En tann mindre

I dag har jeg vært hjemme fra jobb. Jeg skulle egentlig avspasere hele dagen for å være med å se på at ei venninne skulle hoppe i fallskjerm, men så ble det dårlig vær, også fikk jeg time hos Kirurgiklinikken, og da ble planene litt annerledes.

Jeg hadde time 08.35, men med noe forsinkelser var jeg inne ca 09.00.

Etter å ha fått 2 x 600mg ibux og diverse sprøyter med bedøvelse, fikk jeg en duk over hue, med bare hull til munn og nese. Dette var litt ukonfortabelt, da jeg liker å se hva tannlegen driver med, så jeg spurte om det ikke gikk an å flytte litt på denne duken så jeg kunne se. Kontrollfreak. Det gikk helt fint, for den var mest der for at jeg ikke skulle bli “blind” av operasjonslyset.

Etter ca en time, var tanna lirka ut, og hullet inn til kjevebeinet mitt var renset og skrapa reint. Siden jeg har fått en infeksjon i kjevebeinet (etter at rota på tanna mi sprakk), må dette få bli friskt før vi kan gjøre noe mer. Så nå skal jeg da gå til 10. august uten fortann. På den positive siden har jeg fått midlertidig tann som jeg kan gå med når jeg er ute blant folk. Den sitter ikke fast, og må tas ut hver natt, men det er mye bedre enn å gå tannløs i en evighet.

Før jeg dro hjem fikk jeg med meg ispose, for å roe ned eventuelle hevelser. Denne skulle holdes på i 15 min, så i frysen i 15 min, osv osv i 3 timer. Jeg fikk også med meg noen flere Ibux. Etter 3 timer, da bedøvelsen var gått ut var klokka blitt 12.15. Selvom jeg nå kan spise frister det ikke. Jeg tror at jeg ikke får spist med den midlertidige tanna i. Det føles som at jeg ikke greier tygge ordentlig på grunn av festene som sitter rundt jekslene. Nå har det gått to timer til etter bedøvelsen gikk ut, og  jeg har fortsatt ikke vondt. Knock on wood. Jeg har prøvd å få i meg litt smoothie (med skje, siden jeg ikke får bruke sugerør), men det frister ikke, og føles rart å spise med gommen i munnen.

 

Skal man egentlig spise med gommen i ? 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg