Tårevåt glede

Snart er det over. Jeg virkelig lengter etter å kunne prate reint igjen. Slippe å skjule munnen min når jeg prater med folk på pauserommet, slippe å tenke at “jeg gidder ikke spise noe, jeg kan vente til jeg kommer hjem”. Jeg lengter rett å slett etter å bare kunne være meg selv igjen. Smile og le og være med, uten å være redd for å vise det jeg skjuler.

Nå har jeg vært fangen til denne gommen i straks 8 mnd. Jeg er mildt sagt dritt lei, og denne ukas nyheter gjorde at jeg nesten grein av glede.

På tirsdag var jeg hos Eva på Kirurgiklinikken. Vi tok avstøpning av de pene tennene mine, de som sitter fast, og avtalte ny time 16. februar. Det som gjorde at jeg ble så glad, var beskjeden om at “da er vi ferdige”. Jeg føler meg 90 kg lettere, og tanken på at dette endelig straks er over er ubeskrivelig. Lettelse, glede, lykke, ja jeg har ikke ord for hvor deilig dette skal bli.

For de som ikke har fått med seg hele forløpet, så var jeg så uheldig å slo i stykker den ene fortanna mi i 2. klasse (1994). Den ble bygd opp igjen, men etter noen år døde nerve. Da ble det rotfylling. Siden har jeg gått med en litt brun fortann. I begynnelsen av 2017 overtalte tannlegen min meg til å sette på krone på denne fortanna, selv om det ikke var plagsomt å gå sånn jeg gjorde, så er det jo mer estetisk pent med hvit fortann. En liten stund etter krona var satt på, fikk jeg en blemme i tannkjøttet, over denne tanna. Det var vondt, men den ble fort bra igjen, så jeg tenkte en stund at det ikke var noe farlig. Likevel bestemte jeg meg for å dra til tannlegen å sjekke. Han syntes det så ut som rota på tanna mi hadde sprokket, og henviste meg til kirurgiklinikken i oslo. Jeg tenke at det kunne vente litt, men etter en stund så jeg at tanna mi begynte å “skli ut”, så da ringte jeg å bestilte meg time. Den 6. juni 2017 trakk de ut fortanna mi. Etter noen måneder med grotid dro jeg tilbake, og de satte inn en skrue i kjevebeinet mitt. Etter noen nye måneder med grotid satte de på en distanse på denne skrua.

Nå 14 dager etterpå var jeg til ny avstøpning, og hos tannteknikker i helsebygget i Lillestrøm. Her har de tatt utallige bilder av tennene mine sammen med fargeprøver, som de skal bruke for å lage ny fortann til meg. Så nå er det 14 dager igjen til jeg har aller siste time hos kirurgiklinikken og skal få denne tanna på plass. Denne gangen for godt håper jeg. Det er jo en sjanse for at den nye tanna ikke er helt perfekt i fargene eller at jeg ikke er fornøyd med formen på den. Men jeg føler jeg har fått beskrevet og vist hva jeg har vært missfornøyd med i den tanna jeg har på spoon nå, og tannteknikkeren hadde noen gode tanker om hvordan hun syntes det ville se best mulig ut.

  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg