Grand canyon

I går, torsdag, var vi på busstur til Grand Canyon. Vi ble plukket opp på nabohotellet kl 06.00, som første stopp. Videre var vi innom en del andre hoteller å fyllte opp bussen, før vi satte kursen mot reisemålet.

Vår guide, sjafør og reisefølge i dag het Sami, og er en pratsom musiker/skribent, som tidligere har kjørt partybuss i vegas. Jeg tror ikke turen hadde blitt den samme med en annen sjafør

Vårt første stopp var like utenfor vegas i Bulder city. Dette er den eneste byen i nevada som ikke tillaterer gambling, og det ble seint i 1990 årene før det var lov å selge og kjøpe alkohol i denne byen. De ville ikke at arbeiderne skulle kaste bort penger eller være påvirket på jobb, for det var beboere her som var med å bygge Hoover dam.

Hus og bygninger her er fortsatt nevart fra 1930 tallet, og byen er et populært stopp for bikere. For ikke å nevne at det er topp 6 av byer å pansjonere seg i, i USA. Her finner man også Big horn sheep.


Så vatte vi kursen mot Hoover dam. Her mistet 12 mennesker livet under byggingen, og ca 8 personer har begått selvmord fra brua siden 2010. Midt på brua er grensa mellom Arizona og Nevada. Arizona stiller ikke klokka, så nå er den plutselig 9.55 ikke 8.55. Her gjorde vi et 15 min stopp.

Hoover dam produserer strømm til tre stater.

Neste stopp var like ved Hoover dam, og var en av grunnene til at det var fint å være pansjonist i Bulder city. Her ligger det en pen liten blå innsjø. Hellas blått vann. Lake mead. Denne innsjøen har flytende marina, da vannstanden ikke alltid er helt fen samme.

Så ble det tissepause i Golden Valley. Det er do på bussen, men vi det er jo bedre å bruke ordentlig do.

Så kom det et overraskelsestopp fra Sami. Nemmelig Seligman. Her ligger Historic rout 66.


 

Nå er det ikke mange stoppene igjen før Grand Canyon. Vi stoppet nå for å få lunsjen som er inkluder i prisen, i Williams.

Så var det straka vegen opp til Grand Canyon. På andre siden finner man Utah. Hvid du lurer, så er det 2 til 3 mennesker i året som faller utfor Grand canyon.

Vi var ved south rim, Mather point 15.30, og måtte være ved bussen igjen ved Bright Angel Lodge 18.00. Dette er en 1 times hike.


Så var det bare å komme seg tilbake til vegas da.

Vi stoppet på McDonalds i Kingman ca kl 20.00, for å spise middag. De hadde ikke glutenfritt brød, så jeg spiste pf.

Så var vi på hjul igjen, og ca 22.00 var vi tilbake på hotellet. Da var det bare å pusde tenner å legge seg.

Sami hadde en kul quote på vei hjem, når vi befant oss i ingenmansland i mørket:

“Sometimes you find yourself in the midle of nowhere, and sometimes in the midle of nowhere, you find yourself”

Grand canyon destination på facebook 😀 eller på trip advicer 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg