Kjeragbolten 2017

Som nevnt i innlegget om Stavanger-tur i sommer, så har eg gått to fjell-turer i løpet av dette oppholdet, og her er den første.

Vi valgte å gå denne turen først fordi den sto oppført som krevende, og ville ta lengst tid. Smart med tanke på at denne turen ble gått på fredagen, og tur nr to ble gått lørdagen.

Vi starta opp med frokost veldig tidlig. Hotellet vårt har veldig bra med tanke på dette. Vi fikk faktisk spist hotellfrokost før vi dro ut på dagstur. Etter ca 3 timer kjøring var vi fremme og kunne tisse og sette kursen opp mot Kjerag og Kjeragbolten.

Da vi startet fra parkeringen gikk vi forbi en vietnamesisk dame som hadde tenkt å gå i slippers og stråhatt. Hun ble stoppet av parkeringsvakten og ble fortalt at utstyret hennes ikke var trygt å gå med på denne turen. Hun svarte pent med “im not hiking”, men da vi hadde kommet oss et stykke opp så vi at henne kom ruslende etter.

Dette var virkelig en krevende tur, og den er ikke egnet for folk med dårlige knær. Jeg kjente det veldig godt i mine på vei ned, og jeg har ikke fått påvist at det er noe galt.

Vell oppe på Kjerag kjente jeg at det ble litt vell høyt i forhold til høydeskrekken min. Jeg hadde i utgangspunktet veldig lyst til å ta bilde på bolten, men da vi kom opp hadde jeg mest lyst til å sette meg ned å grine. Jeg nøyde meg med å spise lunsj litt unna kanten og ta bilde av Anitha på bolten. Selv hun, som ikke har høydeskrekk, var veldig skeptisk til å gå utpå.

Alt i alt en veldig fin tur. Vi hadde ikke perfekt vær, men det var bra likevel.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg