Tidenes slankekur venter

Det er deprimerende å sitte å vente på.
Jeg kjenner jeg blir sint, lei meg og frustrert. Men dette dekker faktisk ikke halvparten av følelsene jeg sitter inne med nå.

Statsbudsjettet for 2019 er ute, og det er i allefall ingen fordel å ha cøliaki

Det er ganske drastisk å gå fra 2000,- til 600,-

Hvis du trur at 600,- i mnd skal dekke alle extrautgifter for mitt kosthold, så tar du feil. Før jeg fikk cøliaki spiste jeg frokostknekkebrød, som er ganske billig. Det er mange kroner i prisforskjell opp til en pakke med glutenfrie knekkebrød.

Også kan vi ta brød. Jeg kjøpte extra sitt kneip brød før jeg fikk cøliaki. Det kostet omtrent det samme som det på bildet under. Det er ganske stor forskjell i både pris og størrelse. Det går ikke an å se på vekta på brødet her, for glutenfritt er tyngre. Men la meg få si at det er ca ett halvt normalt brød.

Videre kan vi jo ta havregryn. Vanlige havregryn er 1,1kg i posen. De glutenfrie er 700g. I tillegg koster de 17,- mer.

Fiskepinner er der over dobbelt så mye av i den normale pakka, men de koster bare i underkant av 20,- mer enn den glutenfrie varianten.

Det er prisforskjeller å absolutt alt man kjøper, og det er ikke sån at jeg lever på 2 fiskepinner og 2 knekkebrød om dagen.
Til og med leverposteien er 9,- dyrere…

Det hadde vært veldig gøy å ta fra en politiket den supre lønna han har, og etstatte den med en lønning på 20 000,- i mnd. Også skal han betale tilbake huslån, studielån, fylle bensin, betale kommunale avgifter, kanskje han må gjennom bommringen noen ganger i uka, betale strøm og internett, alt det normale folk gjør. Men så har han ikke lov å spise glutenholdig mat! Trur du han hadde fått sjokk? Det er faktisk ikke billig å leve på et glutenfritt kosthold, og det er ikke noe jeg eller noen av oss med cøliaki har valgt selv. Det er samfunnet som har gjort at vi har utviklet denne sykdomme. Ja, jeg har ett gen som sier at jeg kan utvikle cøliaki, men jeg trur at dersom maten i dag ikke var proppa full av gluten, så hadde mange færre aktivert dette dritt genet. Jeg levde normalt og problemfritt i 26 år før jeg ble dårlig å fikk cøliaki. Etter 5 år med denne sykdommen, har jeg lært meg å handle på salg. Da sparer man litt penger, men det er tidkrevende å hele tiden se etter gode tilbud. For ikke å snakke om at det er trist å ikke kunne spise på kafe f.eks. fordi et kakestykke, en bolle eller et rundstykkeder koster jo en liten evighet.

Jeg må bare beklage denne utsprøytningen, men det må til innimellom. Det er nesten så jeg vurderer å føre detaljert matbudsjett å sende til de som driver med detta statsbudsjettet.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg