Gulrotrundstykker

I kveld har jeg laga meg gulrotrundstykker.
Inspirert av #funkygine

Til dette trenger du
100g smør
5dl melk
1pk gjær
1kg glutenfrit mel
200g havremel
60g havregryn
200g revet gulrot
150g eplesyltetøy
100g sukker
Kardemomme
Salt

Smør og melk smeltes/varmes, også rører gjæra ut i dette nårdet er fingervarmt.
Alt det andre blandes i en bolle, før du tilsetter melkeblandinga. Dersom deigen blirfor tørr har du bare oppi litt mer melk. Husk at glutenfri bakst skal være klissete.
Jeg satte så bakebollen i vannbad, slik at deigen skulle heve raskere. Ca 1 time.
Denne deigen utgjør nå ca 24 boller.
Så setter du til etterheving i ca 1 time.
Stekes på 225 grader i ca 10min.

I kveld spiste jeg disse med eplesyltetøy på.

Drit digg, om jeg får si det selv

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg