oralkirurg besøk nr 3

I går (torsdag) var jeg igjen hos Oralkirurg  på Kirurgiklinikken i Oslo. Nå er det 2 måneder siden han trakk ut fortanna mi, og i går skulle han sette inn en skrue og bygge opp kjevebeinet mitt.

Jeg har jo ikke tannlegeskrekk, så jeg har ikke gruet meg noe til dette egentlig, men da klokka ble 12 i går, og jeg visste at det bare var 2 timer igjen til jeg skulle sette meg i stolen. Da kom nervene. Jeg vet jo at man får nok bedøvelse, og smertestillende før et slikt inngrep, så det var ikke det jeg grua meg til. Jeg grua meg til det å faktisk ha skrue i kjevebeinet. Til hvordan dette ville bli i dagene etterpå. Til hvordan denne skrua ville sitte i forhold til den gommen jeg fortsatt skal gå med i ca 3 mnd til.

Frode greide å berolige meg han, men det hjalp ikke for de smertene som kom da han skulle sette bedøvelsen. Dette pleier jo ikke å gjøre vondt, men nå spruta tårene. Ganske logisk egentlig, for etter at han har fjerna tanna, så har det dannet seg arrvev inni der, som han nå stikker i. Å ja, det er vondt. Men som Frode sa; “det er det vondeste med hele inngrepet”. Å ja det var det.

Selve inngrepet kan jeg oppsummere ganske kort.

Jeg fikk en blå duk over hue, så jeg nesten ikke kunne se noen ting (dette på grunn av sterkt operasjonslys). Jeg gapa til jeg følte jeg ikke greide gape lenger. Jeg hørte skrapelyder og kjente trykket når han presset redskaper frem gjennom tannkjøttet mitt. Videre var det en ekkel og litt skummel følelse da han begynte å lage vei inn i kjevebeinet mitt. Plutselig fikk jeg beskjed om at skrua var satt inn. Så begynte han å stappe inn “falskt bein” for å bygge opp kjevebeinet mitt. Dette fordi mitt kjevebein er blitt “spist opp” av infeksjon. Så sydde han litt, så var vi ferdige.

Etter ca 1 time og 15 min, hadde jeg betalt og kommet meg ut til bilen igjen, og ca 1,5 time etter det var jeg hjemme hos mamma og pappa. Da hadde jeg stått i kø gjennom oslo og vært på både apoteket og i matbutikken.

Resten av kvelden gikk med til å vente på at jeg kunne spise igjen, se film, spise is, og kjenne på at dette var litt vondt.

Da jeg våknet i dag hadde jeg den verandaleppa. Det er ikke bare leppa som er hoven, men helt opp i nesa, og halve kinnet mitt. Så i dag bruker jeg tid på å ha på ispose. Ellers går det veldig bra. Det kjennes ut som jeg har fått meg en midt i tryne, men det er ikke veldig vondt. Jeg tror faktisk ikke jeg kommer til å spise noe smertestillende i dag.

 

Da er det bare å vente på oppfølging og fjerning av sting om 14 dager 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg