Det tok din tid

I dag gikk ferden til Las Vegas. Dagen starta ved at jeg våknet til masse snø på bakken. Tanken var; «fuck, jeg skal gå i converse til bussen».
Etter å ha pakka meg sammen, spist frokost, og funnet frem ullgenser og ullsokker, var det bare å dra med seg kofferten ned til busstoppet. Det ble faktisk ikke vått på beina, bare veldig kaldt. Bussen var on time, og jeg var på stasjonen i Lillestrøm 15 min før toget til Gardermoen gikk. Anitha kom heseblesende etter ca 10 min. So far so good. Toget var også tidsnok. Ingen forsinkelser.
Så begynte nedturene.
Anitha hadde glemt å overføre penger fra sparekontoen, men på dnb sine siden var det ikke annet enn «snøstorm», så der gikk Det ikke an å gjøre noe. Vi prøvde på padden min for å være sikker på at vi hadde testet alle mulighet, men der var det også helt hvit. Mens dette pågikk sto jeg å forsøkte å sjekke oss i inn på flyet. Etter å ha scannet passene våres å bi var nesten i mål sto det at bare anitha var sjekket inn. Ikke jeg. Vi spurte om hjelp, og fikk beskjed om å avbryte hele greia å gå i bag drop køen. Vi måtte jo dit uansett. 
Der var første del av denne «spørreundersøkelsen» man nå må igjennom før man skal til USA.
-hvor kommer du ifra
-hvordan kom du deg hit
– har du pakket kofferten din selv
-har du med deg gaver fra eller til noen
-hvor skal du
– hvor lenge skal du være der
-reiser du alene
Osv?osv?
I bag droppen var det også nesten så kofferten til anitha ikke ble sjekket inn 😂 det hadde vært no.
Mens vi pakket om flytende ting i småposer og tok ut elektriske artikler til sikkerhetskontrollen ringte anitha dnb for å høre om de kunne overføre penger for henne. Det gjorde de egentlug ikke, men siden hun sa hun var på vei ut på reise gjorde de et unntak.
Gjennom sikkerhetskontrollen ble jeg tilfeldig plukket ut til kontroll. As always
Dama sveiper en kost over og under hendene mine og legger dette i en maskin; «det tar 2.5 time» sier hun, og jeg bare «hva sa du!». Hun ler og gjentar, og så kan jeg gå videre. Dagens latterkule kunne ikke kommet mer perfekt plassert.
Videre gjennom flyplassen fyller vi opp med snacks og drikke, tar ut $$ og går på do. Her også fikk jeg meg en overraskelse da doen skylte ned 3 ganger mens jeg satt der 😂
12.45 får vi og to gate, og «spørreundersøkelsen» kommer en gang til. Når det er vår tur inn på området til gaten piper det sef når hun skanner mitt pass, og jeg har vunnet «tilfeldig kontroll». Igjen. Anitha kan gå å sette seg lengst til høyre, mens jeg må vente bak ett sperrebånd helt til venstre. Dama i innsjekken tar passet mitt mens jeg venter. Etter en liten stund kan vi boarde, men jeg står fortsatt å venter. Anitha går på flyet, mens jeg blir hentet av en fyr og vist inn på et rom. Her er det samme prosedyre på hendene, bare med serviett, ikke kost. Denne legges i en maskin. Så gjør han det samme med padden min. Så må jeg ta av meg skoa og han gjør det samme om anklene mine. Hadde jeg hatt lommer på boksa hadde han tatt de også. Så gjør han samme prosedyre nedi veska mi. Jeg kan ta på meg sko og pakke sammen, og alt er greit. Mens vi holder på spør om dette med «tilfeldig» kontroll egentlig er veldig tilfeldig, siden navnet mitt nå allerede sto på en liste. Dette kunne han ikke svare på, for han visste ikke helt selv, men han trodde det var en kombinasjon av det og svarene man ga på spørreundersøkelsen. At de kanskje ikke var helt fornøyd med svarene dine.
Jaja?
Jeg somler meg inn i flyet jeg også, og må jo fortelle anitha hva jeg har gjort 😂
Nå er det 30 min til vi skal ta av. Like før klokka er 13.45 får vi beskjed om at vi er 10 min forsinka, men etter 15 min står vi fortsatt ved gaten. Så kommer det beskjed om at en av passasjerene har glemt medisinen sin ved sikkerhetskontrollen, og vi må vente ca 15-20 på at han skal hente denne. Nærmere halv 3 forlater vi gaten og blir stående litt utenfor. Jeg kommenterer at det låter litt rart av flyet, bråker liksom litt mer enn normalt. Snart kommer det beskjed om at det er noe galt med flyet, og at vi må inn til gaten igjen. Her står vi litt før vi får beskjed om at det er tekniske feil som må testes av teknikkere, og dette kan ta 45 min. Nå er klokka blitt 15.30, når vi endelig forlater gaten igjen. Vi setter kursen mot spraying av flyet, og så er vi klare for lufta. Nesten tre timer har vi nå sittet på flyet å bare ventet, før take of. Videre venter 10 timer og 25 min i lufta. Når vi lander i Vegas vil klokka her i Norge være 02.00. Mens i vegas er den bare 17.00.
Nå sitter jeg her å får ikke sove. Derfor skriver jeg.
Klokka er 21.30. Norsk tid, og jeg har sett to filmer (the house og the mummy), lagt kabal mange ganger og spist middagen min og litt potetgull. Det er mørkt her og anitha ser ut som hun sover, men jeg får ikke til.
Jeg tar gjerne imot ideer til veien hjem 😂

Vi landa ca 02.15 norsk tid, og det gikk fort gjennom passkontroll og ut for å finne taxi. Selvom hotellet vårt, Luxor, ligger rett ved flyplassen tok det 15 min å kjøre, og vrinettet her er helt sykt.

Her ble det bare en liten gåtur for å finne middag, før vi endte opp i senga på hotellet, å var klare for natta. Nå er klokka 07.30 hjemme i norge, mens den er 22.3å her. Så da har jeg nesten døgna 😂

Good night

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg