Spania, Mallorca, Palma, Ferie <3

Å som jeg gleder meg til sommerferien!

I dag har jeg bestilt 1 ukes ferie i Spania. På Mallorca. I Palma. Hotellet heter Sunprime Waterfront

Hotellet ble bygget i 1965, og totalrenovert i 2011/2012. Det har 8 etasjer, og heis 0.-6. etasje, trappeheis fra 0. etasje til -1 .
Det har 191 rom/suiter.

Hotellet ligger ca 10 minutter fra flyplassen og rett ved Can Pastillas lille badevik. Det er kun strandpromenaden som ligger mellom hotellet og badeviken.

Rundt 700 meter lenger bort ligger stranden Playa de Palma.

Bassengområdet på Sunprime Waterfront har flust av komfortable solstoler og enda mer behagelige solsenger hvor du kan nyte utsikten over det glitrende Middelhavet, og det er det ikke mange skritt til baren. Lengter du etter sand mellom tærne, går du bare ut gjennom porten, så ligger stranden bokstavelig talt for dine føtter.

Utendørsbassenget er 180 kvadratmeter, og er oppvarmet til 25 grader da temperaturen kan variere avhengig av lufttemperaturen. 

Innendørsbasseng er 30 kvadratmeter, og er oppvarmet til 28 grader.

På taket er det er privat utendørsbassseng på 35 kvadratmeter, som også er oppvarmet til 25 grader. Bare gjester som bor i suite har tilgang til dette bassenget. 

Det lokale sentrum, Can Pastilla, ligger ca 25 meter unna. Det er ikke mer enn 6,5 km til Palma by, og der skal vi shoppe!

Sunprime Waterfront har balkong eller terrasse på alle rom, mange med havutsikt. De har også kjøleskap, hårføner, vannkoker, badekåpe og andre praktiske ting du kan ha bruk for i ferien.

Vi har bestillt oss Prime Room, dobbeltrom, som passer perfekt for to personer. Det har aircondition, lite kjøleskap, vannkoker, tv, hårføner, strykejern og strykebrett, basseng- og badehåndkle, gratis WiFi, rengjøring og oppvask hver dag, badekåpe og tøfler og safe.


Hotellet har også treningsstudie med aparater og frivekter. Du delta på forskjellige gruppetreninger, som f.eks. Yoga og Crosstraining, og det koster ingenting å være med.

 

Jeg telle ned, 18 uker to go <3

Change 9, Dag 9

I dag har jeg startet dagen med alle disse målingene. Egentlig siste målig, men jeg tar en til i morgen tidlig for å runde av.

Målene i dag viser totalt:

Bryst: minus 4 cm

Biceps: minus 1 cm

Midje: minus 4 cm

Hofter: minus 2 cm

Lår: minus 1 cm

Legger: samme som ved start

Kg: minus 1kg

Så jeg kan vel si jeg er fornøyd. Etter første måling, før jeg starta å spise disse 600kcal middagene hadde jeg gått ned 1,4kg. Men jeg tenker at dette er jo bare fordi jeg ikke hadde spist noe mat. Etter dag 3 så har jeg vel da gått opp igjen til det som kan regnes som  “normalt” hvis jeg spiser ok mat, også kan jeg regulere dette nedover ved å spise mindre, sunnere og bedre måltider fremmover.

 

Dag 3, 21.februar 16

Frokost kl 09.00: 120ml Forever Aloe Vera Gel med 2,5 dl vann, 2 Forever Lean og 1 mål Forever Ultra i 2 1/2 dl melk og 2 dl blåbær (smoothie)

Mellommåltid kl 13.00: Forever Fiber i 3 dl vann

Lunsj kl 16.00: 2 Forever Lean og 1 mål Forever Ultra i 

Middag kl 18.30: 120g svinekotelet, bønner, 1dl råris, salat, tomat, reddik

Kvelds kl 21.00: 2,5dl vann

 

Ellers i dag har jeg værrt veldig opptatt med å rydde og kaste klær og skrot jeg ikke bruker eller har bruk for. Det ser fortsatt helt bomba ut, men det kommer seg. Jeg har 3 poser med klær å gi bort, og sikkert 5 poser med papirer og pynteting uten mål og mening. Også greide jeg å knuse en lykt 🙁

Når det kommer til mat, så har jeg ikke spist annet en det jeg skal i dag eller, + druer fra fri lista.

Change 9, Dag 8

Dag 8, 26.februar 16

Frokost kl. 09.00:  1 mål Forever Ultra med 2,5dl melk og 1,5dl blåbær. 120ml Forever Aloe Vera Gel i 2,5dl vann og 2 Forever Lean piller.

Mellommåltid kl.12.00: 1 Forever Fiber i 2,5dl vann

Lunsj kl.15.00: 1 mål Forever Ultra i 2,5dl melk og 2,5dl bringebær og 1ts kakaopulver (smoothie) og 2 Forever Lean piller.

Middag kl.18.30: 120g kyllingkjøttdeig, 80g glutenfritt hamburgerbrød, 120g søtpotet, salatblad, tomat, rødløk, sennep, ketchup og reddik

Kvelds kl.20.00: 2,5dl vann

 

Ellers i dag har jeg vært en tur på jobb å servert lunsj. Jeg har trent litt, og jeg har hentet pakke på posten.

I dag har jeg spist en del druer fra frilista 🙂

I morgen er det siste dagen med Change 9, så da får vi se hvordan dette har gått. Jeg ser ikke for meg at det har blitt noe forandringer i målene fra dag 1, men det er jo lov å leve i håpet. Jeg har kanskje gått ned 1kg og mista 1cm rundt hofte, midje og lår, å det er jo fint det, missforstå meg ikke. Men jeg hadde kanskje forventet litt mer, når jeg lever på vann, pulver, piller og bær.

 

Wish me luck 🙂

Siste fredagen i februar

I dag var det siste fredag i måneden, og som sakt så var det min avdelings tur til å lage lunsj denne måneden, så jeg har vært på saken.

Smart Mat og Berit Nordstrand inspirert vaffellunsj sto på menyen.

På tirsdag laga jeg sjokoladepålegg, noe jeg var litt usikke på om jeg skulle ta med. Det skulle egentlig ikke være med, men jeg hadde så veldig lyst til å prøve det ut.

På Onsdag laga jeg blåbær, jordbær, bringebær og eple syltetøy. Noe som ikke tok så lang tid som jeg hadde trodd, selvom jeg valgte å gjøre det på en litt annen måte enn planlagt.


 

Vafflene rørte jeg sammen rett før lunsjtid, og satte bare frem sammen med et vaffeljern. På den måten kunne alle få helt ferske vaffler når de hadde tid til å sette seg å spise.

Dette trenger du:

– 8 Egg

– 1L Kefir/kultura/Tjukkmelk (jeg brukte kefir)

– 4dl melk

– 1dl Honning

– 3dl Smeltet smør

– 4dl Havregryn

– 1ts Mineralsalt (havsalt, maldonsalt, o.l)

– 2ts Kanel

– 1ts Kardemomme

– 1kg Dalahvete eller Emmer (jeg brukte Emmer)

Original oppskriften finner du her: http://beritnordstrand.no/afterski-vafler/

Egg gir deg fullverdig protein, smart fett, en rekke vitaminer og mineralene jern, kalsium, natrium, kalium og fosfor. Egg gir i tillegg en stabil metthetsfølelse og masse god smak og nytelse. Du kan spise opp til 3 egg om dagen.

Det er ingen ting i veien for å kose seg med tradisjonelle vafler med moderne hvetemel og raffinert sukker på skrotmatdagen din, men med smarte hverdagsvafler kan du ha de både til lunsjboksen og som kveldskos. Da bør røren være fri for sukker, ha næringsrikt økologisk urkorn og by på rikelig med både smak og smarte byggeklosser.

 

Til drikke serverer jeg vann med sitron eller appelsin oppi. Det er smart å la det alltid følge et vannglass til hver kaffekopp du drikker, og det er vel allmenkunskap at de som jobber i barnehage drikker mye kaffe (ikke jeg da). Da er dt lurt å vite at kaffe er vanndrivende. Blodomløpet ditt får ikke transportert næringsstoffer effektivt frem til alle dine celler om du ikke regelmessig fyller på med vann. Nyrene dine får ikke filtrert ut avfallsstoffer godt nok uten tilstrekkelig med vann. Fordøyelsen krever fordøyelsessafter og nok vann, hudens fylde og tonus er også avhengig av vann.

 

Tilbehør:

I tillegg til alt det herlige syltetøyet serverer jeg rømme og brie, kiwi og mango.

 

Hele denne lunsjen har jeg da tatt på meg, selvom jeg har ferie, fordi jeg så det som en gylden mulighet til å smitte personalet med den kunnskapen og inspirasjonen jeg fikk da jeg var på SmartMat kurset. Det kan jo være en utfordring, da alle har litt forskjellig syn på mat hos oss. Noen spiser ikke noe serlig mat, noen er kjempe sunne og tenker kosthold hele veien, mens andre har fokus på at “dette liker ikke barna”. Derfor starter jeg med noe så enkelt som vaffler. Grove vaffler, med urkorn i stede for lyst raffinert hvetemel, som vekker du lumske bakteriene i kroppen vår, og bare lager ugang. For å understreke litt hvor Smart Mat denne lunsjen er, har jeg også laget en god del små lapper, med setninger om maten de spiser i dag.

 

Slik så det da ut på pauserommet vårt, etter at jeg hadde ryddet og satt ut dagens lunsj

På alle lappene står det små fakta om det de spiser. 

 

 

Håper på god respons <3

Change 9, Dag 7

I går kveld ble det en liten tur da, med en snittfart på 5km/t og maxhastighet på 8km/t. Jeg dro med meg mamma og de støle låra mine på en 5,14km lang tur, som tok 1 time å gå. Jeg bruker Endomondo når jeg er ute å går/trener, å der kommer alle disse verdiene opp + kart dersom man har på GPS funksjonen på tlf.

Det ble også i dag en tur på Fresh mellom frokost og mellommåltidet. 1 times trening så slik ut:

– Mølla i 10 min med 6%helling

– Squats 3×10 rep med 30kg vekter

– 3×10 rep hofteabducsjon/adductor med 61kg vekt

– 2×10 rep singel leg curls (husker ikke vekta)

– 3×10 rep med leg raises

– 3×10 rep russian twist med 5kg vekter

– 3×10 rep av denne mageøvelsen som jeg ikke vet hva heter med 15kg

– 3×10 rep fire hydrants

– 3×10 rep donkey kick

– 1×10 rep fire hydrant leg extensions

– 3×10 rep glute bridges med 10kg vekter

– 1×10 rep toe touches

– 5×20 rep heel touches


 

Dag 7, 25.februar 16

Frokostkl. 08.00: 1 mål Forever Ultra i 2,5dl melk og 2,5dl bringebær og 1ts kakaopulver (smoothie), 2 Forever Lean piller og 120ml Forever Aloe Vera Gel i 2,5dl vann

Mellommåltid kl.11.00: 1 Forever Fiber i 3,5dl vann

Lunsj kl.14.00: 2 Forever Lean piller og 1 mål Forever Ultra i 1dl spinat, 1dl blåbær, 5 jordbær og 1dl melk (smoothie)

Middag kl.17.00: 120g kylling, 190g bakt potet, 1ss smør, olivenolje til steking, 1dl spinat og hvitløk.

Kvelds kl.20.00: 2,5dl vann

 

Ellers i dag har jeg prøvd å sette sammen en sunn middagsmeny for neste uke. Det ble mye inspirasjon fra Berit Nordstrand. Nå som jeg er ferdig med Change 9 til helga, så er jeg nødt til å være strangere med hva jeg dytter i meg videre fremmover. Derfor tenker jeg naturlige råvarer, mye grønnsaker, frukt og bær, og så lite sukker som mulig. Godis i helgene kan f.eks. være poppcorn.

Når det kommer til ekstra mat i dag, så har jeg ikke spist noe. jeg har i dag vært litt opptatt med å se på fly og  hotell til påskeferien. Står mellom Vilnius, Krakow & Gdansk.

 

I morgen er det FREDAG!!!

Lek med barnet ditt 15 minutter hver dag!

For barn er ikke lek “bare lek”, men ramme alvor! Derfor må også du ta leken på alvor.

Barnet ditt lærer mye av å leke, og spesielt blir språkutviklingen stimulert. Det gjelder særlig for den viktige symbolleken, som starter når barnet er 2-3 og avtar i 5-6-årsalderen. Men hvor mye skal foreldre blande seg i barnas lek?

Som voksne oppfatter vi alt barn foretar seg som lek, men for barn er leken ramme alvor. Da gjelder det å ta leken på alvor. Lek og læring er to sider av samme sak, forteller pedagogikkprofessor Stein Erik Ulvund fra Universitetet i Oslo.

Lek = læring
Når vi voksne sier om barna at “de bare leker”, stemmer ikke det. Ifølge pedagogikkprofessoren finnes det ingen motsetning mellom lek og læring.

Du kan leke inn både bokstaver og tall. Leken er en del av den motoriske, intellektuelle og sosiale utviklingen. Barn får mye gratis medlæring av erfaringene de gjør gjennom lek. For eksempel når de leker med plastilina, og ruller ut en pølse, kan du be barnet om å ta like mye plastilina og forme en ball av det. Deretter ber du barnet avgjøre om pølsen eller ballen er tyngst. Mange barn vil gjette at pølsen er tyngre enn ballen fordi den er lengre. Med plastilinaen kan du vise at de er like tunge. Med litt veiledning kan de leke seg til en bedre forståelse, forteller Ulvund.

Leker ikke på bestilling
Pedagogikkprofessoren understreker at lek også har en egenverdi.

Et av de viktigste kjennetegnene ved lek er at det er lystbetont. Leken er en indre kraft. Barn har en trang til å leke, og de leker spontant uten at de voksne nødvendigvis må medvirke.  Mange foreldre har prøvd å si til femåringen at han skal gå på rommet sitt og leke. Da kan du være sikker på at det ikke skjer! Barn leker nemlig ikke på bestilling. Leken er en spontan og impulsstyrt aktivitet. Barn vil leke når det passer dem, og det er jo ikke alltid på de tidspunktene som passer de voksne.

Skal vi leke mor, far og barn?
I 2-3-årsalderen begynner barna å leke det professoren kaller symbolsk lek eller rollelek. Denne typen lek kjennetegnes av at leken i seg selv eller gjenstander som barna bruker i leken har en annen betydning enn de har i virkeligheten. En kloss kan være en bil, en stolrekke kan være et tog og plassen under kjøkkenbordet er et hus. Barna leker kaffeselskap med kopper som ingen andre enn barnet selv ser, men ofte dekker de på med lekeservise og arrangerer måltider. Rolleleken når et høydepunkt når barnet blir 5-6 år.

De vanligste rollelekene er mor og far og doktor og pasient. Barna er veldig klare over at dette er lek. En 5-åring kan for eksempel si “skal vi late som om vi reiser på ferie”?. De vet godt at leken er på liksom og de skiller mellom fantasi og virkelighet, forteller Ulvund.

Professoren har observert hvordan barn gjerne velger svært tradisjonelt når de leker. Mor er hjemme og passer barna mens far er på jobben.

Barnet lærer mye gjennom rolleleken. Denne leken er en viktig grunn til at kjønnsrollene fester seg tidlig. Barn er på mange områder ganske tradisjonelle!

Ikke stopp leken
Den symbolske leken gir også barnet en mulighet til å fantasere. Noen får fantasivenner, som kan gi mye trøst etter at for eksempel familien har flyttet. Den symbolske leken er nemlig en viktig måte å bearbeide følelser på.

Å leke ut vonde og vanskelige følelser er en viktig del av rollelek. Om barnet opplever at besteforeldrene dør, kan det komme til å leke at noen dør. De voksne bør ikke stoppe denne leken selv om den virker grotesk. Barna må få leke det de føler og spille ut følelsene sine gjennom leken.

En annen viktig funksjon som rolleleken har, er at den gir barnet en innføring i regler, normer og verdier.

Barn spiller ulike roller i rolleleken. De spiller mor eller far og kopierer foreldrenes væremåte. Fordi du er en modell for barnet ditt, overfører du dine verdier og holdninger til barnet. De kopierer dine væremåter i leken, på godt og på vondt, forklarer Ulvund.

Denne typen lek er også viktig for å danne vennskap. For at et barn skal kunne fungere sammen med andre, må det tåle noen krav, som å kunne vente på tur. I rollelek er dette en viktig egenskap. Barnet som leker pasient må ligge stille mens doktoren undersøker. Etterpå bytter de. Barnet lærer at det ikke kan styre alt hele tiden.

Gutter og jenter
Grovt sett kan vi dele barn i to hovedgrupper etter hvilken form for lek de foretrekker. Den ene store gruppen er opptatt av sosiale temaer i leken. De bruker leker og andre gjenstander i rollelek. Den andre hovedgruppen er mer opptatt av å bygge, eksperimentere, undersøke gjenstander og å plukke fra hverandre ting. Det er en overvekt av gutter i den siste gruppen, og av jenter i den første, forteller Ulvund.

Han forteller at selv om det finnes tydelige kjønnsforskjeller, deltar begge gruppene i alle former for lek:  Gutter leker også rolleleker, og jenter bygger og plukker fra hverandre, de gjør det bare ikke fullt så ofte.

Slik hjelper du barnet ditt til å leke med andre
Barn kan fint leke alene og bør få lov til det uten innblanding fra voksne. Men selv om barn ikke trenger hjelp, bør alle foreldre leke med barna sine. Leken fremmer særlig språkutviklingen, og barn lærer først og fremst språket av å snakke med voksne. Voksne bør utnytte den gunstige medlæringen som leken har, og være i konsentrert lek med barnet sitt i 10-15 minutter hver dag, sier Ulvund.

Når skal de voksne blande seg i barnas lek?

Mange mener at barn bør få være i fred når de leker uten innblanding fra voksne. Men det kan være grunn til å blande seg. Hvis leken går over til at noen blir satt utenfor og ikke får være med, eller blir plaget, må de voksne gripe inn, sier pedagogikkprofessoren. Han har også et tips til foreldre med sjenerte barn som ikke tør å gå inn i lek med andre barn.

En av foreldrene kan begynne å leke med de andre barna mens barnet ditt ser på. Da vil barnet ditt etter hvert komme bort og bli med i leken, og da kan du trekke deg sakte tilbake. Slutter barnet ditt å leke med de andre, har du trukket deg ut for raskt.

 

ULIKE TYPER LEK

Øvelseslek (2-3 år)
Den viktigste fram til treårsalderen. Barnet øver seg på ferdigheter som å gå, løpe, klatre. Fremmer motorisk utvikling og konsentrasjonsevnen, trener musklene.

Konstruksjonslek (fra 2 år)
Barnet bygger for eksempel tårn og hus av klosser. Viktig for finmotorikken, og fremmer trolig intelligensen.

Symbolsk lek (fra 2-3 år)
Barnet “later som”, og leker familie, teselskap osv. Gjenstander får en annen betydning, for eksempel kan en stolrekke være et tog.

Regelstyrt lek (fra 3-4 år)
Brettspill som Ludo, gjemsel. Barna leker etter regler eller finner på reglene selv og forhandler om reglene. Viktig for logisk tenkning.

 

NÅR DU LEKER MED BARNET DITT:

La barnet lede leken.

La barnet styre tempoet i leken.

La barnet holde på med noe han eller hun liker, ikke noe du har lyst til.

Avslutt leken hvis barnet ikke er interessert.

 

Hentet fra familieverden.no

 

Så når de ansatte i ditt barns barnehage sier: “I dag har vi lekt masse”, så er det ikke bare bare 🙂

Change 9, Dag 6

Dag 6, 24.februar 16

Frokostkl. 08.00: 1 mål Forever Ultra i 2,5dl melk og 2,5dl bringebær og 1ts kakaopulver (smoothie), 2 Forever Lean piller og 120ml Forever Aloe Vera Gel i 2,5dl vann

Mellommåltid kl.11.00: 1 Forever Fiber i 3dl vann

Lunsj kl.14.00: 2 Forever Lean piller og 1 mål Forever Ultra i 1dl spinat, 1dl blåbær, 5 jordbær og 1dl melk (smoothie)

Middag kl.17.00: 120g kyllingkjøttdeig, 80g glutenfritt hamburgerbrød, sennep, 120g søtbotet, salatblader, tomat og rødløk. olivenolje og balsamico dressing.

Kvelds kl.20.00: 2,5dl vann

 

Ellers i dag har jeg ikke spist noe. Jeg har i dag vært opptatt med å lage syltetøy, vært innom jobb etter ark og fått printet ut litt bilder, og bestilt hotell til Trysilrypa i September.

For å rundte av dagen i dag, skal jeg snart ut å gå meg en tur.

Hjemmelaga syltetøy

I dag har jeg starta dagen med å lage syltetøy.

Jeg laget eplesyltetøy, som jeg har tilpasset Smart Mat konseptet til FUS. Eller på norsk, tatt bort sukkeret og tilsatt honning.

Da trenger du:

– 3 epler

– 1 ts kanel

– 1 kryddermål ingefær (1/5 ts/1 ml)

– honning (etter smak)

Jeg starta med å dele opp eplene, og “koke” de på lav varme til de blir myke. Dette sammen med kanelen og ingefær.

Når de ble myke nok, ser det ca. slik ut

Så satte jeg stavmixeren i, og når dette ble en fin gjevn mos, tilsatte jeg honningen. Dette må du nesten smake til fra gang til gang. 

 

Jeg har også laget hjemmelaga blåbær-, jordbær- og bringebær syltetøy, fra Berit Nordstrand.

Her er det du trenger:

– 500g Frossne bær

– 1 Banan

– 1 Eple

– Honning

– Blender

Oppskriften finner du her: http://beritnordstrand.no/rort-syltetoy-blender/

Jeg valgte å ta litt og litt av gangen. Jeg fant ut i går (da jeg laga sjokoladepålegg) at for mye i blenderen ikke går så bra, så jeg brukte denne saken her:

Først laget jeg mos av bærene og bananen, det ble seendes litt ut som sorbet. Så da vet vi det, dersom man har lyst på noe raskt og friskt til dessert en dag.

Så hadde jeg dette i en større kjele, moste eple, og hadde dette og honningen i “sorbeten”. For å blande dette ordentlig inn i hverandre, brukte jeg stavmixeren. Jeg hadde 400g bringebær, 500g blåbær, og 500g jordbær. Likevell kan du se mengdeforskjellen på sluttresultetet

Fargerike bær er proppfulle av plantestoffer med sterk antioksidantkraft. Søt ikke syltetøyet med sukker. Istedet for sukker kan du bruke en godt moden (økologisk) banan. Økologisk banan har både mer sødme og næring. Mens raffinert sukker ville gitt blodsukkerkaos i kroppen og helseplager, beriker bananen syltetøyet ditt med nydelig smak og enda flere smarte byggeklosser. Blåbær er svært rike på vitamin C og kraftige antioksidanter som heter flavonoider. For å tykne syltetøyet kan du ganske enkelt bare bruke et eple. Pektinet i eplet er et naturlig fortykningsmiddel, og gir syltetøyet flott konsistens. Eplet gir syltetøyet både frisk smak og ytterligere næringsrikdom. Eksperimenter med ulike bær og gjerne også alternative naturlige søtkilder som dadler, honning og kokosblomstsukker.

Syltetøyet kan du oppbevare i lufttett boks i kjøleskapet i 3-5 dager. Bruk det på brødskiven, i frokostblanding, i yoghurt eller på havregrøten. Har du enda litt igjen så et det et perfekt utgangspunkt til en bærsmoothie.

 

Håper det smaker <3

Change 9, Dag 5

I dag var jeg en times tid på Fresh mellom frokost og mellommåltidet. Jeg skal i følge Change 9 heftet, utføre lavintensiv trening hver dag. Men bare 30 minutter om dagen. De har til og med lagt med forslag til trening. F.eks:

– Rask gåtur

– Styrketrening

– Svømming

– Yoga

– Sykling

– Step-up

– Tredemølle

De første 4 dagene har jeg gjort styrkeøvelser hjemme, men dette blir litt kjedelig i lengden, og jeg har heller ikke vekter hjemme, så da blir jo ikke motstanden i øvelsene den beste. Derfor var jeg på Fresh i dag, og økta ble seendes slik ut:

– 10 minutter rask gange i 6% helling

– 2×10 rep knebøy med 40kg vekt

– 3×10 rep utfall med 30kg vekt

– 2×10 rep skråbenk 10kg vekt

– 3×10 rep donkey kick (husker ikke vekta)

– 2×10 rep leg curls (husker ikke vekta)

– 3×10 rep hofteabducsjon/adductor med 61kg vekt

– 3×10 rep med 2 mageøvelser jeg ikke vet hva heter

Så tøyde jeg ut litt, og dro hjem. Eller, før jeg dro hjem, var jeg på meny å kjøpte hasselnøtter til sjokoladepålegget jeg lagde i dag. Gleder meg til å smake på det på sønadg.

 

Dag 5, 23.februar 16

Frokostkl. 08.00: 1 mål Forever Ultra i 2,5dl melk og 1,5dl blåbær (smoothie), 1 Forever Lean pille og 120ml Forever Aloe Vera Gel i 2,5dl vann

Mellommåltid kl.11.00: 1 Forever Fiber i 3dl vann

Lunsj kl.15.00: 1 Forever Lean pille og 1 mål Forever Ultra i 2,5dl melk og 2,5dl jordbær (smoothie)

Middag kl.18.00: 120g svinekotelet, bønner og salat fra frilista: gulrot, salatblad, agurk, reddik, tomat, vårløk. toppet med 1 ss olivenolje og 1ss balsamico.

Kvelds kl.21.00: 2,5dl vann

 

Ellers i dag har jeg ikke spist noe. Jeg har vært opptatt med å trene, planlegge middager til neste uke, rydde kjøleskapet og lage sjokoladepålegg, så jeg har ikke hatt tid til å tenke på at jeg er sulten.

Hjemmelaga sjokoladepålegg

I dag har jeg laget Berit Nordsstrands hjemmelagde sjokoladepålegg. Hvem liker vel ikke sjokoladepålegg?!

http://beritnordstrand.no/nottesjokoladepalegg-la-fraiva/

Mens butikkkjøpte sjokoladepålegg kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Nøttesjokoladepålegget får fin sødme fra honning eller lønnesirup, som spiller på lag med plantekraft fra både nøtter og sjokolade og blir til helsekraft i kroppen din.

Alt du trenger er:

– 350g hasselnøtter

– 5ss kakaopulver

– 1.2 dl mandelmelk / havremelk / kokosmelk (jeg brukte kokosmelk)

– 1 ts vaniljeekstrakt

– 0.5 dl honning eller lønnesirup (jeg brukte honning)

 

Jeg  var på Meny å kjøpte hasselnøtter. Her hadde de pakker på 250g, så jeg kjøpte to, med planer om å bruke begge.

Aller aller først, så setter du ovnen på 175 grader.

1. Spre hasselnøttene utover et stekebrett og stek midt i ovnen i 8 min.

2. Med en gang de er ferdig stekt har du de over i en blender eller foodprosessor, og kjører på full hastighet til det blir til nøttesmør.

Jeg kjørte blenderen på et litt lavere tempo, uten lokk, og dyttet hele tiden nøttene ned fra kantene. Det er også lurt å bare lage en posjon av gangen, for de 500g jeg hadde, ble alt for mye på en gang.

3.Tilsett alle de andre ingrediensene og kjør på full hastighet til du får en jevn konsistens.

Jeg fikk ikke til å kjøre alt i blenderen, så jeg kjørt litt og litt acv gangen, også hadde jeg det i en bolle og gikk over med håndmixer etterpå.

4. Putt sjokoladepålegget på f.eks. et lufttett norgesglass, og sett det i kjøleskapet. Her holder det seg i ca 1 uke.

Ut fra mine 500g nøtter, fikk jeg 1L sjokoladepålegg.


 

Håper det smaker 🙂