Middag alla Namibia

Hei

I dag har jeg laget den nye favorittmiddag til bruttern. Denne retten lærte jeg meg å lage da jeg var i Namibia i Afrika i 2013.

Den tar ca 45 min å lage, og er kjempe litt. Selvfølgelig kan den også lett lages melkefri, slik som jeg har gjort i dag.

 

1: Start med å finne frem en ildfast form, og Riv fra hverandre 1,5 grillet kylling.

  

2: Skjær opp en pakke bacon i mindre biter, og stek det. Det er en fordel at du steker det omtrent slik du hadde stekt det om du skulle hatt det ved siden av et speilegg.

3: Så skjærer du opp en del sjampinjong, og steker den lett. Ikke sånn at den blir halvparten av dens opprinnelige størrelse, men så den skifter farge. Dersom du heller vil bruke hermetisk sopp er det lov det også. Da trenger du ikke steke de.

4: Åpne en boks med ananas eller skjær opp en fersk ananas i passe store terninger. Ha så alle tre ingrediensene; sopp, bacon og ananas over kyllingen. I dag har jeg brukt ananas på boks.

5: Hell så over passe ønskelig mengde med fløte og sweet chilli saus. I dag har jeg brukt Eldorado sin chili saus og Alpro sin soyafløte til pisking. Ikke matfløte. Når jeg ikke skal ha den melkefri, bruker jeg vanlig kremfløte.

   

6: Sett formen inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Over og undervarme

7: Mens du venter kan du gjøre som Mr.Lee å synge en sang, eller du kan koke ris. Når kyllingformen er ferdig stekt kan det være lurt å røre litt i den før servering.

Vi var i dag 4 voksne på denne med 2 poser boil-in-bag ris

 

HÅPER DET SMAKER