Ibiza 2017

Den 11. juli satte jeg nesa mot sydligere strøk og varmt vær. Det vi ikke visste før dagen før vi reiste, var at det var hetebølge i Spania. Dermed gikk vi fra 14 grader i kalde Norge, til 30 grader, i løpet av få timer.

Vi reiste med SAS fra Gardermoen til Frankfurt, og Lufthansa videre til Ibiza.

Hotellet vi bodde på het Santos Ibiza suites, og ligger helt nede ved vannkanten på Platja den’ Bossa. På nettsiden deres skriver de til og med at de har glutenfrie alternativer, så da var det ikke noen tvil om at vi skulle bo her.

Til frokost kunne jeg velge mellom brødskive eller baguette, og jeg kunne spise muffins til dessert om jeg ville. I tillegg var det masse rent kjøttpålegg, oster og syltetøy å velge mellom. Hadde jeg tålt egg og soya hadde jeg også kunne spist egg, bacon, og annet varmt tilbehør.

 

Like i nærheten ligger også party sentralen Ushuaia. Et hotell som har konserter hver eneste dag. I løpet av den uka vi var her spilte f.eks. Tinie Tempah, Dj Snake, Martin Garrix og Kygo. Så da sier det seg vel selv at det er ganske dyrt å bo der, når man har tillgang til alle konsertene.

Siden jeg har Cøliaki, så er det litt viktig å finne restauranter som serverer glutenfrie alternativer, så jeg får meg både lunsj og middag. Ikke bare frokosten på hotellet vårt. Vi fant faktisk noen veldig gode steder. Noe jeg ikke hadde forventet, siden vi bor midt i bargata.

Der vi spiste mest var: Passion, Roni’s & Sir Rocco.

Passion hadde masse smoothies og salater etc som var bra til lunsj.

På Roni’s hadde de extremt god burger

og på Sir Rocco kunne de gjøre omtrent alt på menyen glutenfritt. Jeg bestilte f.eks. kyllingfiler med stekte grønsaker og pommes frites. Da jeg fikk det servert så det ikke helt likt ut, men servitøren forklarte med en gang hva de hadde gjort av endringer for at det skulle være glutenfritt og trygt for meg å spise

En av dagene var vi inne i Ibiza by, eller Eivissa, som de lokale sier. Buss fra Platja den’ Bossa til sentrum kosta ca 19 kroner. Her var vi en tur oppe i en borg, Dalt Vila. Der er det kjempe fin utsikt, og vi kunne se helt tilbake til hotellet vårt. 

Her også fant vi en restaurant som serverte glutenfrie alternativer. De hadde til og med egen meny. La Brasa. Dette var tydeligvis en veldig populær restaurant, for det var så vidt vi fikk bord da vi kom dit.

En ting vi etter hvert lærte oss, som man glemmer mellom hver ferie, er å si at man ikke vill ha dette brødet o.l som blir satt frem mens man venter på maten sin. Dette må man jo betale for, og for meg som ikke en gang tåler det er det veldig kjipt å måtte betale 30 kroner for å se på brødet. Men man lærer seg etter hvert å si ifra at man ikke vill ha.

En av dagene var vi også på dagstur til Formentera, men det kommer i ett eget innlegg.

Hjemreisen den 18. juli var litt stress. Vi måtte som vanlig sjekke ut av hotellet kl 12, mens flyet vårt ikke gikk før 18. Derfor lå vi på solsengene til hotellet frem til fire tiden, før vi gjorde oss klare og tok taxi til flyplassen. På flyplassen prøvde vi bruke opp de siste pengene vi hadde tatt ut, og handla litt tax free. Flyet fra Ibiza til Frankfurt ble forsinket, og da ble selvfølgelig reisefølget mitt stressa, men siden vi hadde bestilt begge flyene i en pakke, så kan de jo ikke bare reise fra oss. Flyet videre fra Frankfurt til Gardermoen var uansett forsinket det også, så det gikk veldig fint. Her skulle vi ha med oss ei dame på båre. Så det tok ca 12 av de bakerste setene. Vel fremme på Gardermoen gikk vi selvfølgelig gjennom tax free før pappa kom å henta oss.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg