Digg eplemos

I dag var jeg på butikken og kjøpte meg en liten haug med røde epler. Jeg har hatt veldig lyst på eplesyltetøy i det siste, men det koster jo litt for, også er det mye sukker i de fleste sortene. Derfor lager jeg det selv.

Det er veldig enkelt å lage eplesyltetøy. Alt du trenger er epler, litt vann, kanel, en banan og litt honning om du vil.

Først kutter du eplene i terninger, og har i en kjele. Sammen med eplene har du kanel, litt vann og en teskje honning om du vil.

Videre lar du det hele småkoke på middels varme, til eplebitene er blitt myke. Når jeg lager dette uten skallet på eplene, bare moser jeg de nå med sånn moser du bruker når du lager potetstappe. Når jeg lager med skall på som i dag, bruker jeg en blender. Da får du også mixet inn skallet, så du ikke blir sittende med ekle skallbiter i syltetøyet etterpå.

Sammen med eplene har jeg må også en banan med i blenderen. Denne setter litt søtsmak på det hele, og da trenger de egentlig ikke honningen.

Ferdig mixet ser det da slik ut:

Da er det bare å ha det på f.eks. et norgesglass, sån som jeg har gjort her, å sette det i kjøleskapet.

Det er lurt å spise det opp innen en uke, så du ikke får gjæra syltetøy.

 

 

 

Vel bekomme 🙂

 

 

#syltetøy #hjemmelagasyltetøy #homemade #gjørdetselv #eplesyltetøy #eplemos

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg