Sangria

Sangria kommer fra det spanske ordet sangre, som betyr blod. Sangria er en type alkoholholdig drikk fra Spania og Portugal.

Sangria er en blanding av vin, vanligvis rødvin, og frukt, og gjerne et søtningsmiddel. Eventuelle andre ingredienser kan også høre med. Det fins mange forskjellige typer og oppskrifter. Sangria blir vanligvis servert om sommeren som en kald drikk.

Derfor skal jeg lage Sangria til sommerfesten på jobb. Neste uke. Men jeg står skikkelig fast i hva jeg skal ha oppi. Sist jeg lagde Sangria vr i 2009, å da lagde jeg det i en stor balje. Denne gangen skal det holde til ca 20 stk, som en type velkomstdrink, så jeg tipper det vil holde om jeg fylle denne 7 Literen.

 

Jeg har googla til jeg har blitt blå, å bladd i bøker fra barskolen, og drinkbøker jeg har. Men der står det ikke mer enn at det skal være vin, frukt og noe søtning.

Dersom du har en drit digg Sangria oppskrift hadde jeg satt stor pris på om du hadde ville dele den med meg.

 

SOMMERFEST 🙂

 

#sangria #sommerfest #vin #frukt #sommer

 

Work work work work work work….

Ny uke nye muligheter. Er det ikke det man sier….

Denne uka her har vi ei som har lesedag i dag og eksamen i morra. Onsdag og torsdag er det ei anna ei som har lesedager og eksamen på fredag. Så vi er da en person mindre hele uka.

Grunntallene; 8 voksne og 30 barn.

I dag hadde vi for så vidt flaks. Det kom en telefon tidlig i dag, fra en ansatt som var blitt syk. Borte i dag og i morra i alle fall. Visste ikke helt med resten av uka, men skulle se an til i morra og ringe tilbake.

Det var også heldigvis 6 barn som ikke kom i dag. Noen syke, noen med fri. Så egentlig skulle dette ha gått veldig bra, men vi fiksa nå vikar likevel.

Klokken 13 dro ei til legen. Hun ble sykmeldt ut uka. Så da er vi bare 5 voksne igjen, også er det sommertur i morra, og jeg har innkjøring med nytt barn onsdag til fredag.

Så hvis noen som jobber i Adecco leser dette, ønsker jeg meg 2 vikarer i morgen 🙂

 

What doesn’t kill you makes you stronger 🙂

 

#barnehage #adecco #vikar 

 

Brun og blid

Nå som sommeren står for dør er det på tide å tenke på brunfargen. Det har allerede vært noen dager med fint vær hvor jeg har ligget ute hele dagen, men Norge vet dere, der kan man ha alle fire årstidene i løpet av sommeren. Derfor må man planlegge sol-perioden litt tenker jeg.

Jeg savner den brunfargen jeg hadde i 2009, da jeg bodde to måneder i Spania, og i 2013, da jeg bodde tre måneder i Namibia. Da var jeg brun da. Jeg følte meg vel ikke så brun i Namibia, men det har jo noe med at jeg var omringet av afrikanere. Da jeg kom hjem igjen, så jeg jo hvor brun jeg var. Også fulgte jeg det opp med examensskriving i sola og en ukes tur til Tyrkia en og en halv måned etterpå, så da var jeg virkelig brun.

For å prøve å få tilbake denne brunfargen, så har jeg i år satset på betakaroten fra Goodforme. Jeg bestilte i april, men har ikke starta å spise de enda, men fra i morgen skal de inntas hver dag. Boksen inneholder 60 kapsler, så når juli måned er over, skal dere få før og etter bilde. Hvit meg vs brun meg.

GOD SOMMER

 

#goodforme #brunfarge #sologsommer #betakaroten

 

BDO mila 2016

Torsdag 12. mai var det nok en gang duket for BDO-mila.

Her kan liten og stor bli med på morroa. Både i 2015 og i 2016 har jeg løpt 10km (mosjons mila).

Vet du ikke hva BDO-mila er, så kan du lese om det her

 

I 2015 hadde jeg satt meg mål å greie det på under 1,5 time. Resultatet bele sån her

I år ble alt veldig virkelig da jeg hentet startnummeret, og jeg grua meg masse til start

Jeg løper da ikke på tid, men jeg holder jo styr på tiden sånn for min egen del. I år var målet å slå meg selv fra i fjor. Det kjentes ut som det gikk mye bedre i år enn i fjor, men det viser seg at tiden ble omtrent den samme

Grunnen til at det ikke er store endringen i tiden er vel fordi jeg ikke har trent verken løping eller kondisjon i løpet av dette året. Jeg har hatt fokus på styrketrening og styrke ledd som hofter og knær. Hoftene er mye bedre enn i fjor, mens knærne var ganske vonde underveis i løpet i år, men ikke etterpå.

Etter løpet var det hjem å dusje. Så spiste jeg to is og gikk å la meg. Noe som kanskje ikke var så lurt, for da jeg våknet å skulle på jobb til klokken 07.00 på fredag, følte jeg meg fyllesyk og påkjørt av en buss.


Video fra årets løp

 
 
 
Run forest run
 
 
#bdomila #bdomilalillestrøm #tikm #sliten #enmil
 
 

Sommerkos

I det siste har det vært dårlig med oppdateringer her. Badet er så godt som ferdig, vi mangler bare to skap, så skal dere få se sluttresultatet.

Den siste uke på jobb har vi vært en person mindre (en på ferie), og det har vært så fint vær, at jeg har ikke hatt tid til å sitte inne med pc og blogg. Vi har vært ute hver dag i barnehagen, og jeg har ligget ute i sola en hver anledning jeg har hatt her hjemme.

Vi har vært på tur, vi har laga blomstekranser og vi har spist is

I love love summer 🙂

 

#sommer #barnehage #sol #kos #frihet

 

Snart ferdig

Da var vi på uke 3 med oppussing av badet. Mandag, tirsdag og onsdag har de vært her å styra og ordna.

Tirsdag kom innredningen på plass, og vinduet som lenge har vært tettet på innsiden, ble nå også tettet utenfra. Vi har også fått ny dør til badet.

Onsdag skulle de koble opp toalett på badet og nytt toalett på doen. I tillegg skulle det opp en ny vask på doen. Samtidig satte de opp holdere til shampoo etc. inni dusjen, og vi hadde fått dørterskel inn til badet.

Dessverre er det feil farge på skapet under vasken inne på doen da. Den skulle vært brun, som skapene inne på badet, men dette skulle man kunne fixe på. Så da får vi se på fredag om vi får ny vask.

 

Er det virkelig bare det elektriske igjen…?

 

#nyttbad #oppussing

 

Halvveis

Da har det gått to uker av de fire estimerte til oppussing av badet. Jeg håper personlig at de nå blir ferdig etter tre uker, men her er det jo en helligdag også, så det blir nok en fire ukers jobb likevel. På det positive siden er badet i alle fall da ferdig til 17. mai. Det liker vi.

Dag 1 ble badet borte:

Så virket det som at det ikke skjedde så mye, selv om det gjorde det:

Dag 4 så det slik ut:

Videre kunne man virkelig se forandringene:

Dag 6 var det fliser på veggen bak døra, og resten av rommet så slik ut:

Dag 7 hadde det kommet enda mer fliser på veggen:

Dag 8 var alle fire veggene ferdig flislagt:

Dag 9 hadde vi fått fliser på huset til vår nye vegg-hengte do også:

Til slutt, på dag 10. Hadde vi også fått fliser på hele gulvet:

Nå er det vel ikke stort annet enn innredningen igjen snart. Dusjkabinett, servant, to høye skap og to lave skap og toalett. Og selvfølgelig spotter i taket.

Så da er det bare å se om det tar en eller to uker å gjøre resten.
 

FORANDRING FRYDER

 

#oppussing #nyttbad #baderom #våtrom