Påsken skal brukes på fjellet

Det har lenge vært “tradisjon” for mange å reise på fjellet i påsken. Jeg skjønner dette veldig godt, dersom det er bra vær og godt føre i skisporet. Men dersom været ikke holder, eller lommeboka ikke sprekker, er det ikke alle som gidder ta seg råd til å reise på fjellet.

I år har jeg tatt meg råd til å reise på fjellet i påsken. Jeg booket meg inn på Hunderfossen hotell, og tok med meg ski.

Siden barnehagen har åpent mandag og tirsdag reiste vi tidlig onsdag. Vi startet med en tur i hundespann etter 3 timer i bilen.

Sjusjøen husky tours holder til like etter bommen på Sjusjøen, og tilbyr flere turer. Vi meldte oss på 15km, noe som kostet meg 1150,- men det er så verdt det. Før man setter ut på tur får man en kort introduksjon av hvordan du “styrer” hundespannet. Det er ikke noe “hokuspokus”. Det er bremsing og avstand. Hundene følger en leder og en løype, så du slipper rope kommandoer. De første km fikk jeg “styre”, også byttet vi halvveis, så da satt jeg på resten av veien. Etter turen gikk vi inn i grillhytta der vi fikk pinnebrød og solbærsaft.

Middagen i dag ble på Egon i Lillehammer.

video:Sjusjøen husky tours

20180402_212317_1069424909861292

 

Torsdagen tok vi turen tilbake til Sjusjøen, og gikk på ski fra skistadion til Snørvillen, videre til Sollifjellet der vi tok lunsjpause, og så ned til skistadion igjen. Her var det mye oppover, som selvfølgelig også ga mye nedover. Kjempe gøy. Jeg hadde dessverre litt dårlig glid, så det lugga litt i sporet.

Middagen i dag ble på Ryk og Reis på Hafjell. De har faktisk veldig god glutenfri pizza.

Fredag tok vi turen opp på Mosetertoppen. Her parkerte vi på Utsikten parkering, og gikk inn til Lienden. Der tok vi lunsj, og Anitha kjøpte seg verdens lengste vaffel inne i varmestua, før vi gikk tilbake til bilen. En veldig fin tur med mye strekker for staking og skøyting. Litt slakt oppover.

Til middagen i dag dro vi opp på Lodgen på Hafjell, og her hadde de veldig god glutenfri Club sandwich.

Lørdagen hadde vi egentlig ingen planer for dagen, men vi bestemte oss for å reise opp til Mosetertoppen igjen. Vi gikk omtrent samme strekka i dag også, men tok i dag lunsjen midt i sporet.

Middagen i dag ble en grilla kylling fra matbutikken.

Vi hadde utrolig bra vær alle dagene, og satt i solsteika lenge når vi spiste lunsj. Vi hadde også pakket med oss helt gale klær. Det var spådd mellom 6 og 12 kuldegrader, og dette stemte, men midt i sola i skisporet var det rimelig varmt. Da vi gikk til Lienden hadde jeg bare på meg langrennsbukse, ulltrøye og fleecgenser. I nedoverbakkene tok jeg på meg jakke, for da blir det en del vind. Hals og lue var nesten ikke nødvendig.

Søndag reiste vi hjem igjen, og jeg hadde lagt inn ett stopp hjemme hos mamma og pappa. Her satt vi noen timer i solveggen før middag, og jeg satte kursen hjemover.

Mandag var det knallvær, å jeg var ute å gikk meg en lang tur, før jeg satt i solveggen til klokka var rundt 17/18.

 

 

Jeg har hatt en super påske, hvordan har påsken din vært?

 

 

#påske #sjusjøen #hafjell #hunderfossen #langrenn #lienden #snørvillen #sollifjellet #øyer 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg