Søt eplepai

Denne uka har det vært vinterferie, og det har vært en del barn hjemme fra barnehagen. Derfor har jeg hatt to dager fri. Tirsdag og i dag (torsdag). På tirsdag bestemte jeg meg for å lage meg pai til lunsj, men på magisk vis ble det ikke en lunsj-pai men en dessert-pai.

Jeg brukte Det glutenfrie verksted sin paibunn, og fulgte fremgangsmåten for søt pai. Her skal man bare tilsette smør, egg, melis og vann. Så skal den ligge 30 min i kjøleskapet før den rulles ut.

I mellomtiden laga jeg fyllet. Epler i kanel og sukker med karamellsaus.

For å lage karamellsausen smeltet jeg 110 g sukker i en kjele. I en annen kjele varmet jeg 180 g fløte sammen med vaniljesukker. Når fløten er blitt varm og sukkeret har smeltet blander jeg sukkeret i fløten. Dette skal nå avkjøles litt og tilsettes 45 g smør og litt maldonsalt.

Eplefyllet er ganske enkelt, men litt grisete. Jeg skrelte og delte 6 epler i biter. Så vendte jeg de i saften fra en sitron. I en bolle banda jeg sukker, kanel og litt mel. Så vendte jeg eplene i blandingen.

Nå har det gått ca 30 min, og pai deigen kan kjevles ut. Jeg brukte en bolle til å stikke ut små sirkler. En sirkel som bunn legges først på stekebrettet, så litt epler, så litt karamell, og til slutt lokket. Før det settes i ovnen pensles de meg egg.

Jeg stekte på 210 grader i ca 15 min.

Så da ble det kveldskos i stede for lunsj. Serveres med is og mer karamellsaus 🙂

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg