Roaf – Sorterer du søppla di

På planleggingsdagen på tirsdag hadde vi blant annet besøk av Roaf, som er Romerike Avfallsforedling IKS. Søppelsortering er viktig, og mye viktigere enn jeg hadde sett for meg. Siden vi jobber med barn er det viktig at vi sorterer riktig, og videre lærer barna å sortere riktig.

En fin ting å vite, er når de henter avfall hjemme hos deg. Da kan du laste ned appen Min renovasjon. Den er Gratis. Ellers kan man også gå på roaf.

En ting som jeg ikke visste, var dette med farlig avfall. Det inneholder jo farlige stoffer som kan føre til alvorlig forurensning eller skader på mennesker og dyr. Det skal selvfølgelig destrueres på riktig måte. Jeg visste at det var lyspærer og batterier, maling og rengjøringsmidler. Men jeg visste ikke at det var hårspray, barberskum, myggspray eller deospray.

Hvis du kommer over noe som du ikke vet hvordan du skal sortere kan du gå inn på sortere å se hvordan det skal være der du bor.

Det vi kaster i naturen i dag, går ned i jorda og tas opp av planter, deretter dyr – og havner tilbake på matfatet vårt om 20 år

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg