Påsketur til Kongens utsikt

Onsdag 12. april tok vi turen opp til Kongens utsikt.

Denne turen er et av Ringerikes mest populære utfartssteder og ligger 484 meter over Tyrifjorden og Steinsfjorden, vest for Kleivstua. Her har du utsikt over store deler av Ringerike og Hole. Kong Karl Johan besøkte stedet i 1832, derav navnet kongens Utsikt.

Vi startet ved Sundvolden hotell og vandre opp til Kleivstua med stigning hele veien. Det er også mulig å parkere lenger opp i veien, der stien starter, men det visste ikke vi før vi gikk forbi. Det er også mulig å ta bilen helt opp til Kleivstua, da må du bare huske at det er bom med avgift på kr 25,-

Fra Kleivstua er veien skiltet hele veien frem.

Vi startet turen med strålende sol, og måtte kaste jakka på vei opp til Kleivstua. Da vi endelig kom oss helt opp til utsiktspunktet var sola plutselig borte.

Vi hadde med oss hund på turen, og det så vi også andre som hadde. Det går helt fint, bare vær litt forsiktig på toppen.

 

På vei ned igjen ble vi veldig opptatt av all blåveisen. Til å være en fredet og utrydningstruet art, var det utrolig mye av den her.

Her var det også lurt å ha håndkle i bagasjen, da vi hadde våt og gjørmete hund med oss hjem igjen.


UT PÅ TUR ALDRI SUR

 

 

 

#utpåturaldrisur #liveterbestute #kongensutsikt #hole #ringerike #sittikkeinnenåralthåperute #norgeerikkeskaptforåsittepåræva 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg