Når utgiftene bare blir flere, når du prøver spare

Den siste måneden har jeg sliti med bensinlekasjen i bilen. Det er lite hull i påfyllingsrøret, som gjør at deler av bensinen drypper ut i løpet. Jeg har seff funnet en midlertidig løsning på dette, og har en skål i bilen, som jeg har stående under bilen når jeg parkerer steder der jeg blir stående en stund. Det er heller ikke bare å ha en skål å samle det opp med, man må jo få detta inn på tanken igjen også, så da har jeg trakt i bilen også. Det er ikke mye som drypper ut i løpet av døgnet, men det er dyre dråper da, når bensinen koster 15 – 17 kr litern. Jeg har grua meg til å gjennomføre EU- kontroll i år, fordi det å bytte bensintank koster litt. I tillegg må jeg bytte clutch, og det er heller ikke så billig. Det virker nemmelig som at alt forfaller når det snart er på tide med EU-kontroll.

Dette er seff bare begynnelsen.
På vei hjem fra jobb på fredag begynte det å skrape når jeg bremser. Åja, slitte bremseklosser har vi vært borte i før. Men jeg husker jo ikke hva jeg betalte for det sist. Da jeg kjørte til mamma på søndag ble skrapelyden værre, men så var den borte da jeg dro på jobb på mandag.
Men så kommer det. På vei hjem fra jobb på mandag ble det helt ekstremt. Tankene mine sa meg at dette kom til å bli et sån cartoon øyeblikk der bilen bare kollapser under deg. Heldigvis er ikke dette tilfelle i virkeligheten. Ikke helt uten grunn i alle fall.
Så da jeg kom hjem ble det å bestille time på verksted da. Med min flaks så kunne jeg komme å levere fra meg bilen før jobb i dag. Men før dette var natta preget av søvnmangel, da jeg ble liggende å tenke på utgiftene på detta. Jeg gikk å la meg kl 22, men siste gangen jeg så på klokka var den 01.30.

Dagen i dag ble da slitsom. Jeg reiste hjemmefra 05.50, for å komme meg på jobb før rushen. Så da var jeg på jobb 06.40. På jobb brukte jeg litt tid på å pakke ut mat og klær jeg trenger på jobb, før jeg kjørte meg med på verkstedet. 07.04 car nøkkler levert, og det var bare å gå tilbake på jobb, og vente på dommen.

Det er virkelig ikke gøy å sitte å vente på at de skal ringe å fortelle deg hva det kommer til å koste deg å reparere detta. Men da klokka ble 13.30 ringte de. Det var en lettelse å høre en dette bare kom på 4500 kr. Plutt prisen på EU-kontrollen da. Det tok jeg i samme slengen, så har jeg jo frem til 30. November på å fikse det.

Da jeg var ferdig på jobb 14.15 var fortsatt ikke bilen min ferdig, så jeg ble sittende å jobbe litt mens jeg ventet på melding.
Da klokka ble 15.09 tikket den inn. Da var det bare å slenge sammen tinga sine og komme seg av gårde.
Rundt 15.40 var det betalt, og jeg kunne sette meg i bilen å reise hjem.

Så. Jeg ble da nesten 6000 kroner fattigere i dag. Også må jeg jo finne 5000 kroner til, for å fixe de feilene som kom frem i EU-kontrollen. I tillegg til at jeg har en clutch som jeg bare venter på at skal ryke. Det koster rundt 15000 kroker et sted.

26000 kroker da. Det var den lønna.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg