Tenk at det allerede er 3 år siden

Det er sykt å tenke på. I morgen, 1. februar, er det 3 år siden jeg var fylt med stress, glede, nervøsitet, jeg var super spendt, og jeg kunne ikke få kommet meg på Gardermoen kjapt nok. Jeg snakker selvfølgelig om den helt fantastiske og uforglemmelige turen min til Namibia i 2013. Tre herlige måneder med de beste jentene. Masse inntrykk og opplevelser på godt og vondt. For ikke å snakke om de mange herlige vennene vi fikk.

Jeg har selvfølgelig Flipagram, så der kan du se et lite knippe bilder fra turen. En del av bildene ligger jo også her på bloggen også, i ett innlegg som dekker hele reisen fra start til slutt.

Dag 31 uten unødvendig sukker

I dag er det full avslapning på gang før 2 dager på kurs.

Jeg starta klokka 10.30 med Frokost: 2 hjemmelaga horn med kanel og sukkerfritt eplesyltetøy.

Så satte jeg på en film og testet ut den nye peel-off masken min.

Denne har jeg funnet HER

 

LUNSJ: litt kesam med frukt og bær

Klokka 14.50 var det Norge – Kroatia på skjermen. Kjempe synd at det gikk som det gikk, men det er alltid like gøy å se håndballgutta på banen.

MIDDAG: Kassler med poteter, blomkål, gulrøtter og bearnaise

Så ble det en film til før Larvikjentene kom på skjermen 20.00

Deretter tok jeg natta, og lader opp til kursdag mandag og tirsdag 🙂

En dag på legevakta og da dag 30 uten unødvendig sukker

I dag begynte jeg å bli rimelig lei av å ha så utrolig vondt i halsen. Dette starta da på onsdag. Natt til torsdag, natt til fredag, og natt til i dag har jeg omtrent ikke sovet. Jeg har måtte stå opp midt på natta å ta smertestillende og spise halstabletter, bare fordi halsen min har vært et rent helvete. For ikke å nevne at jeg ikke har hatt brukbar stemme siden onsdag. I tillegg fikk jeg jo da vite på jobb på fredag, at et av barna har streptokokker, å det er jo ganske smittsomt da.

Så i dag skulle jeg egentlig bare sove, drikke varmt, se litt film, å bare ta det med ro. Så kan vi se til mandag, om det er nødvendig å dra til fastlegen før jeg drar på kurs.

Jeg starta dagen med FROKOST: et glass Biola, en kopp te og et hjemmelaga rundstykke med syltetøy. Så smurte jeg halsen min med litt Aloe Vera Heat Lotion, og tok på meg en fleecehals, for å holde på varmen. Det skal visst hjelpe med varme når man har vondt i halsen.  

Men så har jeg et par herlige kolleger da, som foreslo at siden det er så jævlig å få sove, så kan det jo vært lurt å gjøre noe med det ed en gang. Så det ikke blir verre og jeg ikke får gått på kurs til uka. Så de mente jeg kunne gjøre lurt i å dra på legevakta. Nå var jo allerede klokka blitt 10.00, og jeg er ikke akkurat kjent for å dra for mye til legen. Heller litt for sjeldent. Jeg gidder rett å slett ikke dra til legen for ingen ting. Hva er vitsen med å dra til legen når man fint kan gå på jobb eller ikke holder på å dø. Det er liksom litt å kaste penger ut av vindu når du vet at legen ikke kommer til å fortelle deg noe annet enn det du alt vet fra før av. Hvis du da i tillegg ikke er syk nok til å få noe medisin på resept er det i alle fall bortkasta. Men nå er jo jeg ganske sikker på at jeg har streptokokker da. Mamma også var ganske sikker på det. Sist jeg hadde streptokokker hadde jeg også kyssesyken, så jeg var i litt dårligere form, men halsen kjennes helt lik ut. Så da dro jeg på legevakta da.

Da jeg hadde fått registrert meg, med litt tegnespråk og lite lyd, var klokka blitt 11.50. Det var bare å sette seg ned, for ventetiden var på rundt 2 timer. Etter 2 timer med venting var det ikke skjedd stort på dette venterommet. Det var et par stykker som hadde kommet inn, og et par stykker som hadde kommet ut, men ellers det samme. Jeg hadde da også vært ute en gang for å legge igjen mer penger på parkeringa. Etter 3 timer prata jeg litt med en fyr som kom likt som meg, og en dame med en datter med hovent øye som kom ca 1 time etter meg. Så ble vel klokka 15.30, og han som kom likt som meg ble ropt opp. Han virka som han hadde litt samme typen sykdom som meg. Etter en time kom han ut igjen. Da hadde han vært en liten tur inne hos legen, sittet å venta en stund, tatt en blodprøve, ventet litt til, og fikk gå. Jeg var fortsatt ikke blitt ropt opp. Nå hadde det da gått 4,5 time. Så etter en liten stund gikk jeg for å høre om de hadde glemt meg eller hva som skjedde. Da fikk jeg pent beskjed om at det var 5 stk foran med. Jeg lurte på hvordan dette kunne være mulig når en som kom likt som meg var inne for en god time siden, og andre som hadde kommet for 30 minutter siden, kom inn før meg. Da fikk jeg bare beskjed om at de prioriterte etter hvor syk man var, og jeg var da ikke syk nok til å prioriteres, så her ble folk hele tiden dytta foran meg i køen. Men nå var det flere leger på vakt, så nå ville det nok gå fortere fremover.

Når du da har sittet i 5 timer og du stadig rykker lenger å lenger BAK i køen, ikke forover, hvor jævlig fristende er det da å kanskje måtte sitte 2 timer til??? Klokka var da blitt 17.00, så jeg ønsket hun med øye lykke til, og dro hjem.

Da jeg kom hjem tok jeg meg litt veldig sen LUNSJ: litt kesam med frukt og bær. Så smurte jeg meg på nytt med aloe vera kremen og tok på meg fleecehalsen igjen

Etter en stund var det klart for MIDDAG: bakt kyllingbryst med ris og stekte grønsaker (Adams matkasse) Risen skulle egentlig være tomat- og basilikumrisotto, men den inneholder soya, så jeg kunne ikke spise den.

Så var det bare å slappe av litt med en film da før jeg smurte meg inn enda en gang, med aloe vera kremen, tok på fleecehalsen, pussa tenna, tok en halstablett og litt nesespray og to paracet og gikk å la meg.

Dag 28 og 29 uten unødvendig sukker

Torsdag:

FROKOST: yoghurt med frukt og bær

LUNSJ: kylling med agurk og cherrytomater

MIDDAG: hjemmelaga karbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker og stekt løk (Adams matkasse) og et glass farris

 

Fredag:

FROKOST: hjemmelaga rundstykke med syltetøy og et glass Laktosefri Biola

LUNSJ: Hjemmelaga rundstykke med syltetøy og et glass frokostjuice + jordbær med kesam 

MIDDAG: Lasagne og et glass solo

Dag 26 og 27 uten unødvendig sukker

Mat-oppdatering

Jeg har ikke hatt veldig matlyst de siste dagene, men her er det jeg har fått i meg

 

Tirsdag:

FROKOST: 1 pannekake + vann

LUNSJ: 1 pannekake og 2 vaffelkjeks + vann

MIDDAG: 1 tallerken grønnsaksuppe

 

Onsdag:

FROKOST: 1 pannekake + vann

LUNSJ: 1 yoghurt, litt jordbær og blåbær med vaniljesaus + Aloe vera drikk

MIDDAG: 1 svinekotelett med ris, ananas og bearnaisesaus

Tilbakefall, og dag 25 uten unødvendig sukker

I dag skulle jeg på jobb igjen da….hele 60 timer etter siste gangen jeg kastet opp. Dessverre hadde ikke kroppen min samme oppfatning av planen for dagen, som det jeg hadde. Kroppen min hadde selvfølgelig bestemt seg for at vi skulle ligge hjemme en dag til. Har sto det do-besøk på menyen. Ikke får jeg i meg noe særlig med mat heller.

Jeg sto opp klokka 07.30, eller da ringte vekkeklokka og jeg løp første gang på do. Så sendte jeg melding til jobb og tenkte at jeg trenger bare litt tid. Så jeg fikk lov å slappe av litt å komme på jobb først 11.00. Jeg gikk da å la meg igjen, for mat hadde jeg ikke lyst på, å tenkte at jeg orker jobbe om jeg sover litt til.

Rundt 08.30 våknet jeg igjen å måtte på do. Tilbake i senga lå jeg å kunne høre hva enn jeg har igjen i magen seile rundt. Det er vondt, og kjennes ut som det skal ut hvert øyeblikk. Så klokka 09.00, ringte jeg til jobb å måtte si jeg ikke kunne komme på jobb i dag.

Etter dette har jeg sovet litt, spist litt og sett Saw 5, 6 og 7

Rundt klokka 14 ringte de fra jobb å lurte på om jeg var i god nok form til å komme på jobb i morgen, eller om jeg trengte en dag til. Optimisten i meg styrer skuta, så jeg sa jeg kommer i morgen.

 

FROKOST brukte jeg ca 1 time på å få i meg. Jeg spiste da et lite beger med yoghurt

LUNSJ brukte jeg faktisk bare 45 minutter på å få i meg. Denne bestod av 1 knekkebrød med hamburgerrygg og agurk, samt 4 cherrytomater

 

Så da var klokken 15.30 å da var det på tide med en liten blund igjen. Jeg våknet etter bare 30 min.

Siden klokka da er 16.00, så er vi innenfor Adams matkasse sin leveringstid.  De kommer da et sted mellom 16.00-22.00. Jeg har fortsatt bestilling på Fri For-kassen, siden jeg har Cøliaki og ikke skal ha egg og melk. Jeg har satt opp ønske om å få kassen levert annenhver uke, så derfor fikk jeg ikke det forrige uke. Utover dette kan du avbestille de kassene du skulle hatt og bestille for andre uker, sånn det passer deg. Eller i forhold til hva som står på menyen for neste uke. Du kan også når som helst legge til fruktkassen eller bytte til en annen kasse. Dersom du er interessert i å prøve Adams matkasse kan du fortsatt bruke koden min å få prøverabatt og en gratis fruktkasse med på ditt første kjøp: K1176411

Denne uka får jeg:

Pannestekt torsk med polenta, stekt sopp og tomat

Svinekoteletter med ananas- og chilisalat, sesamfrø og ris

Bakt kyllingbryst med økologisk tomat- og basilikumrisotto og stekte grønnsaker

Nystekte karbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker og karamellisert løk

Grønnsakssuppe med biffpølser og bacon

Disse rettene ser jo alltid mye bedre ut på bildene fra Adams enn de gjør når jeg har laga det å lagt det på tallerkenen, men det smaker nok det samme.

 

Frem mot klokken 17 har jeg sittet å spist ett lite MELLOMMÅLTID, en pakke Polly småsulten nøttemiks. For å si det sånn, så var det kanskje ikke veldig lurt. Jeg sitter fortsatt å kjenner den nå når klokka er 19.00. Så med andre ord: Det blir ikke noe middag i dag.

Rett over 19.30 kom matkassen min på døra

  

Nå når klokka er 20.00 er det ca en time til jeg skal legge meg, sånn at jeg orker å dra på jobb i morgen. Det er relativt slitsomt å tasse rundt her i huset uten mat i kroppen, så vi får se hvordan det går når jeg er omringet av 30 unger og 7 andre voksne også da. For å si det en gang til, så må magesekken min ha krympet rimelig mye over helga, siden jeg ikke har fått i meg så mye mat i dag heller. For ikke å nevne den 60 gammene med nøtter, som jeg fortsatt er mett etter.

 

Jepp. Da sier jeg natta, også høres vi i morgen 🙂

Dag 24 uten unødvendig sukker

I dag var det på tide å prøve å legge til litt mer mat i kroppen. Jeg gikk på vekta i dag tidlig, å hadde faktisk gått ned 2 kg etter hele denne omgangssyke episoden på fredag. I dag er jeg litt kvikkere, og orker å bevege meg, men et er fortsatt veldig slitsomt.

Etter frokost og litt tv, dro jeg og pappa på visning på Rasta

 

Kjempe fin leilighet, men litt liten…37 kvadrat…

Samtidig fikk jeg meg da en liten kvalme-opplevelse, etterfulgt av kaldsvette, da det ble litt mange rundkjøringer på veien. Det ble litt vanskelig å feste øya på veien, så det unngår vi å gjøre mer i dag.

Vel hjemme, uten å ha kasta opp i bilen til pappa, satte jeg meg for å ha Saw maraton. Jeg fikk sett 1, 2, 3 og 4 før jeg ble nødt til å gå å legge meg.

 

Så i dag ble måltidene slik:

 

FROKOST: 2 pannekaker med bringebærsyltetøy + vann med sitron

MIDDAG: litt suppe med kjøtt, grønsaker og søtpotet + Bris

SNACKS: litt poppcorn + Bris

Dagen derpå og dag 23 uten unødvendig sukker

I dag våknet jeg rundt klokka 3 på natta av at jeg måtte på do. Da fikk jeg også i meg noen slurker vann, så gikk jeg å la meg igjen.

Da klokka ble 10. Var jeg våken på ny. Jeg starta med å gå på do, så fant jeg meg litt Mosel som jeg ristet kulsyren ut av og vannet ut.

FROKOST ble da moselvann, en appelsin, litt mandarinbåter og en fersken, samt litt gulrot

Det tok en god stund å få i seg dette, så jeg satt helt til klokken 14 med dette. Mens denne tiden gikk har jeg også sovet litt og sett på tv. Ingen flere turer på do!

Rundt klokken 17 tok jeg meg LUNSJ. Da ble det en gresk yoghurt og litt mer moselvann. Samtidig begynte jeg å se Making a murderer.

Rundt 19.00 var det på tide med MIDDAG. Mamma hadde diska opp med gratinert brokkoli, amadinepoteter, entrecot og bearnaise saus. Alt jeg spiste var en halv skive kjøtt og 1 liten amadine potet, med litt saus. Så var det tilbake på sofaen og sette på en film. I dag ble det moms night out.

Da den var ferdig rundt 21.30 var jeg så sliten at det bare var å legge seg.

 

Omgangsyke og dag 22 uten unødvandig sukker

Da var det fredagen da. Dagen starta rimelig tidlig i dag også, siden jeg hadde tidlig vakt. Så jeg var oppe ca 06.00, og på jobb litt før 07.00. På det kurset jeg var på tirsdag, snakket vi litt om Askeladden, Eva og andre språktester, så jeg tenkte at jeg skulle prøve ut noen av disse på noen av barna jeg har i barnehagen. Derfor brukte jeg tiden frem til 07.00 på å finne frem og lese gjennom, så jeg var forberedt på å sette igang dette senere på dagen.

I dag er det også jeg som skal lage varmmaten, så jeg starta med dette ganske tidlig, slik at det kunne stå på ovnen å kose seg mens jeg fant på noe annet med barna. I dag var det pølselapskaus som sto på menyen. Lett å lage, selv om jeg aldri har laga det på denne måten før. Jeg har da fått to store poser med grønnsaks/lapskaus-blanding, og en god del pølser. Det skal jo holde til 30 barn. Siden det ar litt sykdom blant både barn og ansatte i dag, fikk jeg ikke utført noen språktester. I stede ble det felles lek med f.eks. magneter.

Så gikk egentlig resten av arbeidsdagen som smurt.

Da jeg var ferdig på jobb 13.00, skulle jeg egentlig dratt på Fresh, men jeg følte for å dra hjem å slappe av litt i stede. Jeg kunne jo trent lørdag og søndag i stede.

Vell hjemme fant jeg meg litt mat, og fyrte i peisen. Så ble jeg sittende å se på tv. Etterhvert som klokka nærmet seg 17.00 begynte jeg å bli skikkelig kvalm. Rundt 19.00 begynte jeg å fly på do. Ofte. Jeg var da også så kvalm at jeg tok med meg en bøtte. Rundt 20.00, mens jeg satt på do, kjente jeg at jeg måtte kaste opp, så jeg gikk for å finne med en bøtte til å ha på do, å like etterpå begynte jeg å kaste opp, og fylte dagens første bøtte. Etter dette ble jeg sittende i kjelleren. En meter unna do og bøtte. Så en time senere var nok en bøtte fylt. Jeg fikk beskjed om at det hørtes ut som jeg holdt på å dø når jeg kasta opp, så mamma kom for å se om jeg fortsatt pusta når jeg var ferdig med å spy. Så gikk det hele to timer til jeg hadde fått fylt min tredje og siste bøtte.

Etter dette var jeg kjempe sliten, trøtt og ville bare sove. Så jeg la ut en madrass i kjelleren, slik at jeg kunne sove få meter unna do. Dermed var jeg i seng ca 23.30

 

Dagens måltider, som da kom opp igjen var:

FROKOST: gresk yoghurt med en kiwi + frokostjuice

LUNSJ: to knekkebrød med hamburgerrygg + frokostjuice

SNACKS: 1 pizzastykke fra onsdag

Dag 21 uten unødvendig sukker

På torsdag startet jeg dagen med dårlig mage. Døds gøy å måtte fly på do 3 ganger på 1 time, men så ga det seg plutselig. Jeg turte jo da ikke spise frokost før klokka ble 8, da føltes det litt bedre å skulle ta inn mat.

Resten av dagen gikk da helt fint, så da jeg var ferdig på jobb dro jeg på Fresh en times tid. Etter å ha kommet meg hjem, dusjet, fått i meg litt mat, og halv sovet foran peisen en stund, ble det på tide å komme seg på personalmøte.

På personalmøtet feiret vi at vi er den barnehagen i FUS som hadde størst nedgang i sykefravær. Vi begynte å diskutere studietur til høsten. Vi lekte “ballongleken”. Den der du har en ballong knytt fast rundt ankelen og skal sprekke andres ballonger. Inni lå det en lapp med et tall, og på et bord lå det en gave med disse tallene på. Dette var vår premie for lavt sykefravær. Jeg fikk prompepute, noe som er døds gøy å bruke med små barn, også med personalet.Videre prata vi også om brukerundersøkelsen, hva vi der skal jobbe med videre, og hvordan dette skal legges frem på SU-møtet til uka. Vi hadde quiz, som for min gruppe gikk rett vest. Bare 11 av 30 riktige. Kan legge den ut, så kan dere se hvor mange dere får riktig. Selvfølgelig hadde vi også litt å spise på, og siden vi vant med lavest sykefravær var det twist og sukkertøy på bordet. Jeg spiste ingen ting. Pausematen vår var grønnsaker og dipp, men der spiste jeg heller ikke noe. Tenker da på magen, også var det vanlig rømme til dippen, og der skal jo jeg egentlig ha laktosefri. Så det gjorde det lettere å ikke spise. 

Utrolig nok holdt magen hele kvelden, og da jeg kom hjem i 21 tiden, gikk jeg bare å la meg.

 

Måltidene i dag ble da:

FROKOST: gresk yoghurt med kiwi + vann

LUNSJ: 2 hjemmelaga horn med ost og skinke + vann

MIDDAG: pizzarester fra gårsdagens middag + vann