00, pakking og frokost. Frokosten var ganske bra. De hadde både glutenfrie knekkebrød og rundstykker, og smør uten melk og laktosefri yoghurt. Så tommel opp. Utsjekk var før 11.00. Så gikk turen hjem igjen. 2,5 time senere var vi hjemme.

 

 

TUSEN TAKK FOR TUREN 🙂

 

 

#trysilrypa2016 #trysil #jentetur #norgeerikkeskapttilåsittepåræva #fjellet #norge #utpåturaldrisur #radissonblutrysil