Er jeg for gammel til julekalender og julestrømpe

Det er mye diskusjon rundt dette med jul. Det er et tema alle har en mening om. Men jeg tenker at alle må få gjøre det på sin måte.

Julekalender og julestrømper har alltid vært en tradisjon i min familie. Jeg, broren min og søstern har alltid hatt julekalender og julestrømpe.

Julekalenderen vår har aldri vært stappa full, og den har aldri inneholdt dyre ting. Jeg kan godt huske at jeg våknet spendt hver morgen for å se om det var i dag det var gave på kalenderen. Noen dager var det gave, mens andre dager måtte jeg fint vente til i morgen eller dagen der etter. Det var uansett alltid like spennende å åpne opp å finne enten et par nye julesokker eller en pakke med vepsebol. Etter hvert som vi har blitt eldre har gavene blitt færre. De siste årene med kalender var det bare gave lørdag og søndag, og det var fortsatt småting som sokker eller godis. Men det har vært helt greit. For det er tanken som teller. Nå, di siste årene, har vi fått flax-julekalender. Spenningen med å åpne en liten gave, er blitt byttet ut med skraping av 24 luker å se hvem som vinner mest penger. I år valgte jeg bort kalenderen til fordel for 4 millionflax (blir samme prisen som en flax-julekalender). Jeg vant 50,- mens pappa med kalender er oppi ett par hundre kroner i gevinst.

Når det kommer til julestrømpa har den heller ikke vært fylt med så dyre ting. Det er alltid et blad. Før var det ett disney blad, med f.eks. mikke mus som feirer jul, mens senere er det byttet ut med f.eks. iform eller reiselyst. Det er også alltid litt godteri og et par griseflax.

I et par år laget jeg også julekalender og strømpe til mamma og pappa. Det er veldig gøy å se hvor glade og overrasket de blir når det dukker opp slike uventede ting.

Alle trenger vi litt glede i hverdagen, å selv om den gleden bare er en julestrømpe fra barna dine, eller en middag på bursdagen din, så er den viktig. Det betyr mye at noen er villig til å gjøre disse småtingene for deg. Så man blir aldri for gammel for gaver og oppmerksomheter.

Men husk at det er tanken som teller, du må ikke bruke hundre kroner på hver av de tjuefire lukene, og du må ikkr ha noe i alle lukene heller.

 

GOD JUL 😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg