Konfirmasjonshelg

I helgen har jeg brukt lørdagen på å feire min herlige fetters konfirmasjon, og siden jeg var den eneste med glutenallergi hadde jeg bestemt at jeg skulle ha med meg eget brød. Så jeg var oppe klokken 08.00 for å bake. Disse ble super gode. 

Etter å ha stresset med å finne ut av hva man skulle ha på seg, var det bare å stue seg inn i bilen og kjøre av gårde.

Onkel hadde bestilt sol og fint vær, og det fikk vi også.

Som alle andres konfirmasjoner, startet vi opp i kirka. Manglerud kirke klokken 13.00. Det var allerede ganske fult da vi kom inn, så vi ble sittende nesten helt bakerst, ut på venstre siden.

Da konfirmantene kom inn ble det blant annet spilt Star Wars sangen på orgelet. Og presten brukte dette videre i alt han pratet om: “May the force be with you”.  En veldig ålreit prest, litt utenom det vanlige.

I tillegg til prest og orgelspill, som vi alle har hatt i vår konfirmasjon, hadde de to forsangere, og et band med for å gjøre det lettere å synge med. Det kom også da med et par sanger jeg ikke hadde hørt før, men som var veldig fengende. Å ja, jeg hører også at det høres rart ut å si, men det var faktisk fengende. Sikkert mest fordi det var noen som var flinke til å både synge og spille som satte igang hele greia.

Her er to av sangene:

U6I6orjM3NI

Her hadde de også funnet på en smart måte å gjøre “velsignelsen” på. Konfirmatene gikk først opp til døpefonten, hvor de ventet på at personen før dem ble velsignet, så gikk de bort til presten. På denne måten fikk man anledning til å ta bilder.

Så etter å ha tatt meg selv i å ha sunget salmer, og kommentert at “fader vår” ikke var skrevet riktig, var det på tide å komme seg til tante for å feire.

Men før det ble mat hadde vi obligatoriske “photoshoot”:

Etter deilig middag, fikk Aleksander endelig åpne alle “gavene” sine, før det ble kake. Her hadde noen virkelig stått i, for det var hele 4 glutenfrie kaker. Noe jeg ikke hadde regnet med.

Så etterhvert begynte folket å reise hjem, besteforeldre som skulle reise langt, og søsken med små barn som skulle legge seg 🙂

Feiringen endte hjemme i sofaen, med en film, i joggebukse 🙂

Å siden det ble så mye kaker, måtte jeg jo bruke søndag formiddag på å trene :p

En super helg 🙂