Eg er dyvåt av frelse

Hva gjorde du før jul?

Jeg, nei jeg var på teater med mamma, pappa og søstern, å så på voksne folk løpe rundt på en scene å synge og bruke litt for mange grove/stygge ord.

Jeg burde nok ha undersøkt litt før jeg bare sa ja til å bli med, men sånn går no dagan.

Bitte lille julaften var jeg altså på det norske teater i Oslo. “The book of Mormon” sto på planen, og jeg var allerede litt negativ til det da jeg leste at det var på nynorsk. Det fikk jeg nok av på skolen.

Jeg hadde altså ikke hørt om dette stykket, og jeg hadde ikke hatt tid til å google det i forkant. Det jeg visste var at det skulle være Mormonerne satt på spissen.

Stykket hadde premiere på Broadway i 2011, stykket har fått hele 9 Tony-statuetter, og har stort sett vært utsolgt. I høst har det blitt spilt ca 75 ganger bare i Oslo.

Misjonærbrødrene Kevin Price og Arnold Cunningham spilles av Frank Kjosås og Kristoffer Olsen. De blir sendt til Uganda for å spre mormonenes hellige bok.

Frank Kjosås sier selv:  “The Book of Mormon byr på masse gøy og moroOg suveren musikk. Da jeg selv så den, var jeg forberedt på å le godt. Det jeg ikke var forberedt på, er det bankende hjertet som ligger i bånn. Tårene trillet. Hvis vi på scenen i Oslo klarer å formidle mormonenes naive, fordomsfrie åpenhet og kjærlighet, vil publikum også få oppleve en virkelig skjønn fortelling.”

Å ja, jeg lo fra tid til annen, og de greide å formidle mormonernes naivitet og fordomsfrie tankegang. Men jeg satt mye å ristet på hodet, tenkte: “hva faen er detta”. Det passa virkelig ikke min humor.

Bak manuset står forfatterne og produsentene som skapte South-Park, å da kan man jo selv tenke seg hvordan denne humoren er.

Jeg så jo at folk lo, og syntes detta var gøy, å det var bra. Men for meg ble det litt mye. Det er bedre med et halvfullt glass enn at det renner utover hele bordet…… 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg