Konsultasjon Kirurgiklinikken

Tirsdag 5. juni, altså 5 måneder etter jeg ble henvist til Kirurgiklinikken, hadde jeg endelig bestemt meg for å ringe for å bestille meg time. Med stort håp om at dette kom til å gå fint, men med en vond følelse i magen fikk jeg time Fredag 9. juni.

Etter å ha gruet meg i et par dager møtte jeg opp hos Frode Øye på Majorstuen, og fikk tatt noen røntgenbilder. Etter en liten undersøkelse fikk jeg se bildene på storskjerm på veggen foran, og der kunne man tydelig se at rota på tanna mi var sprukket hele veien på langs. Selvfølgelig måtte magefølelsen min ha rett.

Så da blir det tannimplantat. Dette har man drevet med i over 40 år, så jeg håper jo at jeg er i trygge hender. Behandlingen innebærer at kirurgen opererer en liten titanskrue inn i kjevebenet som erstatning for tannrota. På denne festes det en krone, og selvfølgelig kan man da ikke bruke samme krone som jeg har fra før. Det ville vært for billig. Uansett er den sementert fast i rota på min originale tann, så det funker jo ikke med gjenbruk på sånt.

Etter å ha snakket litt med Frode om behandlingsforløpet og kostnader, ble jeg sendt ut for å vente litt, slik at vi kunne ta avstøpning med en gang. Avstøpning slik at de kunne starte å lage den krona jeg skal ha resten av livet, og den midlertidige krona jeg skal ha mens skrua grør fast.

Inne til avstøpning fikk jeg lov til å brekke meg og grine litt, da støpemassen sklei litt vell langt bak i ganen. Men dette er jeg jo nesten blitt vandt med etter å ha tatt avstøpning av hele munnen i alle fall 3 ganger.

Så etter å ha betalt ca 800 kroner for dette kunne jeg reise hjem.

Det eneste positive jeg sitter igjen med, er at de måtte bruke den lyseste fargen de har på den nye krona mi, for jeg hadde så lyse tenner 🙂

 

 

Så da er jeg den heldige vinner av å reise på ferie til Ibiza med en fortann mindre……jippi

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg